keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hane matkoilla, syyskuu 2015, day 28, Helsinki

Day 28, Helsinki

Sunnuntaiherätys peltikopissa klo 7. Vaimo tuhisee yläpedillä ja minä alemmalla. Muistaakseni tilasin parisängyn. Jossain vaiheessa se oli laskeutunut ja ängennyt viereen mutta minä lähetin sen takas kun ei niissä laivan 60cm leveissä mahdu kahta ihmistä olemaan. Aamiaiselle heti klo 8 ni vältyttiin pahimmalta ruuhkalta. Sieltä suoraan kauppaan ostamaan helvetin kalliita makeisia, oikeesti, nehän on kookaupassa vitusti halvempia. Tuli nimittäin aamulla hirveä himo saada salmiakkia, varmaan tuli just siitä Jutasta mieleen kun sillekin tulee aina salmiakin ja ruisleivän himo jo maarianhaminassa, luulisin. Tiedoksenne että laivoillahan ei myydä salmiakkia, se punainen laku on lähimpänä.
Haluatteko että summaan matkan plussia ja miinuksia niin että tästä saattaisi olla jollekin jossain tilanteessa ja ajassa jotain hyötyäkin? No aletaas laitteleen. Los Angeles ja Hollywood. Kaikki halvempaa kuin Suomessa. Lähes kaikki paremmin kuin suomessa. Siksi tuo ”lähes” koska varmaan jotain pientä valittamista löytyis jos väkisin haluais keksiä. No välimatkat on semmoiset että auto kannattaa ottaa lentokentältä heti ja koko ajaks ja palauttaa sit poistuessa sinne kentälle. Kävellen et oikein pärjää edes hollywoodissa, koska ainakin sinne kyltille on pakko ajella kuitenkin. Viikko on ehdottomasti liian lyhyt aika, kaks viikkoakin sais auton kanssa helposti kulumaan. Me ei edes keretty ajella kuin sieltä vuorilta se kyltti ja Anaheimista Disneyland ja ison veden rannalta Venice Beach. Aion mennä varmasti uusiks ja yhdistää samaa stoppiin myös Las Vegasin. Tämä koko hommahan voisi olla ajankohtaista ja helppoa yhdistää esim Mexicon matkaan. Ruokaa on ihan joka lähtöön ja kyllähän ameriikan ruoka hyvää on. Kaikkea saa 24/7 ja ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. Ainoana miinuksena vois mainita meksikolaiset turistit. Ne on vähän niinku Jutta ruotsinlaivalla tai irakilaiset elintasopakolaiset suomessa.
Hawaii valikoitui stopiksi puhtaasti sen takia että Julma Jii on käyny siellä kahesti ja kehunut kovin. Eikä oo turhaan kehunut. Se on semmoinen paikka että samanlaista ei oo uskoakseni muualla. Kovimpana juttuna mainitsisin aallot ja muun luonnon. Kun malttoi poistua hetkeksi waikiki beachiltä ni kylläpä luontoäiti tarjoili silmänhivellystä sekä rannoilla että vuorilla. Ihmiset on megaystävällisiä, totta kai koska raha tulee turisteilta. Turisteista 30% on jenkkejä ja 68% japanilaisia ja 2% muita. Se oli ihan oma arvio tässä ajankohdassa. Jenkit on mukavia ja tuttavallisia. Japanilaiset koheltaa. Jokaisella on selfietikku ja siihen tikkuun ne tuijottaa kävellessään päin muita ihmisiä. Yhtään sanaa ne ei oo vaivautunut opettelemaan mitään muuta kieltä kuin sitä omaansa. Muuten ne on ihan harmittomia hölmöläisiä. Ruokakulttuuria ei varsinaisesti ole, jenkkiruokaa joillain lokaaleilla vivahteilla. Ananas joka siellä on kasvatettu ni on hyvä, mutta ilmeisesti käytetty lentokoneella mantereella koska hinta on saatanallinen. Kaikki muukin maksaa, kananmunat euron kappale ja postimerkki 2 euroo. Kertakäyntinä kannattava, suosittelen. Mut ei sinne toinna asumaan muuttaa, paitsi jos oot surffaaja. Tuskin menen koskaan uudestaan koska samanlaisen ilmaston saa huomattavasti halvemmalla Thaimaassa ja vieläpä rikkaammalla ruokakulttuurilla höystettynä. Makuasioita. Se jäi vähän harmittamaan ettei käyty Dolen plantaasilla ja Pearl Harbourkin kerettiin näkemään vain lentokoneen ikkunasta.
New Yorkissa olin käynyt aiemminkin joten sain toimia rouvalle vähän niinku kaikkitietävänä matkaoppaana. New York City on city isolla seellä. Se on maailman mahtavin kaupunki, piste. One World Trade Center oli tehty hienoks, ei tarvinnu jonotella niinku Empire State Buildingiin. Madonnan Rebel Heart-maailmankiertueen neljäs konsertti oli aika huikee, eikä tarvinnu Madison Square Gardenissakaan jonotella mihinkään. Siellä kaupungissa on kaikkee mitä voi ihminen tarvita. Alle viikon stoppia ei oikein kannata ees ottaa, kaks viikkoakin menis aivan kevyesti ja ei lopu näkeminen eikä kokeminen kesken. Kaikki on halvempaa kuin suomessa. Äläkä yritä väittää että esim hotellit olis muka kalliita, kyllähän ne tietysti Times Squaren kupeessa maksaa mutta niin maksaa Kämpissäkin jos haluat näkymän espan puistoon. Merkkituotteet on noin puolet halvempia kuin suomessa. Ne tuotteethan olis ilman verottajaa tietysti samanhintaiset. Suosittelen voimakkaasti, erittäin hyvä välilaskupaikka olitpa sitten menossa etelä- tai pohjoisamerikkaan. Ja helppo tuonne on mennä asioikseenkin käymään ku tukholmasta saat suoran menopaluun pienellä googlettelulla kolmeensataan. Amerikkalainen liharuoka. Ne hodarit siitä kadunkulmasta. Kyl sie arvaat!
Yhteenvetona olen (taas) pakotettu toteamaan että heti kun keksitte vaimolle järkevän duunin jostain muusta maasta ni pääsette meistä eroon. Kaikki maat käy kunhan niissä ei hallitse Islam ja verottajalla on suhteellisuudentaju sekä oikeudenmukaisuutta. Yhdysvallat olis tähän tarkoitukseen ihan oiva vaihtoehto, joskin viro on paljon helpommin toteutettavissa. Tätä kusista valtioita ei jää yhtään ikävä, ihmisiä kyllä. Laskujeni mukaan oon käynyt 28:ssa valtiossa ja paskuusmittarissa suomen edelle pääsee minun kokemukseni mukaan vain egypti. Olen valmis neuvottelemaan jäämisestä sitten kun verotus saadaan reiluksi. Niin että kaikki maksavat veroa tasan saman euromäärän vuodessa. No okei, voin jäädä myös sitten jos kaikki maksais edes samalla veroprosentilla, eikä pummeja enää suosittaisi siinäkään. Jos jäi kysyttävää esim Havaijista ni saa kysyä, en oo varma osaanko vastata.
Nyt pari päivää kotihommia ja keskiviikkoaamuna lennän kuopioon treeneihin ja samaan putkeen täräytetään Diskovibratourin ekat keikat Oulussa sekä Kuopiossa. Uusi levyhän on kaupoissa ens perjantaina. Vähän jännittää. Tsaui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti