maanantai 11. kesäkuuta 2012

TK poissa kotoa, Tavastia, HKI

Pe 18.5.2012 Tavastia HKI. Hirmu pitkästä aikaa Tavastialle. Mikäpä nottei, siellähän on mukava popparin oleilla. Mie menin Helsinkiin jo pari päivää aiemmin ja poijat tuli vasta tapahtumapäivänä. Bobby laitteli mulle tilannetietoja matkalta siten että osaisin täsmätä itseni Punavuoresta Tavastian ovelle yhtäaikaisesti muiden kanssa. Harmillisesti olin etuajassa ja jouduin nauttimaan yhden lonkerin Ilveksen ikkunapöydässä vahtiessani.

Tavastialla ei tarvii kiukutella koskaan mistään. Paitsi tarviipas. Nimittäin aina kun tuut lavalta pois ni takahuone on täynnä helsinkiläistä orastavaa popparia ja sun lonkerot & viinat on salettiin juotu keikan aikaan kaikki. Just ja tismalleen tällä tavalla kävi nytkin. Tämän kun ne sais siellä kuriin ni eipä olis enää mitään toivomisen varaa missään.

Kirves-Antti oli meillä talon puolesta säätämässä monitoreja ja hyvin säätikin. Kerralla ne sattui kohilleen ja mukava oli rokkitähen elostella niitä kuunnellessa. Melkein oltiin peruskokoonpanolla matkassa, ainoan poikkeuksen muodosti Hurja-Harju. Nimittäin Hra Spektaakkeli oli ameriikassa messuamassa alakerran kaverin nimeen sen toisen yhtyeensä kera ja Hurja tuli häntä tuuraamaan meille. Jannen etusormen soittokondis oli hieman kysymysmerkki. Tohtorit leikkeli siitä jonkin kuppanäppylän nimittäin veke. Tunnollisena kaverina Janne puudutti itsensä täsmälliseen soittokuntoon ja huomaamatta ne kääreetkin oli keikan aikana hävinny.

Illan mielenkiintoisimman jännitysmomentin muodostikin Hurjan aikataulu. Se oli alkuillasta soittamassa bassoansa yhteyeessä Deathchain jossain satanistifestareilla Riihimäellä, ja sen keikka siellä loppui klo 21. Jotta saatiin myöhästettyä meidän aloitusaikaa ni otettiin lämppäriks Cold Cold Ground. Ne on hyviä veijareita eikä ole se musakaan aivan paskaa. Järjestettiin sille Hurjalle sitten oikein vauhdikas vippikyyti Helsinkiin ja puol kymmenen maissa se soitti että vauhtia moottoritiellä on 170km/h, naaman maalaus käynnissä peruutuspeilissä ja paska varttia vailla housussa kun ei kerennyt sitä lähtiessä suorittaa.

Kyl se sit ihan hyvin kerkes, paitsi paskalle. Aika tarkalleen 500 hyypiötä oli konserttia kuuntelemassa, eli ei saatu Tavastiaa tällä kertaa edes myytyä loppuun? Mit vittuu? Onko yhtyeen tähti laskussa? Nyt on kriisipalaverin paikka, pitäiskö pukata tässä vaiheessa vaikka koksukiekko pihalle, sillähän sais samalla muisteltua itsekin tuota vanhempaa tuotantoa? Asia päätetty, kokoelmalevy ilmestyköön kesäkuussa, ostakaa pois. Jälkeenpäin kuulin että Arttu Wiskari oli samoihin aikoihin myynyt naapurin Virgin Oilissa 60 lippua. Sillä on kriisipalaverin paikka, ei meillä ehkä olekaan.

Ihan kelpo keikka soiteltiin, yleisökin innostui aika ajoin oikein riehakkaasti tanssimaan ja puimaan nyrkkiä. Lopussa Pee tilas taas kaikki eturivin kollit alasti lavalle, mie en oikein ymmärrä tuota funktiota, mut ei minun kaikkee tarviikaan ymmärtää. Mie yritin kovasti aloittaa sitä ylenpalttista lonkerintinttaamista keikan jälkeen, vaan paskan vitut, ei tuo jotenki maistunu. Parempi lähtee rouvan kanssa muhinoimaan Rööperiin, on kai tässä tullu juotua jo ainaki oma kiintiönsä kertaalleen. Poijille heipat, nähhään viikon päästä Vesannolla samoissa merkeissä.

Petran lyhyin sisko oli nuorikkonsa kanssa arvostelemassa konserttia myös. Minnuu vähän jännitti kuinka emopoikaystävä asiaan suhtautuu, mut ei se ihan täysin meitä lytännyt, valehteli nätisti että olihan siinä napakka ote.

Seuraavana raportoinen siis kansallisromantiikkaa sieltä Vesannolta, se on Savossa se! Moe!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti