maanantai 16. maaliskuuta 2020

Hane matkoilla, tammikuu 2020, day 10, Hikkaduwa, Sri Lanka

Pe 17.1.2020 Hikkaduwa, Sri Lanka, day 10.

Viime yönä oli bileet tuossa meidän altaalla. Osallistujina oli manageri Hashan, brittiosastolta Wayne & Kellie sekä venäläisen perheen tytär Masha. Jo nukkumaan mennessä meinas tulla minulla paska housuun kun ikkunan alla alkoi ilotulitus ilman mitään varoitusta. Raketteja oli jos jonkinlaisia ja viimeisenä tietysti isoin. Se oli ite tehty ruudista ja säilykepurkista. Ihailtavaa käsityöläisyyttä. Bileet ja voimakkaalla volyymillä tarjoiltu musiikki jatkui varmaan aamukolmeen ja minulla oli jo mielessä käydä uhkailemassa väkivallalla. Onneks bileet loppui just ennen minun hermoja. Bileiden syy selvisi aamulla. Wayne ja Kellie oli menny naimisiin. Mahtavaa, rakkauden juhla se olikin. Saatte kaiken anteeksi ja onnea paljon minulta!!!


Harmillinen tosiseikka on että minulla se vaan tämä flunssa jatkuu ja jatkuu. Sitä aiemmin ostettua yrttijauhetta yritin kuumaan veteen liottaa mutta pieleen meni kun siinä maistui inkivääri eli kusi. Minun täytyy kyllä käydä tänään apteekissa vielä uudemman kerran, kurkkukin on kipiä kuin mimosan hipiä ja yskittääkin. Koska on perjantai ja arkipäivä niin täytyy kuitenkin hetkeksi avata Off The Records ohjelmatoimisto- ja manageripalvelut (YTJ 74901) tuohon terassille. Työpäivä oli poikkeuksellisen helppo ja kesti noin tunnin sisältäen normaalin sähköpostiliikenteen tarkastuksen ja vaadittavat reagoinnit sekä hieman seurantaa kuinka jäähallidiskon liput lähti liikkumaan. Kaikki hyvin sillä rintamalla. Wayne ja Kellie tekee lähtöään. Haikeat hyvästit höpöteltiin ja kovasti suunniteltiin tapaamista ainakin ens joulukuulle Lontooseen kun ollaan Wembley Arenalla keikalla, asuvat kuulemma ihan siinä kupeessa. Mc Lareneita ei oo näkyny, ne vaan surffaa ja nukkuu. Aamiaisenkin syövät vissiin aina eri aikaan kuin me. Masha ja vanhempansa ottavat altaalla aurinkoa. Vaan nythän näyttäis että meille tulee uusia asukkaita. Pihaan saapui kaksi keski-ikäistä japsirouvaa. Jotenkin minusta tuntuu että nämä rouvat ei tykkää pojista, jos tiedät mitä tarkoitan. Kytätään ja seurataan tilannetta mielenkiinnolla. Pahimpaan flunssaan otan kuitenkin nyt päiväkaljan.


Iltapäivän puolella tilataan perinteisesti tuktukjäbä hakemaan meidät kylille. Mennään nyt ainakin siellä apteekissa käymään. Hirveen vaikee on kyllä yrittää selittää oireidensa kuvaa apteekkarille joka puhuu lähinnä singaleesiä ja ehkä yhteensä noin kymmenen sanaa englantia. Näin kuitenkin tiskin takana strepsilsejä. Anna mulle pari lootaa noita. Jos niillä ei yskä lähde ni saa niillä ainakin vatsan niin löysäks ettei uskalla yskiä. Seuraavaks etsitään hattu- ja bikinikauppa. Hatun minä tarviin siksi että kun tuo aurinko tohottaa aivan keskeltä taivasta ni meinaa aina tulla pieni päänsärky iltaruskoon mennessä. Näitä lomahattuja mulla on kotona yks kaapillinen mutta muistaako sieltä sellaista ottaa koskaan reissuun mukaan? Ei. Bikinit etsitään vaimolle, ei minulle. On sillä jo ainakin kuudet bikinit mukana mut kuulemma tarvii jotkin yhenlaiset erilaiset vielä. Niitä ei meinaa löytyä millään johtuen siitä että aasialaisilla tuntuis olevan tarjonnan perusteella keskimäärin pienemmät tissit kuin hänellä. Itseni uima-asuhuolto pelaa sillä tavalla että aina suomesta poistuessa vaimo laittaa minun uimahousut omasta vaatekaapistaan omaan matkalaukkuunsa ja luovuttaa ne minulle kohteessa vasta kun tarve tulee. Hän myös hoitaa sen uima-asuni aina takas suomeen ja omaan kaappiinsa. Tämä taktiikka on kehitetty kokemuksen perusteella ja ilman sitä minulla olis kotona yks kaappi täynnä ulkomailta ostettuja uimahousuja. Heti siinä sen hattukaapin vieressä.


Vuorilta päin alkaa taivas tummumaan ja ilma viilenee hyvin nopeasti ja merkittävästi. Taivas alkaa oikeesti tummumaan ihan vauhdilla. Kokemuksen perusteella näiden merkkien täyttyessä kannattaa Aasiassa alkaa etsimään sateensuojaa. Pientä ripeksimistä alkoi tapahtumaan ja evakuoitiin itsemme lähimmän ruokalan yläkertaan. Ensimmäinen sade tällä reissulla on nyt tosiasia. Ennenku pina colada ja zero cola oli pöydässä ni kadulla oli jo käynnissä täysi mayhem. Vettä tuli kuin esterin perseestä. Tuonkin sanonnan juuret olen itselleni selvittänyt ja koska tiedän että se kiinnostaa teitäkin niin voin kaikessa armossani sen tiedon teille jakaa. Siihen on kolme erilaista teoriaa, joista heti ensimmäinen on väärä. Se on nimittäin se että Esterin nimipäivänä satais jotenkin tilastollisesti enemmän. Se ei pidä paikkaansa ja olisikin ollut se odotetuin selitys. Toinen ja jo hieman uskottavampi selitys on Saimaalla viime vuosisadan alussa liikkunut siipirataslaiva nimeltä Ester. Tehän tiedätte että siipirataslaivan perästä roiskuu vettä aika lailla. Kolmas ja mielestäni vakuuttavin selitys löytyy palokunnasta. Muinoin paloautojen perässä oli Esteri -nimiset vesipumput. Ja ne oli aina nimenomaan siellä perässä koska kokonsa puolesta niitä ei voinut autoon muuallekaan asentaa. Olkaa vaan niin hyvät!Sade lakkaa noin kahden tunnin jälkeen. Ilmassa on nyt eri lailla happea ja raikkautta. Poistumme Sandagiri Supermarketiin ostelemaan päivittäistavaroita. Niitä ovat tänään jäätee ja suklaa, niitä pitää ostaa jääkaappi täyteen, ne himottaa juuri nyt. Ootteko miettiny sitä toista sanontaa/viisautta että ruokakauppaan ei pitäis mennä nälkäisenä? Voiko olla vammaisempaa ja paikkansa pitämättömämpää ja paskempaa sanontaa olemassa? Totta kai sinne pitää mennä silloin kun on himot päällä ja tarve ostella. Jos ei oo nälkä eikä mitään kummempia haluja ni vittuako varten sinne tarvii tyhjän panttina mennä pyörimään ja ostelemaan kaikkea turhaa mitä ei tiedä tarvitsevansa tai himoavansa. Kyllä pitäis ihmisten ajatella näitä asioita enemmän omilla aivoilla kuin ”vanhan kansan viisauksien” kautta.


Tuktukjäbä tuli hakemaan meidät ja täyden repullisen päivittäistuotteita kotiin. Kaikilla on nyt hyvä mieli eikä puutetta mistään. Nälkäkään ei edes ole niin pyydetään chefiltä iltapalaksi vain jättimäinen vati erilaisia hedelmiä sekä pienesti kaljaa. Tyytyväisinä he menivät nukkumaan. Sen pituinen se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti