sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 19, Koh Lanta, Thaimaa

Herätyyys, aurinko paistaa, onko hidas aamu, haluatko vielä nukkua? Aurinko saa kummasti nopeutta tuohon rouvan aamuun. Minä olin vielä lajittelemassa aamulääkkeitäni kun se komentaa minulle jo vauhtia tuolta oven suusta. Tänään pitää selvittää mitä se on tuo näiden jogurtti tuolla aamupalalla. Se on nimittäin ihan saatanan hyvää. Se on jotain maustamatonta luonnonjogurttia mut eri lailla hyvempää kuin meillä myytävät kreikkalaiset tai saksalaiset. Samoin tuo siihen laitettavan hunajan laatu tulee saada selville. Se on hyvää ja se on oikeasti juoksevaa. S-marketin juokseva hunajahan on yks vitun vitsi, kyllä se varmaan juoksisi jos sen lämmittäis noin tuhanteen asteeseen. Ja ne purkit menee aina tukkoon heti ensimmäisen käytön jälkeen.
Nyt on todella kuuma päivä, pilven hattaraa ei näy. UV-indeksi yli 10. Vaimolle rasvat nahkaan ja kirja kainaloonsa ja käskin sen altaan reunalle. Ite keskityin pari tuntia töihin ja menin perässä. Menin varjon alle ja kirjoittelin siinä asioita muistiin noin kolme tuntia. En laittanut rasvoja koska olin varjossa koko ajan. Kävin minä kaks kertaa nopeasti uimassa ja sitten takaisin varjon alle. Uusi pariskunta on tullut altaalle. Mies on eurooppalainen ja näyttää tietokoneen keksijältä. Rouva on aasialainen ja näyttää menestyvältä pornotähdeltä. Luultavasti onkin, koska on ollut rahulia laittaa helevetin kokoiset silarit. Tai sitten tuo mies on oikeesti keksinyt tietokoneen ja rahoittanut akkansa tissit. Altaan toisella rannalla möykkää muslimiperhe. Miehet ovat koko kehon peittävissä märkäpuvuissa hatut päässä altaassa. Lapset huutaa eikä niistä yksikään osaa uida. Akat seisoo hiljaa rivissä altaan reunalla mustat burkhat päällä. Lämmintä on 33° varjossa.
Minun rouvani luki kaks ja puoli kirjaa sekä käräytti upean aurinkolasimuodon naamaansa. Minä käräytin koko yläkehon vaikka en vittu ollu minuuttiakaan auringossa. Käräytin myös polvet ja jalkapöydät eikä nekään ollu auringossa. AfterSun-rasvat ihoon ja kylille asioimaan. Moposta meinaa nimittäin loppua bensa. En oo tarkkaillu sen kulutusta mutta tankillisella on nyt ajettu noin 10 päivää. Tankkaajapojalle käskin että pistähän nyt kuule ihan täyteen se tankki, meillä on nimittäin rahhoo kun tuo tarakalla istuva rouva on kuuluisa radio houst in finland juu nou its in europe. Poika pisti tankin täyteen ja lasku oli 80 bahtia (2€). Huoltamon kyljessä on 7/11 joten samalla pysähdyksellä saatiin minulle kaljaa, vaimolle suklaapullia ja Ellen Jokikunnasille tuliaisiks meikkisieniä. Kyllä, luitte aivan oikein, meikkisieniä. Ne samat meikkisienet mitkä täällä maksaa 0,50€/kpl ni maksaa kuulemma suomessa 30€/kpl. Nyt selvittiin näistä Ellenin tuliaisista kyllä nerokkaan halvalla, mut älkää nyt kukaan kertoko sille itselleen. Luulee vielä että ollaan pihejä eikä välitetä siitä eikä sen munista. Tai siis sen kanojen munista. Sillä on siellä maalla kanoja pihamaalla ja se toi meille taannoin niiden tekemiä munia. Oon aina pitäny vähän hipsteripelleilynä sitä että niissä kananmunissa olis mukamas jotain eroja mutta myönnän olleeni väärässä. Olivat varmasti maukkaimpia kananmunia mitä oon ikinä syönyt. Oikeesti. Kiitos.
Nyt on pizzanhimot päällä ja pitää muistella missä se Fat Monkey on, siellä oli loistavat pizzat. Se koko paja oli semmoisessa puutarhassa piilossa joten nyt kun menee tuohon keskelle ajorataa seisomaan ja katsoo suoran molempiin päihin ja sitten lähtee kävelemään sinne päin missä eniten vihertää ni osuu väkisin. Ja näin kävi. Thaimaalainen daami huutaa jo pienen matkan päästä: ” Welcome bääääääk, do you want the seim table?” Olipa miellyttävä vastaanotto. Pieniä mutta tärkeitä asioita asiakaspalvelussa. Naapuripöydällä nukkuu se sama kissa ja samassa asennossa johon se toissa päivänä jäi. Se jonka nimi oli Dog. Vaimo tervehti kissaa ja kissa tuli istumaan pöydässämme olleelle vapaalle tuolille.
Kerroin Dogille minkälaisen pizzan aioin tilata, hän teki valintansa ja tuli istumaan minun syliini. Pizzat tuli pöytään. Dog kuitenkin huomasi että pizzassani on jalapenoja ja poistui omalle tuolilleen nukkumaan. Omistajatar, tai ainakin päällikötär oletan, jäi tarinoimaan meille Dogista. Dog vihaa thaimaalaisia ihmisiä, tätä emäntäänsäkin myös. Jos thaimaalainen yrittää häntä silittää niin saa tuntea Dogin etukäpälän voiman ja nopeuden. Valkonaamojen kanssa Dog on kuitenkin aina hyvää pataa. Natsikissa, sanois suvaitsevainen unelmapäissään.
Pizzat oli juuri odotusten mukaiset. Ne olivat täydelliset. Perheen ruipelo ei jaksanut omaansa kokonaan ni otettiin mukaan. Oli pakko, noin hyvää ruokaa ei vaan voi jättää. Netflixistä alettiin iltapuhteina katsomaan Jessica Jonesia. Se vaikuttaa hyvältä vaikka onkin Marvelin mielikuvitustuotantoa. Yliluonnollisuutta on siinä just sopivan verran mausteena, ei liikaa. Selällään oleminen on tällä palaneella nahkalla aika vaikeeta. Kyljellään ei oo yhtään helpompaa ja mahallaan en edes yritä. Oon nyt 7 kertaa voidellut itseni jollain havaijilta ostetulla megavoiteella, syöny kolme itämaista antihistamiiniä ja kolme panadol fortea. Kohta otan panacodin vaikka sitä en mielellään tee. Nyt on ehkä pakko. Tästä tulee vaikea yö. GN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti