keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hane matkoilla, Kuuba, tammikuu 2014, day 9

Aurinko herätti kaheksan maissa, nytkö se oikee rytmi alkaakin vasta löytymään. Päivämäärä on 2.1.2014 ja se tarkoittaa sitä että arki on koittanut ohjelmapäälliköllekin ja joitan asioita pitää tilaaville asiakkaille hoitaa. Osa keikkamyyjistä on heränny jouluhorroksesta ja sen huomaa viime yönä tulleiden puhelujen määrästä. Muistakaa että minä nukun täällä silloin kun teillä on virastoaika. Olin menossa tuohon nettikahvilaan näitä asioita hoitamaan ni Fernando sanoi että internet on kiinni, se on rikki. Toimiikos se jossain muualla? Ei toimi missään, se on rikki ja saattaa toimia huomenna. Hyvä meininki, otetaan sitten aurinkoo ja Bucaneroo tämä päivä ja hoidellaan asioita huomenna jos internet sattuu olemaan kunnossa. Tavallaan meikä on jo oppinut tykkäämään karibialaisesta kommunismista.
Karibialaisessa kommunismissa on hyvätkin puolensa mutta kyllä kaikkien hippien tulee se tajuta että ilman Che Guevaraa nää ihmiset ei olis näin köyhiä, eikä niillä olis ollu takavuosina nälänhätää. Fidelin loppuaikoina, ja varsinkin nyt kun Raul tuli valtaan ni sosialismin nyörejä on höllennetty. Raul onkin luvannut ajan saatossa purkaa koko kommunistisen järjestelmän. Jo nyt maanviljelijät on saanu erivapauksia yrittämiseensä ja muitakin kapitalismin merkkejä on jo ilmassa. Kaikki lapset saavat laadukkaan koulutuksen joka on kopioitu suoraan amerikkalaiseta koulujärjestelmästä mutta joutuvat edelleen 6-vuotiaana vannomaan pakollisen valan kommunistisen puolueen nimeen. Terveydenhuolto on kuubalaiselle täysin ilmaista ja erittäin laadukasta. Turistille se on siis erittäin kallista ja siks matkavakuutus on pakollinen tässä maassa. Lapsikuolleisuus Kuubassa on pienempi kuin Euroopassa, aattelepa sitä!


Tavallaan edistyksellisyyttä osoittaa myös se että täällä kaikki keinovalo tehdään energiansäästölampuilla. Vanhaa kunnon hehkupoppaa ei myydä enää koko saarella. Jossain vaiheessa toivottavasti saavuttaa Kuubankin se tutkimus jossa todistetaan vanhan liiton hehkulampun olevan se vähemmän luontoa rasittava. Siitäpä tulikin mieleeni tämän päivän tärkein homma, kaukosäätimeen on uudet paristot hoidettava.


Oonko muistanu kertoa noista kaikista lentävistä asioista? En vissiin. Eilen tässä seljälläni syljeskelin vesimelonin siemeniä ja katselin taivasta ni pelikaani lensi tuosta yli. En oo ennen semmoista nähny ky eläintarhassa, julman kokoinen elukka. Sen perässä lensi vissiin kaks jotain haukkaa, niillä oli semmoiset ihan punaiset siivenkärjet. Osaisko joku ornitologi kertoo mitä ne oli? Meillä on vaimon kanssa tämä auringonottopiste tämmösen ruusuaidan ympäröimä ja piti äsken ihan hieraista silmämunia kun kolibri tuli paikalle. Se parkkeeras ilmaan siihen yhen ruusun eteen ja pitkällä nokalla hetken otti kukasta elämän nestettä. Sit se irroitti käsijarrunsa ja jatkoi matkaa. Omituisen näköistä toimintaa, ei se milliäkään hievahtanut siinä ilmassa koko toimituksen aikana? Moskovan kone lensi tänne näköjään äsken myös. Ei voi olla huomaamatta katukuvassa, on se vaan tuo niiden ulkoasu niin omaa luokkaansa aina. Se ei haittaa jos vain osaisivat käyttäytyä. Ei oo kenelläkään oikeesti niin paskat käytöstavat kuin venäläisellä turistilla, vittu ku ne luulee vieläkin omistavansa koko maailman. No nyt ne esittää tuossa altaalla kuinka hienosti ne osaa tanssia salsaa kahen tunnin kokemuksella. Voi vittu mitä spedejä, nyt tarviin mojiton, alkaa vituttaa muuten.


Moskiittoja lentää täällä myös melko kiitettävästi heti kun aurinko laskeutuu klo 18.30. Pieniä punaisia ja oikein kutiavia näppylöitä niista normaalille ihmiselle tulee mutta jos oot pikkusen yliherkkä niinku tuo naapurin rouva ni saattaa käytättää lasaretissa. Se oli joutunu käymään ja hakenu sit apteekista jotain tohtorin määräämää histamiinia. Apteekissa olivat rakentanut sen rasvan paikan päällä odotellessa, farmaseutti oli välillä kyselly onko allergioita ja minkälaisia hajusteita laitettais tähän tuotteeseen. Aito meininki. Täältä ei siis saa mitään oikeita lääkkeitä, ne on kapitaistista ylellisyyttä, kannattaa tuoda kaikkee mukanaan jos luulee tarvitsevansa.


J.W. oli eilen naurattanut baarissa noita Warnerin tyttöjä. Se oli kaivanu kassistaan helevetinmoisen kasan dollareita setelinä pöytään ja käskeny tyttöjen pestä kätensä niillä, se kuulemma tuo rikkautta tulevaisuudessa, heh. J.W. tais olla ihan oikeesti miljoonamiehiä. Paiskasin tuossa just ylävitoset sen kanssa kun se oli lähtemässä pois. Menee kuulemma nyt Meksikoon pariks viikkoo golfaamaan ja sanoi kiertelevänsä vielä huhtikuulle asti golfkenttiä ympäri maailman. Arvostan meininkiä. BTW, vaimon päähän tippui just lisko siitä samasta palmusta, minua varovasti naurattaa. Heha!


Parhaat sähkösikarit toimittaa Paul Saar.


1 kommentti: