tiistai 15. tammikuuta 2019

Hane matkoilla, tammikuu 2019, day 5, Tel Aviv, Israel

Heräsin heurekailmiöön. Tajusin että minullahan on yks salainen agenttikaveri täällä hommissa YK:n palkkalistoilla. Se paimentaa sotilastarkkailijoita jossain tuolla Syyrian rajalla, otan heti yhteyttä. Eiku ensin käyn supermarketista kahvit ja pullat. Sieltä se vaan tuli cafe latte vauhdikkaammin kuin koskaan, piti vaan tajuta tilata se big cappucino. Teetä kuppi ja 4 suklaapullaa ni niillähän jaksaa pitkälle iltapäivään. Soitin soturiystävälleni Randylle (nimi muutettu koska muuten minun pitäisi tappaa jokainen joka tämän lukee). Randy sanoi että hänellä on perhe käymässä kotimaastaan mutta hän tuo ne huomenna TA:n lentokentälle ja lähettää heidät kotiin. Sen jälkeen hänellä on pelkkää vapaata maanantaihin saakka. Päätettiin että vuokrataan alakerran vuokraamosta auto minun nimellä koska Randyn nimellä siellä saattaa olla odottamassa yks valvontakamerasakko, tai sit pitää vuokrata jostain toisesta vuokraamosta. Joka tapauksessa Randy ajaa koska hän tietää lokaalit meiningit ja että missä on miinat sekä tienvarsipommit. Erinomainen suunnitelma, Randy jää viikonlopuks Tel Aviviin ja sunnuntaina käydään jeesuksen kotikonnuilla. Huomenna sinne ei toinna mennä koska lauantai on sapatti ja se aiheuttaa liikaa kaikenlaisia erikoiskommervenkkejä.


Tuli niin hyvä mieli tuon suunnitelman onnistumisesta että epähuomiossa lupasin vielä vaimon ostoksille. Vein, ja hän osti 4 villatakkia. Ne olivat halvennuksessa ja vaikka olivat samanlaisia niin piti saada niitä neljässä eri värissä koska niin mahtavia olivat ne värit. Ja ei tuota lämmintäkään ole täällä kuin 20 C° niin kyllä villatakkeja pitää olla. Neljä. Ennen Israeliin lähtöä kyselin ja varmistelin sitä sähkötupakointihommaa täällä ettei vahingossa tule kuolemanrangaistusta tai kivitystä. Kyllä se täällä ihan sallittua on mutta viime vuonna täällä on lailla kielletty semmoinen JUUL -merkkinen sähkörööki joka muistuttaa USB-tikkua ja siinä on heille liikaa nikotiinia. Tuota laitonta JUUL-vehjettä näkyy olevan nyt täällä myynnissä joka helevetin kaupassa ja kioskissa ja vaatekauppojen kassoillakin vielä heräteostostuotteenna. Yhen kauppakeskuksen turvatarkastuksessa vartijalla oli rynkky kädessä ja JUUL huulessa. Se ei tainnut sitten onnistua ihan buttoniin se sen laittomaksi tekeminen.


Ostoksien jälkeen mentiin pizzalle. Jotenkin oletin että siellä vois saada lihaa ruokaansa. Väärään meni se oletus. Lähimpänä lihaa oli niistä täytteistä tonnikala. Näin ollen laitatin omaan pizzaan kaikki mahdolliset juustolajit mitä keittiöstä löytyi. Helvetin hyvä pizza siitä tuli, oluen kanssa sillä lähti ihan nälkäkin. Täällä saattais ihan vahingossa tottua tuommoiseen lihattomaan ruokaankin jos pidempään olis, en tiijä, en kyllä uskalla ottaa moista riskiä. Syönnin päälle mentiin kahville ja pullalle puistoon. Itse asiassa se puisto on googlemapin mukaan ostoskeskus, ja on se sitä käytännössäkin.


Sarona Gardens on tuommoinen iso puistoalue jossa on lukuisia pieniä kaksikerroksisia "omakotitaloja". Jokaisessa on jokin ravintola tai kauppa. Niissä näkyi olevan mm. Adidas, Nike, Mc Donalds, Levi’s jne jne, mutta oli myös paljon paikallisten omia kauppoja sekä varsinkin kahviloita ja kaljaterasseja. Suihkulähteiden lomasta löytyi myös omituisen näköinen puinen rakennelma joka kiinnosti niin paljon että täytyi käydä selvittämässä mikä se oli. Se oli juutalaisten itse tekemä keilarata jostain mooseksen ajoilta. Hieno keksintö kun oli ihan semmoinen automaattinen pallonpalautusrännikin. Kahvilassa oli kaikki menut vinkurakirjaimilla, ei yhtään englanninkielistä sanaa missään. Se tuntuu olevan melko normaalia heti kun tuosta turistirannalta poistutaan. Sormella kun osoitteli niin hyvin tuli kakkuja pöytään ja kyllä nuoriso täällä englantia puhuu erittäin etevästi. Vanhempi kansa taas melko kehnosti jos ollenkaan. Hieno puisto, kannattaa käydä.


Kahvin päälle etsittiin vielä kartasta, sekä käytännössä, Ginat Dubnov. Se on puisto jossa Israelilaiset ilma-akrobaatit kokoontuvat ja totta kai vaimon teki mieli mennä kyttäämään niiden taitoja ja vertailemaan omia kykyjään. Ei siellä nyt näkyny yhtään kekkuloijaa mutta googlen mukaan ne kokoontuvatkin siellä aina sapattina, eli lauantaina, eli huomenna. Tuo googlen tarjoama artikkeli on tosin 10 vuotta vanha että enpä tiijä jaksetaanko tänne saakka huomenna kävellä asiaa tarkastamaan. Nyt lähikaupasta iltapalaa ja kotiin Netflixiä kyttäämään. Taas tuli pitkälti yli 10km kävelyä ihan tuosta vaan. Israelilaisilla on jokin omituinen fiksaatio asetella patsaat seisomaan päällään, mikä juttu? Yli puolet patsaista sun muista monumenteistä on täällä ylösalaisin. Onko tämä jokin juutalainen sisäpiirivitsi? Australiassa ymmärtäisin vitsin.Paikallisuutisia, tai oikeastaan paikallisuutiskuva: Kottaraisia eteläisessä Israelissa Rahatin kaupungissa, kas tässä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti