tiistai 13. joulukuuta 2011

H poissa kotoa, New York NY, day 3

9.12.2011 Perjantai. New York City. Aikainen herätys aurinkoisessa Phillyssä. Continental aamiainen ja sit lähetään ajelemaan isoon omenaan. Ennen sitä kuitenkin metsästämään jäsen H:n kameralaukkua kameroineen. Parit potentiaaliset ravitsemusmestat ratsattiin vaan ei tärpännyt, joten lie pitkäkyntinen tehnyt sillä bisneksen. Eipä jäädä sitä murehtimaan vaan lähetään New Yorkiin takas, hoitakoon vakuutusyhtiö tonnit tai kameran sille kelle ne kuuluu. Huonetoverilleni, jäsen J:lle opetin illalla sen verran ATK:n peruskäsitteitä että nyt se tietää mitä tarkoittaa Wi-Fi. Nyt se tosin kyselee joka baarissa ensimmäisenä "do you have Fifi?"

New Yorkissa ollaan, auto palautettu, kamat hotelliin, vessassa nopea feng shui ja sit kylille. Korkein pystyssä oleva talo, Empire State Building, käytiin tarkastamassa. Vitusti jonotusta ja kaupallisuuttahan siinä oli ennen kuin katolle päästiin, mutta vaikka kuinka oot New Yorkin kuvista nähny ni olihan se komeeta katseltavaa. Niiden kahen räjäytetyn tornin tilalle oli kasvanut jo yks melkein yhtä iso, huomenna vois käydä senkin tontin katsomassa sammakkoperspektiivista. Suu auki tuolla pitää enskertalaisen savolaispojan vippailla ja ihmetellä, mutta kyllä vaan NYC on minun makuun. Hommat on halpoja, ihmiset ystävällisiä, palvelua saa kysymättä ja se on hyvää eikä tungettelevaa. Kulttuureja on oikeesti ihan joka lähtöön ja minua se ei haittaa, hakkaraisteuvoa saa haitata.  Minun makuun on tämä, voittaa jopa Las Palmasin. Hymiö.

Meillä on komia hotelli keskellä Manhattania ja ikkunasta aukeaa näkymä Hudson Riverille (näkymä oikeasti alla olevassa kuvassa, ei tässä ylemmässä!), siihen mihin laskeutui se kone, ei se sama mikä törmäs kerrostalon seinään, tai kumpikaan niistä siis. Nyt pesaisen ihmisruumiiin ja lähen katsomaan amerikkalaista stand uppia Comedy Cellariin mikä on kuulemma maailman kovin paikka sillä alalla ja väittävät että koko käsite on pitkälti lähtöisin juuri sieltä. Sitten jonkin diskoteekin kautta köllölleen vissiin. Raportoin yöllä kuinka kävi. Jäsen H on tähän mennessä hävittänyt kameran lisäksi noin kuudet lapaset ja kolme pipoa and still counting...

Hyvät comedyt oli. Sattui jännästi että kun koneessa katoin tänne tullessa yhen huumorileffan ni se pääosan kaveri oli vetämässä stand upia tuolla klubilla. Pääsylipun hintaan kuului juoda siellä baarissa 2 juomaa, muuten ne ei päästäny sieltä pois. Ja toisaalta oli asetettu limitti että yks persoona saa ottaa siellä max kolme juomaa näytöksen aikana. Edes liisahyssälä sosiaalipuolueesta ei pystyis noin tarkkaan alkoholisäännöstelyyn, amerikkalaiset on taitavia tässäkin. Ei jaksettu tänään diskoon, syömässä käytiin. Lihan osaavat laittaa tässä maassa hienoihin muotoihin, ei yhtään keskivertosafkaa oo joutunu vielä syömään. 

Jos pelais lätkää päivät ni jaksaiskohan sitä itekin paremmin iltarientoihin innostua? Nimittäin philadelphiasta tullut huhu kertoo että lätkäporukan nuorempi poikamiessiipi olisi scorettanu siellä eilen muutakin kuin syöttöpisteitä?!? Mitäpä minä tuommosia enää ite mietin kun toisella puolen maapalloa odottaa koko maapallon paras akka tuhlaajapoikaansa kotiin. Vielä mie täältä tuun.

Nyt uninappi kielen alle ja haaveilemaan asioista. Tsaui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti