maanantai 6. elokuuta 2012

TK Poissa kotoa, Suonenjok' Rok', Suonenjoki

Pe 13.7.2012 Pioneerifestivaali, Koria. Tarkemmin navigoituna Etelä-Koria ja kylän diktaattorina Igor, mutta meininki on leppoista. Tietämättömille Igor on hän joka järjestää Kuopiorockin ja myös siis tämän Pioneerifestivaalin täällä Kouvolan kupeessa. Parina viime vuonna täällä on oltu keikalla mut nyt lähin ihan vaan kutsuvieraan ominaisuudessa tulevan vaimoni kera. Täällähän se alkoi mua viime kesänä vokottelemaan ja nyt mie oon sen kaa menossa naimisiin, voe mahoton.
Omituista on olla festareilla niin ettei oo keikkaa. Ei täällä oo oikein mitään tekemistä. Viinaa kai täällä kuuluis juoda mut lääkärin mukaan ei edelleenkään kuitenkaan kuuluis, vielä kolme viikkoa pitää kuulemma kärvistellä. No saatana, kärvistellään sitten. Syön backstagen puhtaaks irtonaisesta lihasta ja meen arvostelemaan bändejä. Jussi Selon uus bändi oli varmaan ihan jees, ei se mulle  kyllä oikein mitään antanut. Kotiteollisuus oli ihan yhtä hyvä ku ennenkin. Seuraavana olis Eppu Normaali, paskat mie jaksa näitä arvostella. Otan akan mukaan ja lähen saunomaan.
Igorin siskolla perheineen on siinä vieressä semmonen makee ranch. Siellä pesittiin ja saunottiin ja paisteltiin kymijoen rannalla loppuilta lihoja. Kiitoksia vaan kovasti vieraanvaraisuudesta. Aamun sarastaessa mie heräilen romantilliseen tyyliin aitasta ja lähen ajelemaan keikalle Suonenjok' Rokiin.
La 14.7.2012 Suonenjok' Rok. Työn touhuun. Kyllä kai sitä työksi saa kutsua jos siitä välillä rahaakin saa. Ja jotta sais tarpeeksi kilometrejä ni käyn Kuopion kautta. Pitää käydä vähän säätämässä hyväntekeväisyyshuutokauppaa Henkassa. Ton meidän yhtiön jääkiekkoilevan pääomistajan nimeä kantavalla tapahtumalla on nyt muutamana kesänä kerätty rahaa KYSin tenavien syöpäosastolle. Tänä vuonna saatiin niille noin 44000 euroo, hyvin tehty. Mie vaan meinasin viedä ne huutokaupattavat NHL-starojen nimmaripaidat toimistostani roskapuristimeen ku luulin että joku säilöö hikisiä pelipaitojaan mun konttorissa. Onneks hoksasin että niissä oli melko tuttuja nimiä seljissä.
Aikataulu oli laskettu meikälle taas melko tiukaksi. Soitto tulisi alkaa Suonenjoen jäähallissa klo 00, meidät oli näemmä ostettu "pääesiintyjäksi". Tämä tarkoittaa että huulipunaa on alettava veistämään naamaan noin klo 23.45 ja Kuopiosta olisi parempi lähteä viimeistään Kymmenen uutisten alkupuolella. Näin tein ja koppasin vielä kyytiin DJ Vastapallon, se oli menossa miksaamaan meitä edeltävää yhtyettä joten kiire alkoi olla tosiasia.

Ihan hyvin kuitenkin kerettiin ja paikan päällä oli fasiliteetit laitettu viimesen päälle. Hieno lava, hyvät kamat ja lonkero oikeeta merkkiä. Jännästi mie kannan huolta tuosta viimeisestä vaikken sitä nykyään juokaan. Keikka oli normaali, hyvät festaritanssit saatiin aikaan. Keikat on olleet kaikki normaaleja nyt selvänä kautena, juomakautena niistä tuppaa tulemaan aina vähän erilaisia ja välillä hyvälläkin tavalla omituisia. Rivien välistä voit lukea kaipuun rippeitä. Tosin basistikollega Tarot-yhtyeestä totesi yks aamu studion pihassa hyvin: "Ootko Hane huomannu että järki juoksee nykyään paljon paremmin?" Se on muuten totta se.

Bobbylla on nyt menossa jokkiin uhmaikä noiden biisilistojen suhteen. Nyt se oli palannut takaisin virallisempaan fonttiin mutta samalla jättänyt hienon iltakohtaisen otsikoinnin sekä vesileiman paperista pois. Bobby, minulle voit puhua aina, mie kuuntelen.
Keikan jälkeen äkkiä kotiin nukkumaan, juhlikoon muut. Ekaa kertaa järjestetty festari ei jättänyt ainakaan minulle mitään valittamisen aihetta. Ihmetyttää vaan miks paikallista nuorisoo ei se enemmälti kiinnostanut, vaikutti siltä että läheisellä alueella tarjottu Frederikin ja Vicky Rostin höystämä korkeakulttuuri osui paremmin kohteeseen. Jospa ne ens kesään mennessä olis kuullu myös vaihtoehtoisesta musiikista Suonenjoellakin. Ens viikonloppu oliskin täysin keikkavapaa, saatan suunnata jollekin festarille silti. Terve.
PS Miks ne ei oikeesti korjaa niitä aukkoja hirviaidoissa?
PPS Näin Koffin puistossa kun tanskandogi astui omaan paskaansa ja sain siitä tyydytyksen.
PPPS Mua vituttaa semmoiset "Se tunne, kun kissa kusi kenkään"-postaukset! Ne jää vajaaks nuo teidän lauseet! Ne ovat kieliopillisesti päin vittua! Tunteeseen viittaava predikaatti puuttuu! Mitä sille tunteelle tapahtuu tai mitä se tekee? VITTU, VASTATKAA!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti