tiistai 2. lokakuuta 2012

TK poissa kotoa, Kokkola Rock Afterparty, Kokkola

Lauantai 4.8.2012 Kokkola Rock Afterparty. Aikainen herätys sumuisesta Rööperistä ja sitten matkaan. Ensin haen yhtyeen hotellilta ja sit käydään vielä hakemassa Myötätuulirockista merchandiset mukaan. Bändi olikin yllättäen jo hotellin pihalla odottamassa eikä ketään tarvinnut herätellä, tosin osa oli vielä samoilla silmillä ja samassa humalassa. Paitsi Antero, sille oli tullu yöllä koti-ikävä ja se oli lähteny lentokoneella himaan Rautalammille. Lupasi kyllä ilmestyä illalla Kokkolaan jotenkin. Paitakioskissa ei paljon purkamista ollut, vissiin 2 paitaa oli jäänyt eiliseltä myymättä, hyv hom.

Pitkä matka ja älytön kuumuus autossa, Bobby jos joku siitä kuumuudesta muistaa aina tekstiviestitse kuljettajan hyttiin ilmoittaa. Koskapa reitti on HKI-TRE-Seinäjoki-Kokkola ni sehän meinaa että joudutaan seikkailemaan Pohjanmaan halki. Se on outoa seutua savolaiselle. Varmaan viideltä huoltoasemalta yritin energiajuomaostosta suorittaa ni eipä se niin vaan tapahdukaan, täällä päin huoltoasemat menee kiinni lauantaisin klo 13 viimeistään. No entäpäs kun alkoholistisiipi yrittää ostaa lapualaiselta huoltoasemalta tuotetta ni mitäpä luulet myydäänkö? Täällä on ilmeisesti vieläkin niitä kuivia kuntia joissa kebuakin saa vain alkosta? Vai onko? Kertokaa nyt?
   

Matka oli pitkä ja tie oli kivinen. 7 tuntia siihen meni ja perseeni on aivan liekeissä. Enemmän sääntö kuin poikkeus on se että "kiertueen" viimeinen keikka ei voi koskaan olla se jossa on iso lava ja muutenkin muhkeet puitteet. Eli melko pieni lava ja ahtaat tunnelmat oli tarjolla vaan ei se mitään, tämä ryhmä tarjoaa kyllä mielenkiintoisen näytöksen aina ja kyllä hauskuus tuppaa itselleenkin ihan poikkeuksetta ja kyselemättä tulemaan joka kerralla.

Lava oli tällä kertaa enemmän pitkä kuin leveä ja varsinkin pelialueen vasemmassa laidassa jouduttiin asettumaan jonomuodostelmaan. Vasempana laitahyökkääjänä siis Mr. Bob, takanaan laitapakkina Herra Tolberg ja perimmäisenä niittinä maalivahdin alueella Anders. Minä jouduin omassa laidassani taistelemaan peliajasta ja -tilasta DJ-kopin kanssa. Heti lavan läheisyydessä oli pari strippipylvästä, jumangega jos Rydi nuo tajuaa niin näytökseen saattaa yllättäen sisältyä ripaus erotiikkaakin.  

Ääni tarkastettiin ja sitten hetkeksi hotellihuoneeseen köllölleen. Valotaiteilija Jopin kanssa olin sopinut jakavani huoneen. Tämä oli taktisesti oikein koska huomenna taas ajelisin satoja kilometrejä ja Jouni on luottokämppäkaveri jos tekee mieli välttää ja väistellä öisiä jatkodiskoja hotellihuoneessa. Hissin ovella tuli vastaan Yö. Olivat menossa suorittamaan pääesiintyjän slottia Kokkola Rockin päälavalle. Väsyneen näköisiä tyyppejä, olisin itsekin jos olisin esittänyt niiden kappaleita noin 40 vuotta. Tuo meidän Anterohan on muuten rummuttanut semmoisessa cover-yhtyeessä joka tulkitsee pelkästään Yön biisejä, aika hurjaa, se ei mielellään puhu siitä.

Koska merenrantakaupungissa ollaan ni varmaan huoneen ikkunasta avautuu merellinen näköala. Ei avaudu. Otanpa maisemasta kuvan ja liitän sen tähän.
 

Ravintolan johtaja soittaa ja ehdottaa että entäpä jos aloittaisitte klo 01 kun pitäis odottaa että Yö lopettaa festareilla settinsä ja porukka kerkee tänne meidän ruokalaan? Esiintyjän puolelta ehdotukseen suhtauduttiin melko nuivasti, mutta hyvin perusteluin:
A) Kirjallisesti on sovittu että show käynnistyy klo 23
B) Kirjallisesti on sovittu että esiinnymme lauantaina emmekä sunnuntaina, voidaanko pitää edes päivämäärästä kiinni. Paitsi jos rouva johtajalla on tarpeeksi tonneja maksaa meille sunnuntailiksa joka yleensä ottaen muillakin aloilla on 200% verrattuna arkipalkkaan ja napsahtaa käyntiin heti puolilta öin.
C) Ei kannata ihan hulluna odottaa niitä Yön faneja meidän keikalle. Meidän yhteisiä faneja esiintyy tällä maantieteellisellä vyöhykkeellä just yhtä paljon kuin dinosauruksia.

Sopuun päästiin soittoajasta ja keikka oli aivan timanttia, kuten aina. Rouva Hotellinjohtaja vielä tilaili meille keikan jälkeen pizzoja huoneisiin kun oltiin mielestään nii hyviä. Oltiinhan me, pistettiin mökki ihan vinksin vonksin ja hyvä mieli sitä jäi kaikille. Äkkiä köllölleen ja aamulla 300km pikataival Kuopivoon.  

Seuraavat keikat on vasta kuukauden tauon päästä. Ne raportoidaankin sit naimisista käsin sillä tällä välin sekä minä että Raaka Pee meinattiin mennä avioliittoon. Emme keskenämme, mutta rouviemme kanssa, omien rouviemme kanssa kumpainenkin. Bestmanhommissakin säästettiin ja sovittiin ne ristiin hoitavamme toisillemme. Sehän tarkoittaa että ainakin kahdet polttaritkin lie tulossa. Erilaisia kiireitä siis ilmassa. Vähän jännittääkin. Tsaui!

P.S. Missä ne oikeet mainostajat viipyy, 60 000 vierailua tuli tässä blogissa just täyteen?!? Eikö se näkyvyys kiinnosta, kyllä näitä joku hölömö aina näköjään lukeekin? Tai ainakin kuvia katsoo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti