perjantai 4. joulukuuta 2015

Hane matkoilla, syyskuu 2015, day 18, Honolulu

day 18, Honolulu 

Torstai. Nine Eleven. CNN:n aamu-TV sanoo että vallitseva sää on muggy. Piti katsoa se sanakirjasta. Se on suomeks kuuma ja kostea, eli ahdistava. Lämmintä on 92 astetta mutta kosteudesta ja tuulen puutteesta johtuen meteorologin mukaan tänään tuntuu sadalta asteelta. Antakaapa minulle hetkinen niin käännän nuo metrisen asteikon mukaisiksi yksiköiksi. No niin, eli lämmintä on 33,3 astetta celsiusta mutta se tuntuu 37,8 asteelta celsiusta. Uskotko että on muuten oikeesti ahistavaa. Uutisissakin sanottiin että nyt on eniten muggy vuosikausiin. Me kuitenkin luotamme siihen että viilentäviä sadekuuroja ja jopa ukkosta tulisi ja lähdemme eläintarhaan.
Oon sanonut aiemminkin että jos kaupungissa on eläintarha niin siellä kuuluu käydä. Honolulu Zoo on tuossa meidän kotikadun päässä eikä tuohon ole kuin alle puoli kilometriä kävellen. On muuten oikeesti kuuma, voi jumalauta. Mut nyt mennään kuitenkin vaikka nopeasti läpi koko paska, enää ei peruta. Liput 14 dollaria per lärvi, ei lainkaan paha. Lintuja on varmaan yli puolet tämän tarhan elukoista. Johtunee siitä että näillä saarilla on melko kirjava ja runsas linnusto. Papukaijoja oli melko valikoima, paljon pitkäjalkaisia haikaran näköisiä. Yks oli jokin semmoinen vehje mistä lähti ainakin 140dB ääntä ja se aiheutti lähes housuun paskomisen. Ja sitten oli yks ihan jumalattoman iso strutsi, ei kai niitä tosin pieniä olekaan, vai onko joku nähny, kai ne poikasina on pieniä nekin? Apinoita oli varmaan kymmenen eri sorttia, laittelen tähän kuvia alle, hauskin niistä oli semmoinen anitahirvoisen näköinen.
Kissaeläinosastolta mainittakoon 24-vuotias sumatran tiikeri joka makas mahallaan lammikossaan, cheetah joka oli jossain varjossa piilossa ja leijona joka oli varmaan saanut lämpöhalvauksen tai jopa kuollut.
Isompien elukoiden osastolla oli sen strutsin lisäksi aneeminen krokotiili, kaks seepraa joiden luulin olevan hevosen kokoisia vaan eivät olleet, kolme kirahvia jotka olivat usemmankin hevoisen kokoisia ja kaksi muninutta norsua. Kyllä, helvetin isoja ja pyöreitä norsun munia oli siellä sähköaitauksessa.
Sit semmoisia metrin mittaisia kilpikonnia ja neljän metrin mittaisia krokodiilejä ui sovussa samassa altaassa. Siinäpä ne kai tärkeimmät, hyvä oli. Kierrokseen meni aikaa 2 tuntia ja vettä meni 6 pulloa per lärvi (á 3,40 dollaria). Kannattaakseni yhtiön toimintaa kävin ostamassa heiltä vielä T-paidan ja tein pienen donationin eläintarhan toiminnalle. Kuva paidasta tässä:
Tultiin rantaa pitkin kotiin jotta käydään siinä McDonaldsilla ilmastoinnissa viilentymässä ja otetaan jotkin välipalaburgerit. Sattui siinä silmään sit yks surffareiden paitakauppa ja siellä tietty oli T-paitoja heidän huumorillaan. Eniten minua pisti vituttamaan semmoinen muuten ihan hieno paita mut siinä oli printti LIFE IS A BEACH. Minua siis vitutti siinä lähinnä se että jos lähetään tuommoisilla sanaleikeillä viisastelemaan ni sit se pitää viedä loppuun asti. Minun ehdotukseni on että siinä alla kuuluisi ehdottomasti lukea vielä …AND THEN YOU DIVE.
Muistanette että minulla oli postikorttiongelma. Yksi kortti siis löytyy mutta merkkejä myydään vain 10 merkin liuskoissa ja se erä maksaa 20€. Noh tuossapas on tuommoinen kauppa joka näyttäis olevan erikoistunut kortteihin ni kysytäänpäs kuinka merkkejä löytyy. Jo vain näillä löytyi 6 merkin liuskoja, otin yhen semmoisen. Nyt minulle jää siis 5 ylimääräistä merkkiä joille pitäisi käyttöä keksiä. No minä tietty ostin dollarilla kuuden kortin satsin ja olin taas lähtöpisteessä joten ostin vielä toisen liuskan postimerkkejä. Edelleen on 5 merkkiä ylimääräisenä joten pitää jostain löytää semmoinen viiden kortin tarjous että saan tämän kierteen loppumaan.
On toinenkin ongelma ilmoilla. Alumiinibiginit, eli aluhousut, eli alusvaatteet alkaa loppumaan. Huomasin respan ilmoitustaululla mainoksen send out laundry-palvelusta ja pyysin respasta kupongit täytettäväksi. Aloin lajittelemaan tuon pienen muovipussilisen paitoja ja alushousuja ja kirjailin samalla kuponkiin määrät hintoineen. Total summaksi muodostuisi lähes 200€, kyllä. Melko kallista kun tuosta lähikaupasta saa samat vaatteet uutena halvemmalla. Plan B, tässä meidän kerroksessa on kolikkopesukone. Kävin Food Pantrysta pesuaineen (1,05 dollaria) ja vaimolle kolikoita yhen koneellisen pyöräyttämisen (1,25 dollaria). Aika paljon halvempi oli tämä vaihtoehto B.

CNBC:n iltauutisissa raportoitiin että yks Isisin aselaiva jäi kiinni kreikan rannikolla. Montakohan laivallista kalustoaan lie saaneet perille. Samassa uutisessa haastateltiin niiden sotilaita Rooman keskustassa, sanoivat tulleensa pakolaisina. Nyt kun niiden etulinja on jo täällä suomessa saakka ni äläpä suotta Rowan myy meille ens kesäks festarikeikkoja kun ei taida enää olla valkoihoiset silloin vallassa täällä, tai jos myyt ni pyydä ainakin etukäteismaksu. Surullista. Hyvää yötä silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti