tiistai 28. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen jälkihoitopäivä

Mukavaltahan se mussukat tuntuu että edelleen ollaan huolissaan Hannun elämisen jatkumisesta. Jospa kuitenkin selventäisin hieman noita tohtorin antamia käskyjä ja sitä kuinka aion niiden noudattamisen käytännössä toteuttaa. Ihan just niin kuin ala-asteella katekismuksessa konsanaan, käskyjä vaan on puolet vähemmän. Haluan korostaa myös seikkoja jotka tukevat harrastustani tässä tilanteessa.

1. Käsky, Älä stressaa ja unohda kiire.

Suomeks sanottuna hoida hommat niin ettei vituta ne hommat enää. Heti herättyäni menin tietokonekauppaan ja ostin uuden läppärin. Stressin aiheuttaja numero yks pojottaa nyt tuolla nurkassa pinon päällimmäisenä ja uudella HP Pavillionilla kirjoitellaan. Siellä nurkassa näkyis olevan niitä aiempia stressin aiheuttajia nyt 4. Nuorempana poikana kun olin villi niin liipasin edellisen aina parvekkeelta Ajurinkatuun, nykyään oon vanha ja viisas, enkä humalassa. Joo joo, siellä joku nyt suunnittelee kommentoivansa että osta Mac ni kestää, et oo ensimmäinen. Mulla menee 2-3 läppäriä vuodessa, nykyään ehkä vaan kaks koska keikoilla kulkee mukana vain iPad. Ne viat joita minun läppäreihin ilmestyy ovat: humalainen muistitikun väärinpäin tunkeminen, auton alle jääminen, maaginen katoaminen, unohtuminen ja pissin livahtaminen näppäimistöön. Joten vaikka timangista sen Macin rakennat ni ei vaan sovellu mulle, ostelen mielummin peeceitä ja useammin, silkkaa säästöä. Kävin töissä, ihan pikaisesti vain, näytin ap.rav.päällikkö Jussilalle pari juttua vähentääkseni omaa stressaamistani niistä. Loukkasin töissäkäyntimääräystä mutta mielestäni se kannatti, sori. Ja tärkeimpänä, moottoripyörällä ajaessa ei tule stressi, päinvastoin.

2. Käsky, Älä rasita itseäsi fyysisesti.

Tää on niin helppoo. Ihmismielen perusasetuksiin kuuluu vältellä ja vieroksua fyysisiä suorituksia. Sormet otsalla voin kertoa että en oo muuten tänä päivänä rasittunut fyysisesti minä. Lääkäriltä kysyin saapiko mopolla suristella, sanoi että kunhan kyseessä ei ole crossipyörä eikä alustana soramonttu. Ja vielä sillä ehdolla että reisivaltimossa oleva holkki ei siitä ala sykkimään. Ei alkanut. Tosin tuon ensimmäisen käskyn kiire-kohtaa saatettiin Cyrilin kanssa hetkellisesti rikkoa. Ranskalainen väitti että sen mopon mittari näytti välillä yli 200km/h mut sen mittarin on täytynyt olla länsi-euroopan asetuksissa tai ajassa tai jotain. Sitä paitsi suorittaessani tuon Vehmerin lenkin moottoripyörällä rasituin fyysisesti taatusti vähemmän kuin esim kävelemällä sen.


3. Käsky, Lopeta tupakointi, tai ainakin vähennä.

Tohtori sanoi että nykyisellä tupakointitahdilla tulee viikatemies kun olen 60v. Jos lopettaisin röökin nyt kokonaan niin viikate-show siirtyisi 20 vuotta myöhempään. Meikä on aina ollut hyvä matematiikassa (ei matikassa kuten nuoriso nykyään sanoo, se on kala) ja laskin että puolitan tupakoinnin ja kuolen kun oon 70v, ei toinna sen pitempaan elellä, ihan vitun huonosti kun oon eläkettäkin kerryttännyt. Mahdollisen asuntolainan kerkee just maksella pois eikä jäis sitä muitten riesaks jos tässä nyt sattuu joskus pil.. eiku jälkeläisiä saamaan. Tänään jätin joka toisen röökin polttamatta ja minulla on sille neljä todistajaa, kaksi suomalaista, yksi ranskalainen ja Fakiiri. Moottoripyöräillessäni en polta tupakkaa, se tapahtuu niillä tauoilla.

4. Käsky, Syö terveellisemmin.

Vehmerin lenkiltä kerkesin just ja just ruokakauppaan, siellä olin nopea ja kriittinen. Ensin vegeosasto äkkiä haltuun, klementiinejä ja viinirypäleitä, ihan mielellään koska ne on hyviä. Paskoja maasta sikiäviä vehkeitä ovat mielestäni omena, tomaatti, oliivi ja hillosipuli. Vegepuoli siis hallussa, mitenkäs leipäpuoli? Otan karjalanpiirakoita koska niitä sai lasaretissakin, täytyvät olla siksi terveellisiä. Mitäpä siihen päälle? Mie muistan että sen piti olla vähärasvaista. Vähärasvaisinta löytämääni leivänpäällystä oli siivutettu hevoinen, sitäpä paksillinen siis. Jumituin hetkeksi tuohon vähärasvaisuuteen ja ostin myös pari erilaista purkkia rasvatonta jogurttia. Tässäpä kaikki tarpeellinen. Voi olla että lähti mukaan jotain pannulla pyöritettävää nautaa ja ehkä pari erilaista majoneesisalaattiakin kun oli kaks yhen hinnalla, mutta se maturehoitaja sanoi että herkkupäiviäkin saa olla. Nyt sattuu olemaan, sori. Moottoripyörällä ajaessa en syö epäterveellisesti.

5. Käsky, Ei tykytyskrapuloita.

Alkoholia saa ottaa, mutta krapulat jotka aiheuttavat sydämeen tykytyksiä ovat kiellettyjä. Tämä on vaikee, vaatii matemaattisen osaamisen lisäksi myös kemian tuntemusta ja malttia. Aion kuitenkin tieteen nimissä uhrautua ja tulevana perjantaina opetella tämän käytännössä. Mainoskatko: Henkassa on perjantaina Suhosen Empun bändi Alavala. Emppu on kiva ihminen ja se bändi on aivan timanttia. Ne mun TK-keikoilla käyttämät ponipaidat on Empun entisen bändin paitoja, ei Tiktakin vaan Damen. Nekin oli hyviä bändejä, mut niitä paitoja saan taas perjantaina lisää kun ne kuulemma homehtuu Empun kellariin muuten. Mainokatko päättyi. Tännään tuolla moottoripyöräilyn ohessa keksittiin poikain ja yhen tytön kanssa oiva keino tykytyskrapulan väistämiseksi. Jos juominen päättyy klo 3.30, niin pittää muistaa kotiin saapuessa laittaa kello soimaan aamuseittemäks ja ottaa silloin jääkaapista yks sinne valmiiks tehty ginitonikki ja laittaa kello soimaan taas klo 9 ja ottaa toinen ja niin edelleen. Teoriassa ainakin luulis että tämmösellä syklillä ei kerkee tykytys tulemaan, joskin tämä loivennus saattaa kestää ehkä sunnuntaihin. Minulla on siihen nyt aikaa, teillä ei välttämättä, minä voin uhrautua. Moottoripyöräily ei aiheuta tykytyskrapuloita, tykytyksiä ehkä.


Kirjoitan taas kun minulla on asiaa, ilman asiaa se olisi typerää.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa Hane! Taidan itsekin ruveta elelemään sun saamien ohjeiden mukaan, ni ei koppaa musta ihan niin joutuin. Joskus tosin poltan myös ajaessani moottoripyörällä, mutta vain kaupunkinopeuksissa, niin eikös se sillä kompensoidu.

    VastaaPoista
  2. Sulla on mutsis ohella parit varamutsitkin, oo vaan onnellinen.

    VastaaPoista