maanantai 30. maaliskuuta 2015

Viikkosavo, Heinäkuu 2013

Palikka hihnalle!

Keskellä yötä, siinä neljän maissa kun vaimo teki töihin lähtöä, havahduin siihen että olin kukonlauluun mennessä luvannut kirjoittaa lehteen jotain. Mieli oli kuitenkin onnellinen ja levollinen eikä tullut äkkiä mieleen aihetta mikä vaatisi avautumista. Kärsisikö kiukuttelijan kyseenalainen maine jos lähestyisinkin elämää välillä positiivisemmalla asenteella. Ei kai se kiukuttelu minullakaan mikään oletusasetus ole mutta silloin kun jokin asia harmittaa niin kai se on parempi puhua suunsa puhtaaksi heti?

Ei minua sieppaa yhtään se että joku oli tämän lehden yleisönosastolla väittänyt kaasugrilliä avotuleksi. Ei ollenkaan, koska tiedän että minä ja pelastuslaitos olemme samaa mieltä ja oikeassa. Elämä kohtelee muutenkin hyvin. Työnteko yrittäjänä maistuu nykyään, ja toivottavasti sosiaalitantat eivät pääse koskaan valtaan ni maistuu jatkossakin. Koti on sellainen kuin olen aina halunnut ja vehkeet on kunnossa. Hyvä toimeentulo ja mammona ei kuulemma tee onnelliseksi, mut aika moni sitä olis valmis kokeilemaan. Jos se toimeentulo on alavireessä niin kyllähän se onnettomaksi vetää, eli paska sanonta oli tuo aiempi.

Vaimoani rakastan ja epäilen että sekin tykkää minusta vähän. Viimeistään nuo kaksi typerää kissaa saavat olemassaolollaan hymyn naamalle. Viimeviikkoisen lääkärintarkastuksen perusteella terveys on ollut näin hyvä viimeks 80-luvun alussa. Bändillä menee hyvin. Uusi levy on tuloillaan ja keikoilla on täydet salit edelleen. Ympärillä on paljon ihmisiä jotka tekevät onnelliseksi. Näistä kaikista seikoistako tämä poikkeuksellinen hyvän olon tunne nyt johtuu? Ehkä niin, mutta väitän että just nyt isoimmat propsit saa kesä ja aurinko. Kaikki muutkin tuntuvat olevan onnellisia? Kesäkuussa oli 17 hellepäivää ja se oli tämän vuosituhannen lämpimin. Siitä sen enimmäkseen täytyy johtua. Siitä ja sen välillisistä vaikutuksista. Parvekkeella kun auringonpaisteessa munasillaan pelkkä esiliina päällä kääntelee kasleria grillissä ni ei ole huolta huomisesta. Planeetan lämpeneminen ei harmita just nyt ollenkaan. Voi hitto kun tätä nyt vaan kestäis mahdollisimman pitkään tai ainakin sinne syyskuun loppuun. Auringon ja lämmön takia se on ehkä Kreikassakin Jorgos onnellinen ympäri vuoden.

Mutta silti, kyllä minua suunnattomasti vituttaa ne ääliöt jotka eivät kaupan kassalla tajua laittaa omien ostostensa perään sitä nästa kund-palikkaa. Olettavat että se on minun homma. Ei ole, se kuuluu siihen jokaisen ihmisen laittaa sitten kun viimeinen ostos on hihnalla. Tuo on vaan yksi pieni esimerkki ihmisen omahyväisyydestä ja ajattelemattomuudesta jos sitä ei siihen viitsi asettaa. Pieni ele, mutta sillä teet sen perässä tulevan lajitoverin onnelliseksi ja huomaamatta itsesikin. Kokeile huvikses, saatat saada vastineeksi jopa kohteliaisuuden siltä kanssaihmiseltä.

Rakkaudella, Hane

Kirjoittaja on Turmion Kätilöiden basisti ja yksityisyrittäjä. Muuten ihan mukava mies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti