perjantai 21. maaliskuuta 2014

TK matkustaa: Technodiktatour pt 2, Oulu-Vaasa

6.3.2014 45 Special, Oulu. Tämän viikonlopun agendana on operoida nuo pohjoisemmat mutta pakolliset kaupungit kalenterista pois. Ei saa kuitenkaan ymmärtää että ne pakkopullaa olisivat, ei suinkaan. Oulusta on menneiltä vuosilta pelkästään positiivisia kokemuksia ja Vaasasta ei yleensä vaan muista mitään. Minulle helsinkiläisenä nuo kaupungit ovat paljon helpompia suorittaa kuin vaikka TRE-JKL, koska näihin pääsee mukavasti lentämällä. Ja lentäminen ouluun on noin puolta halvempaa kuin junailu Tampereelle. Norwegian 29€ on siis parempi kuin juna 127,24€, jebulis jee. Aamulla ysiltä kentälle, kybältä ilmaan ja olin jo ennen puolta päivää hotelli Apollossa, joka on erinomainen hotelli koska jokaisessa huoneessa on oma sauna. Viritin toimiston pystyyn ja ennen yhtyeen tuloa kerkesin tehdä puolikkaan työpäivän, saunoa kertaalleen ja nauttia aivan helevetin ison ja hyvän kebabin juustoperunoilla.
Venuen nimi on tällä kertaa 45 special eli nelivitonen. Legendaarisen vanha paikka. Oon varmaan jo ainakin kahdesti kertonut sen kun 90-luvulla olin täällä viimeks keikalla ja HIM oli silloin myös mutta ne oli vielä His Infernal Majesty. Siksipä en sitä kerrokaan enää. Roudaus on melko vittumainen kun baari on toisessa kerroksessa ja vanhassa talossa on tuommoiset hyvin ohuet rappukäytävät joihin ei leveät miehet meinaa mahtua. Apukasiäkin on ja hissikin kyllä, mutta mutkia ja portaita tähän sisältyy silti. Paitakauppa sijoitetaan tuohon alakertaan joten kannetaan yläkerrasta ne uudet ja hienot paitalaatikot sittenkin takas alakertaan koskapa yli-innokaat apukädet kerkes ne jo sinne ylös laatimaan.
Koskaan en oo tässä isommassa salissa ees käyny, silloin nuorena poikana soitettiin tuolla alakerrassa ja himpulat veteli isommassa huoneessa. Hyvän näköinen sali, oiva lava ja ihan oikea takahuone ja perinteisesti helevetin pikkuinen. Aateltiin jättää kaikki maholliset vehekset bussiin kun tuo roudireitti oli niin haastava ja päätettiin että vedellään esimerkiksi tilaajan tarjoamilla monitoreilla. Sehän osoittautui illan tullen pahaksi virheeksi, ei niistä kuulunut kuin semmoista epäilyttävää pörinää ja lihasmuistista oli laulut väännettävä mut menipähän tuo nuinkin. Sali tuli täyteen iloisia ihmisiä ja mukava oli vedellä hirmuiset tanssit. Vehkeet pakattiin bussiin heti keikan jälkeen ja tämä lienee tapahtunut salamannopeasti koska itse en muista tuohon rupeamaan osallistuneeni. Keikan jälkeen mentiin nätisti hotellille, paitsi siinä hotellin ovella huomattiin että Hevimesta on nykyään tuossa vastapäätä noin seitsemän metrin päästä joten sinne kuului mennä istumaan valomerkkiin saakka. Ja minun piti käydä taksilla hakemassa läppäri nelivitosesta koskapa se jäi sinne latimeen. Damn.
7.3.2014 Hullu Pullo, Vaasa. Aamu alkaa mukavalla reippailulla bussille joka on tuolla torin nurkalla, siellä ison järven rannassa. Väsyneimmät turvautuivat taksiin. Ai niin, matkahuollosta pitää hakea meidän uudet työasut. Tilattiin nahkatakit yhtiön logoilla ja täsmättiin tilaus Oulun matkahuoltoon. Osuihan se, eilen illalla tuli Oulu matkahuollosta viesti että paketillinen tekonahkaa odottaa. Hienot on takit, niihin on integroitu huppari valmiiks sisälle mut sen saa kuitenkin vetoketjuilla siitä irti. Täytyy olla saksalainen keksintö. Rintataskussa sanotaan ”Turmion Kätilöt, Diktator”
Matka meni rattoisasti. Otettiin muutamia matkajuomisia ja soitettiin pilapuheluita. Soitettiin oikeitakin, ainakin Kaija Koolle, se on meijän kaveri. Pilapuhelu soitettiin oululaiseen pizzeriaan ja se löytyy tästä linkistä. Ensimmäinen pilapuheluyritys pizzeriaan meni väärään numeroon ja siellä vastasi joku oululainen Jenni joka oli ollut eilen meidän keikalla. Laskepa mielessäs millä todennäköisyydellä summassa valittu numero menee jollekin ihmiselle joka on sattunut just eilen olemaan sinun bändis keikalla? Jos siellä keikalla oli 300 ihmistä ja tässä maassa on kuulemma 10 miljoonaa puhelinliittymää ni se todennäköisyys on prosentteina 0,0000003%. Heti seuraavalla huoltoasemalla ostetaan lisää siideriä ja tehhään lotto. Ostin siitä huoltoasemalta myös dieettipossun. Se on semmoinen mikä sijoitetaan jääkaappiin ja se röhkii sinulle joka kerran kun avaat jääkaapin oven. Se oli -50% halvennuksessa ja se jätetään bussin jääkaappiin kun tämä ajoneuvo luovutetaan taas kuukauden päästä takas Apulannalle.
Perillähän tämä paikka näyttääkin eri tutulta, viimeks minä tosin luulin olevani Amarillossa koska sisustus on melko identtinen, vain pahvikaktukset puuttuu. Ai tää onkin se Hullu Pullo? Muistan myös että edellisellä kerralla Rydiä oli tuuraamassa Hurja, muistan sen vain siksi että hän tuli paikalle samalla junalla kuin minun vaimonikin. Hullu rouva tuli asioikseen Helsingistä Vaasaan katsomaan meidän keikkaa. Se tykkää meistä ja varsinkin minusta. Tämän kevään keikoilla meille on tarjottu aivan erinomaista ruokaa, kertaakaan ei ole jäänyt paha mieli, mutta nyt on ihan kirkkainta priimaa tarjolla. Aivan helevetin hyvää lihaa ja perunaa. Nyt tuli täydet pisteet sekä ruoasta että tunnelmasta. Jatkoon.
Aterian jälkeen on melko luonnollinen veto mennä Bobbyn kanssa saunaan, täällä kun on kivasti sekin vaihtoehto tarjoiltu kulkureille. Tehtiin me se soundcheckikin jossain välissä, itse asiassa Raaka Pee soitti bassocheckin. Se kuulosti hauskalta ja näytti myös. Monitorien kanssa oli myös pientä hakemista ja ongelmaa, laiskuuttamme jätettiin ne omat taas bussiin. Tässä meijän perheessä on tänään juhlat, nimittäin Tolska täyttää tänään vuosia, kukaan ei tiedä paljonko mut ei se tiedä itsekään eikä sillä ole väliä koska hän on luonnoltaan aina 7-vuotias. Syntymäpäivälahjaksi avasin Jannelle baariin valkovenäläispiikin semmoisella säännöllä että se saa juoda vain valkovenäläistä ja vain itse, muille ei saa tarjoilla. Eipä ollu kummoinen suoritus kun ei saanut edes satasta rikki, karvan verran jäi vajaaks kun pois lähtiessä tiliä tehtiin. Tosin se laskelmaa tehnyt tarjoilija oli niin hukassa niiden kuittiensa kanssa että on sitä saattanut mennä tosipelissä useammallakin satasella, ja Jannen tuntien näin mie epäilenkin.
Keikkaan oltiin valmistautumassa ja minä olin jo vetelemässä esiintymisuniformua päälle kun toimittaja tulee kertomaan että mitenkäs se videohaastis Kaaoszinelle. No tehhään pois poikkeen, tarviiko siinä vaatteita? Ei tarvii, voidaan blurrata ja sensuroida munat piiloon. Joopa joo, sinänsä hyvin asiapitoinen ja hyvä haastattelu nähtävissä silmillä tästä linkistä. Keikka oli taas sitä normaalia hiomatonta timanttia ja täysi sali vaasalaisia tykkäs. Keikan jälkeen kerkes vielä mukavasti parit vaasalaiset tutut morjenstamaan. Klamydian Veskullekin soiteltiin aiemmin että olisko sitä juotattanut mut se oli Himoksella keikalla itekin, se on kyllä kyllä hauska epeli se.
Hotelliin kävellessäni kuulin että joku juoksee minun takana. Ennen kuin kerkesin päätäni kääntää ni se hyypiö tönäis minua vasemman lapaluun kohdalta ja juoksi ohi. Kohta se kääntyi takas ja juoksi meijän bändin huppari päällänsä minua kohti ja näytti että se hyökkää mun päälle. Tei nopean ninjaväistön ja hyypiön syöksy meni täpärästi ohi. Se heilui siinä viitisen minuutia tuulimyllyn tavoin eikä osunu oikein mihinkään. Sitten tuli paikalle suojeluskunta joka neppas sitä hippiä käkättimeen ja poika alkoi asfaltille nukkumaan. Ylimääräiset poistuivat ja minä jäin tutkimaan sen hyypiön kuntoa. Siinä oli vieressä jo jonkinmoinen verilammikko ni toki mie soitin ambulanssin että saadaan vandaali paikkaukseen. Yhtäkkiä se kuitenkin heräs ja pomppas pystyyn, mie tutkin sen pään ja ei siinä ollu mitään vekkejä. Sanomatta mitään se lähti juoksemaan hirveetä kyytiä kotiinsa. No minäkö tähän nyt jään itekseen sitä ambulanssia oottamaan? No en. Soitin uudestaan hätäkeskukseen ja ilmoitin että uhri on herännyt henkiin ja karannut tapahtumapaikalta, ei toinna pilliautolla enää tänne ajella. Homma käsitelty, ei sille oikeesti mitään käyny, tais vaan säikähtää. Paikalle valutettu hurme oli tullutkin tuon mystisen Chuck Norrisin käpälästä. Viimeistään nyt homma on käsitelty. Jälkeen päin kuulin että se tyyppi ei ollut päässyt enää baariin sisälle ja oli käsittänyt asian niin että se oli jotenkin meidän bändin vika. Kostoretkellä oli siis hän. 
Hotellissa vastapäiset huoneet on näköjään Poisonblackin hallussa, tässähän on siis mahdollisuudet bileisiin. Semmoiset olikin jo hyvillä aluilla kunnes hotellin vartijat olivat eri mieltä. Poisonblack oli ollu niin ikään tuossa naapurissa keikalla, mut niillä ei ollu kuulemma ihan yhtä hyvä tuuri yleisömäärän kanssa ku meillä. Joskus näin päin, ens kerralla ehkä toisin päin. Aamulla lentokentälle joka oli lähes yhtä surullisen näköinen kuin Joensuun kenttä. Kahvila löytyy mut se on auki kaks tuntia päivässä ja ei just silloin kun sinä haluaisit sen auki olevan. Ei saa valittaa, kotiin pääsee täältä hintaan 71€ kun junalla se olis ollu taas yli satasen. Pelottelivat jo lähtiessä kovista tuulista ja Helsinkiin laskeutuessa vähän oikeesti pelottikin. Mummot huusi ja rukoili. Yhen kerran oon ollut kovemmassa kyydissa, se oli välillä Berliini-Riiga ja silloin piti ottaa ihan viinaa siihen peloitukseen. Ensi viikonloppuna konsertoimme vain yhden näytöksen verran ja se tapahtuu Mikkelissä. Tsaui!


Kiertuesikarit tarjosi Paul Saar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti