keskiviikko 1. helmikuuta 2012

TK poissa kotoa, Balls Kajaani

27.1.2012 Perjantai. Balls, Kajaani. Vittu että on blogin säätäminen huomattavasti mielyttävämpää kun välineen nopeus 24-kertaistui (samaa toivoisin tuohon Osasto A:n transporteriin), voi juudas mikä syke on tässä nyt. Saatan alkaa vaikka ihan huvikseen kirjoittelemaan enemmän, mutta turvaan selustani ja jatkan vasta kun vaalit on ohi, en malta kuitenkaan olla puuttumatta politiikkaan. Kotvanen siitä on mennyt kun viimeks on keikkarintamalta raportoitu ja paljon on kerennyt tapahtumaan sillä välin. Iloisin tapahtuma meidän perhepiirissä oli ylivoimaisesti tuo mun rouvan ja tovereidensa voittama palkinto vuoden radio-ohjelmasta. Aamulypsy oli kyllä niin legendaarisen hyvä radioshow että oli jo korkea aikakin antaa toi palkinto niille. Onnea vielä kertaalleen!

Ylivoimaisesti paskin homma taas oli toissa-aamuna saamani puhelu että rakas ystäväni Jalavan Pekka on kuollut. Eilen tuo tieto saavutti myös lehdistön ja minnuu vähän kiukutti kun lehdissä joku tiesi kertoa että Pekka paini isojen henkilökohtaisten ongelmien kanssa. Paskan vitut, sen elämä oli paremmalla mallilla kuin aikoihin. Ihan vasta istuttiin iltaa eikä ketään harmittanut mikään. Pekan kanssa jaettiin kaikki ilot ja surut ihan sensuroimatta. Itku minulta tuli kun tiedon sain, liian hyvä mies lähti ihan liian aikaisin ja turhaan. Nuku hyvin Pekka.

No mutta, elämää se on kuolemakin ja show'n on jatkuttava. Poikkeuksellisen pohjoiseen lähdetään nyt, määränpää on Kajaani, mun ja Jannen syntymäpitäjä. Venuen nimi on Balls ja joskus vuosia sitten siellä Deathchainin kanssa kimppakiertueellakin käytiin. Jonkun mielestä voi olla hassua että silloin Bobby soitti Deathchainissa, toisaalta vitunkos hassua se taas on? Päämiksaaja Tegelman on omien sanojensa mukaan tuuraamassa Tarja Turusessa jossain Euroopassa, jotenkin tuo lause kuulostaa hölömöltä mut pointti ei oo se, vaan se että me taas saatiin tuurajaksi Arska semmoisen Apulauta-yhtiön ääninamikoista. Arska on niin ikään mies vailla vertaa ja kylläpä meillä monet yltiöhauskat reissut jo käytynäkin on, luulen tästä tulevan samanlaisen. 

Matka nyt ei kummoinen ollut mut mie olin luvannut ajaa KPO-KJN-KPO ni minun mielestä se kuitenkin tuntui vähintäänkin Lapin kiertueelta, varsinkin kun pakkasta oli ainakin saatanasti. Ravintoloitsija oli hoitanu melkein kaikkee tarpeellista paikalle ja loputkin hoitui kun saatiin kulkuneuvoja pakkasesta käyntiin. Sinänsä vähän höperö oli toi mesta kun se aukee aina jo aamulla ja soundcheckiä tehdessä on ihan varmasti sitä paikallista teuvoa antamassa neuvoa. Pikkusen vasurilla ja äkkiä tehtiin siis check mutta Arska oli taas intoo täynnä kun pääs pitkästä aikaa TK:n ruoriin. Se oli oikein kaivellut vanhat tohtorin vetimet naftaliinistä ja pukeutui tunnelman mukaisesti. Sillä on muuten erinomainen taito juopua aina keikan aikana ja sama tapahtui taas, ihan selvin päin se meni miksauskoppiinsa ja kännissä tuli sieltä pois. Lie humaltunut taiteen määrästä ja laadusta.

Keikasta ei sen kummoisempaa arviota itseltään irtoa, mukavalta se taas pitkästä aikaa tuntui ja varmaan ehkä näyttikin. Jopi oli tilannut sitä valotehoa lavalle noin yhden ydinvoimalallisen verran joten lopumpaa keikkaa piti jo ilman paitaa taiteilla kun tarkeni melko hyvin. Jossain vaiheessa huomasin että vasemmalla jalalla oli huomattavasti vaikeampi tanssia kuin oikealla ja hetken aikaa asiaa hämmästeltyäni huomasin että tennarin pohjan läpi oli mennyt noin 3cm pitkä lasinsuikale. Sen jalkapohjasta poistettuani sujui taas tanssi entiseen malliin. Innokkaimmat fanit olivat tulleet Helsingistä saakka, kummallista? Paikallisten innokkuus oli kiitettävällä tasolla myös ja täysi baarillinen heitä olikin, kuten poikkeuksetta on TK-keikoilla ollut muuallakin viime aikoina. Puuta koputellaan tämän suhteen.

Keikan jälkeen sitten pikkusen fanikuvia ja nimmarijuttuja ja parit lonkerot janojuomaksi. Taksilla hotelliin köllölleen ja siellähän ne juhlat vasta alkoikin, tosin itse en niihin juurikaan osaa ottanut koska aamuinen ajolupaus piti edelleen. Arska oli nukahtanut jalat lattialla mutta ruumis sängyssä joten joviaalina sällinä oikaisin sen sänkyynsä ettei selkänsä kipeydy. Virhe, silloin alkoi se vitullinen kuorsaus josta ei loppua tullut. 

Aamulla kiertue jatkuu 350km etelämpään jos herra suo ja ajoneuvoyhdistelmä käynnistyy tuosta suatanallisesta pakkasesta. Aamupalalle en aio herätä, nukun kun siihen on nyt mahdollisuus suotu. Ihan vähän politiikkaa tähän vielä kuitenkin:

 Tsau!

1 kommentti:

  1. Tää laitteli ukolle txt ystävän pois menosta ja toivon mukaan ukko sen sait. hyvä kuulla et kaikki loppujen lopuksi siul on okei ja elämä luistaa. ehkä tää eksyy keikkoo kahtoon nyt jossain välissä kun etelässä tullee vielä ainaki kuukaus pyörii. haleja !

    VastaaPoista