torstai 20. helmikuuta 2014

TK matkustaa: Technodiktatour pt 2, Kotka-Harjavalta

Tästä se kuulkaas taas lähtee. Parin kuukauden mittainen jatkorundi syksyiselle levynjulkaisukiertueelle. Kalenterissa on jos jonkilaista salia ja pizzeriaa mutta merkittävän paljon on paikkoja joihin pitää viedä oma PA ja diskovalaistus. Noh, vuokrattiin koko kevääks lahest Sähköagentilta semmoinen stereo että disko jytisee ja lamppujakin otettiin sillai ettei jälkeenpäin oo kellään vara vittuilla. Nyt kun kamaa on haalittu pieni rekka-autollinen ni tarvittiin tietty jokin kulkuneuvo. Apulannan kevätrundi alkaa tismalleen silloin kun meidän loppuu joten punkkarit antoivatkin meille bussinsa lainaan kevääksi. Kiitos. 
Kaksi kärpästä kuoli yhdellä iskulla myös miehistöpuolella. Kevään keikoilla sekä miksauspöydän että bussin puikoissa on Arska, samoja puikkoja se heiluttelee siinä Apulannassakin, kätevää. Valoissa meillä on tietenkin Jopi ja paidoissa Julma Jii. Tästä tulee mukava retki. Ennen kierrosta päätettiin kuitenkin pitää parin päivän PA-treeni Kuopiossa koska sitä uutta kalustoo on mukana. Hyvä siihen on tutustua ni ei tuu sitten hätä tositilanteessa. Tuommoinen parin kuukauden keikkatauko aiheuttaa myöskin tarpeen sille treenille. Jännästi ne vaan sävelet unohtuu jo tuommoisessa ajassa. Se videobiisikin piti opetella livesettiin, siis se Rehtori. Reksi osoittautuikin oivaksi livepalaksi. Keskiviikkoaamuna siis kokoonnuttiin Kuopioon Kulttuuriareenalle ja tekniikan miehet kasasi kalauston juhlakuntoon. Sit Arska ja Antero hieroi koko iltapäivän rumpucheckkiä ja rumpua vireeseen. Seuraavaksi säädettiin mun ja Bobin keihäät kuulostamaan siltä miltä pitääkin ja lopulta vedeltiin ihan täysmittainen bänditreeni. Illan päätteeks ne sai lähtee baariin jotka halusi ja jaksoi. Minä en.
Torstaiaamuna takaisin treenipaikalle. Koska illan treeni katsottiin onnistuneeksi ni päätettiin ettei me tänään enää mitään soitella. Yhtiön tekninen osasto keskittyy tänään kaluston niputtamiseen ja laskelmoi bussin pakkamisen ynnä muun logistiikan. Mie lähen vielä pyörähtämään Helsingissä työasioilla.
7.2.2014 Kotka, Amarillo. Linjavaunu saapui Kuopion suunnasta ja mie tuli merssulla Helsingistä. Liukkaudesta ja ahtaudesta johtuen oli melkoinen homma saada bussi sinne roudausovelle semmoisen lipan alle, mut kato kyllä Arska sen sinne taitteli, se osaa. Tää on ihan oiva keikkamesta siihen nähden että kyltissä lukee Amarillo. Täällä on hyvän kokoinen ja korkea lava. Tuommoinen parvikin on tuolla toisessa kerroksessa. Yleisöö tämmöiseen saliin mahtunee 400 henkee, oma arvio oli se. Ääni tarkastettiin ilman ongelmia ja sit aletaan syömään.
Amarillon ruokalistahan ei ihan vitusti niitä yllätyksiä tarjoa, ainakaan positiivisia, ni itse pitäydyin ihan perusburgerissa. Muistatteko kun ennen vanhaan sai Amarillosta kanapastaa. Se oli helevetin hyvä ja kermainen, pikkusen oli niitä ananaksen paloja seassa ja silleen. Taannoin yritin Kuopion Amarillosta sitä tilata niin ei saa, se on poistettu listalta. Vaadin tarjoilijalta perusteluja moiselle toimenpiteelle. Selitys oli tyly: Olemme meksikolainen ravintola, pasta ei ole meksikolaista ruokaa. Selevä. Hampurilainen siis on.
Hirmuiset ennakko-odotukset meillä ei Kotkan suhteen ollut mutta kyllä yleisöä kai 250 henkee paikalle saapui. Melko jees. Vehkeet toimi ja mukavahan se oli soitella. Onneks tuli ne treenit pidettyä, mut olis kyllä taiteen laatu ollu ihan liikaa hakusessa. Keikan jälkeen kaks lonkeroa ja pötkölleen. Hyvä oli Kotka.
8.2.2014 Night Factory, Harjavalta. Aamulla mie lähin Helsingin kautta Harjavaltaan, luulin että eihän tuo kummoinenkaan etappi ole mut olihan se nyt saatana sitten kuitenkin 350km. Voe äiti. Linjavankkuri lähti samaan kohteeseen mutta Lahen kautta. Jotain kamaa piti käydä Lahessa vaihtamassa, en tiijä miks, eikä minun tarviikaan tietää, se tietäminen on teknikoiden työtä. Jossain Forssan tietämillä pysähdyin syömään ni samalla hetkellä samaan risteykseen mutta eri suunnasta tulee yhtyeen bussi. Sattuipas somasti, ajeltiin sitten loppumatka peräkkäin. Night Factory on sen kylän ainoan hotellin (Marilyn) yökerho, just semmoinen kompleksi mikä löytyy jokaisesta noin tuhannen hengen kylästä. Vittumaiset portaat roudata koko laitteisto yläkertaan, eikö näitä baareja vois suunnitella maan tasolle?
Pari kertaa kun täällä on käyty ni aina on ollut kommelluksia noiden laulajien kanssa. Täällä toimii backstagena semmoinen saunaosasto jonka ovesta pääsee kumpaankin suuntaan vain avaimella. Ekalla kerralla ku oltiin ja keikan intro soi ni kävi niin että se avain oli mun taskussa stagella ja Tolsa paiskasi oven kiinni. Bändi oli lavalla ja laulajat lukkojen takana backstagella. Ensimmäinen biisi vedeltiin siis täysin instrumentaalina mut kelpas tuo näköjään sillainkin. Toisella kerralla Raaka Peetä rupes ahistamaan ambulanssin arvoisesti noin puol tuntia ennen keikkaa ja pantiin se sit varmuudeks menemään Porin keskussairaalaan. Kovasti mietittiin että jätetäänkö soittamatta koko keikka, mut mökki oli pullollaan porukkaa ni ei antanu luonto periks. Rydi lauleli kahden edestä parhaansa mukaan ja me yritettiin Bobbyn kanssa huutaa takavokaaleja reilummin. Tällä kertaa saatiin vedellä kuitenkin koko keikka kahdella solistilla. Ja hyvä keikka se olikin. Aamulla kauhea pakkaus ja Hane Helsinkiin, muut bussilla eri suuntaan. 
Edellisessä kuvassa humalaisten tekemä kalustebarrikaadi kanssaihmisen liikkumisen estämiseksi. Ens viikolla tarjoillaan tavaraa osoitteissa Jyväskylä, Tampere ja Kuopio


Kiertueen sikarit tarjoaa Paul Saar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti