tiistai 7. elokuuta 2012

TK poissa kotoa, Tuhdimmat Tahdit, Nokia

Pe 27.7.2012 Tuhdimmat Tahdit, Nokia. Kuten taisinkin aiemmin jo mainita ni oli täysin keikkavapaata viime viikonloppu. Mie vietin sen Himoksella semmosessa melko mukavassa mökissä, itse asiassa torstaista sunnuntaihin oltiin rouvan kanssa siellä. Nimittäin se niiden radiokanava järjestää vuosittain Jyväskylässä sen SuomiPop-festivaalin ni oltiin siellä ihan vaan vieraina nauttimassa mukavasta kohtelusta. Petrankaan ei tarvinnu tänä vuonna juontohommiin sotkeutua joten saatiin ihan olla vaan. Hyvä olis ollu ottaa viunoo siinä niiden työporukassa kun ne on aika veijareita kaikki, vaan ei, mie vaan vissyä kurlasin ja arvostelin. Chisu on helevetin hyvä ja Popeda on paras. Jokisen Veskun (Klamydia) kanssa puitiin maailmassa olevia vääryyksiä, samat vääryydet ovat kohdanneet kummankin yhtyeitä vaan niistä ei välitetä, levyt myy ja porukka käy keikoilla. 

Jotta ei liian helpoks menis ni mie kävin joka aamu kuitenkin Kuopiossa hoitamassa toimistohommat. 420 km joka aamu muutaman paperin tähden, hyvä Hannu, viksu-Hannu.
 
Ootko ikinä lentäny? Minäpä oon! Jos luulit että lentokoneessa istuminen on lentämistä, ni ei oo. Vai onko veneessä istuminen uimista, häh, onko se? Petra oli männävuosina hävinnyt Aamulypsyssä Jaajolle jonkin vedonlyönnin ja joutunut sen seurauksena hyppäämään lentokoneesta. Minnuu vitutti se niin paljon että mie halusin kans. Varsinkin nyt kun ei saa villitä itseään viinanläträyksellä ni pitää keksiä jotain korvikkeita sille. Sunnuntaina sit ajettiin Lahteen Vesivehmaan lentokentälle Hämeen Laskuvarjourheilijoiden vieraaks ja pudotettiin Hannu koneesta. Koko kesä on sitä yritetty mutta aina on ollut ilmasto esteenä. Nyt kuitenkin oltiin jo menossa yli viiteen kilsaan kelien puolesta hyppäämään mut lennonjohto väitti siellä olevan liikaa reittiliikennettä. 4400 metristä sit hypättiin.
 
Ai jännittikö, no eipä juurikaan. Oikeestaan vasta siinä vaiheessa kun muut yheksän hyppääjää hävisi siitä koneen ovelta melko sukkelaan ja oli mun vuoro. Hullu on se tunne kun meet paria sataa alaspäin mutta se lentokenttä ei tunnukaan lähenevän ollenkaan. Korkeusmittarissa vaan viisarit pyörii ja Hannu huutaa että tätä vittu lissee ja heti ja paljon. Huhhuh, kyllä adrenaliini on ihan parasta huumetta. Toisaalta heroiinia en oo kyl vielä kokeillut. Saman tien piti ilmoittautua Nopeutettu Vapaapudotus-kurssille joten seuraava hyppy onkin sitten omalla repulla itsekseen. Nyt löytyi kyllä kerralla se oikee harrastus, saatana kun tuntuu ne kicksit vieläkin sisäelimissä. Tehtiin pieni mainoskin Skydive Hämeelle siitä, sen voit katsoa tästä.

Asiaan. Kuten otsikossa mainitsin niin olis tarjolla tuommoinen pistokeikka Nokialle. Siellä on alettu järjestämään vissiin Tapsan Tahdeille jotain hevimpää varjofestivaalia nimeltä Tuhdimmat Tahdit ja pääesiintyjän slottihan se näyttäis olevan taas tarjolla, seuraavaksi illaksi sama työvuoro oli arvottu Sonata Arcticalle jossa meidän miksaaja Tegelman huoraa taas. Ihan hirveet ei ollu odotukset mulla mutta voin jo heti myöntää olleeni kerrankin väärässä.
 
Eipä tehty tästäkään lähdöstä liian helppoo kun Jannella oli alkuillasta Tarot-keikka Kuopiorockissa 16.30-17.30 ja Nokialla pitäis aloittaa jo klo 23.30. Eipä hätiä, lähetettiin isompi iskuryhmä Nokiaa kohti jo aiemmin päivällä ja mie ootin Tolsan Saabin kanssa lavan takana moottori käynnissä Tarotin keikan loppua. Aina oon luullu että Saabit on paskoja autoja, ni ei oo. Ainakin tuo Jannen vehe oli tosi säpäkkä, siinä oli semmoiset läppävaihteetkin ratissa että pystyi niinku ihan oikeesti operoimaan siinä kajuutassa. Jannee ootellessa tsekkasin rouvan kanssa Chisun keikan. Chisu on ihan saatanan hyvä. Ja seuraavassa mersussa pitää olla rattivaihteet.
 

Nokialla oltiin ihan ajoissa ja edellisenä esiintynyttä Doom Unitia kerkesin vielä vähän tsekkaamaan. Hirmu rohkaisevalta ei näyttänyt yleisön määrä siinä vaiheessa. Keikan alku sitten myöhästyi vissiin vartin kun lokaalit teknikot yrittivät syöttää meidän taustanauhuriin tavaraa eivätkä millään saattaneet käsittää että ei olla mitään nauhoittamassa, haluttaisiin vaan soittaa jotain taustakuoroja ja ukuleleja tästä mankasta. Exit only, juu nou dyyd? Bobbyn mielenterveys alkaa taas vissiin olla paranemaan päin kun biisilistat on taas tyylillä tehtyjä, hyvä Bob!

Lavalla kiivettyäni minut valtasi hämmästys, koko alue oli aivan tupaten täynnä TK-fania, kuulemma 1500 niitä siinä oli. Se alue oli semmonen ostoskeskuksen sisäpiha josta puolet oli katettu semmosella helevetinmoisessa teltalla. No vittu, hyvä meininki, nyt tanssitaan! Todella mukavaa on kyllä vetää ihan missä vaan kun on tuommoinen yleisö kannustamassa, kiitos jokaiselle. Yks kesän kovimpia keikkoja oli tämä ilman muuta. Johtuen alun myöhästelystä ja loppupäässä vastaan tulleesta huviluvasta jäi meidän setti vähän lyhyeks, mut ens vuonna tullaan ja vedetään puolta pidempi jos vaan tilaatte meidät sinne!
 

Tolsan kanssa aateltiin että ajellaan vielä yöllä Kuopioon ja näin tehtiin. Janne soitteli siinä tulomatkalla humalluspäissään Nightwishin organisaatioon Pommimarkulle ja yritti järjestää meille huomiselle Kuopion keikalle jonkinlaista ilotulitusta, saas nähä. Muutamaa vierailevaa staraakin ollaan huomiselle keikalle säädelty, jännä nähä kuin käy. Mie menin himaan ni mun rouva kuorsaa (kehrää omien sanojensa mukaan) sohvalla silmät ja suu auki. Vieressä oli kaks täyttä ja isoa muovipussillista syömätöntä hesburgerruokaa. Oli näköjään muutaman drinkin ottanu, mutta oli kuulemma myös aatellu että mulla saattaa olla nälkä kun tuun himaan. Heh, hyvän vaimon mie siitä saan ihan kohta. 

Huomenna siis historian kymmenes Rockcock ja meidän osalta yhdeksäs, siinä ekassa ei meitä vielä ollut olemassa. Vuoden kovin keikka on aina täällä, se on luvattu julkisesti. Melkein jännittää.

1 kommentti: