keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Hane matkoilla, syyskuu 2015, day 16, Honolulu

day 16, honolulu

Laskujeni mukaan tänään on tiistai. Mitähän sitä tänään. Tuon helsinkiläisen tilaajan töille pitää pyhittää tämän päivän työtunnit, siellä on vähän hässäkkää kesken vielä syksyn ohjelmiston suhteen. Ensin pittää kuitenkin käydä isossa järvessä aamu-uinnilla. Respan ilmoitustaulu kehottaa varovaisuuteen koska aallot saattavat olla edelleen 15-jalkaisia. Sen jälkeen mie laitan vaimon altaalle ja alan töihin.
Avasin FB:n ja hermot kiristyi tänäkin aamuna. Hallitus oli tehnyt erittäin viisaan päätöksen ja pienentänyt palkkojen sunnuntailisää 75 prosenttiin. Vielä viisaampaa olisi ollut lakkauttaa sunnuntailisä kokonaan. SAK:n paskapäät on nyt kaikille itkupilleille maalaillu kauhukuvia kuinka jollain aloilla palkat tippuu. Huh huh, haistakaahan nyt vaikka vittu. Minäpä kerron mitenkä asia menee numeroiden valoissa niinku todellisesti: Jos oot siunattu työpaikalla jossa saa tehdä sunnuntaisinkin töitä niin se sinun sunnuntaiLISÄ tippuu 25%. Eli sinun sunnuntain palkka tipahtaa 12,5%. Oletetaan että sinä käyt töissä 5 päivää viikossa ja teet joka päivä 8 tuntia työtä, se lienee melko keskimääräinen arvio. Tällöin sinun vikkopalkkasi tipahtaa 2,5%. Tajusitko? Sinä et ihan varmaan käy kuitenkaan ympäri vuoden joka sunnuntai töissä koska tuon AY-liikkeiden kusipäiden aikaansaaman sunnuntailisän takia yrittäjät ja esimiehet joutuvat itse tekemään mahdollisimman paljon noita sunnuntaivuoroja. Kuvitellaan että käyt töissä joka toinen sunnuntai, sekin on varmaan yläkanttiin arvioitu. Tällöin se sinun reaalipalkkasi tipahtaa 1,25%. TAJUSITKO? 1,25% eikä 25,00%!!!!!!! Mitä jos joisit joka toinen viikko yhen light siiderin vähemmän ja lopettaisit sen itkemisen, käviskö, se olis silloin plusmiinusnolla se sinun palkkas? Ajattelisit sillä aikaa vaikka niitä joilla ei ole edes mahdollisuutta sunnuntailisään. Jos ammattiyhdistyksen idiootit edes yrittäis olla reiluja ni autokorjaamoilla sais maanantaisin tuplaliksan, yrittäjät sais tuplata palvelujensa hinnat tiistaisin, kirjastoautonkuljettajilla olis keskiviikkolisä 100% jne…. Mitenkä vitun rankkaa ja vaikeaa se sinun sunnuntaina tapahtuva ahertaminen on että olet oikeutettu edes tuohon 175-prosenttiseen palkkaan? Lopeta itkeminen ja vastaa!
Nyt pittää pulahtaa altaaseen, päässä kiehuu niin saatanasti. Helpotti vähän, mut ruokaa on tähän nyt saatava vielä. Hyvää ja paljon. Näin aiemmin tuossa Kuhio Avenuella semmoisen hyvän näköisen sporttibaarin jonka listassa oli vähän kaikkee ja joka lähtöön. Vaimo suostui tähän ideaan helposti, paikka on kivenheiton päässä. Matkalla huomasin että naapurikujan ananasmafioson pöydät ja vehkeet oli hävinny kokonaan, joutuikohan se vankilaan. Se oli hyvin leppoisan näköinen ukki, muut niinhän ne kai mafiosot aina on. Eräänä iltana googlettelin että onko havaijilla jotain paikallisruokaa olemassa. Vähän tuntuu että joka puolella tuputetaan sushinpaskaa japseille ja muutkin hölmöt sitä sitten pakon edestä syövät. Ei oo ihmisen ruokaa sekään. Google kuitenkin sanoi että semmoinen kuin Kalua Pork on kuitenkin olemassa ja se on täällä vähän niinku kalakukko kuopiossa. Se on kuulemma semmoista pulled porkin tapaista jollain salaisella soosilla ja laitetaan yleensä amerikkalaisten tapaan sämpylän väliin. Älkääkä käyttäkö tekään sitä nyhtöpossu-termiä, kiinnostais tietää kuka oli se arkipäivän agrikola joka tuon keksi. Paska sana.

Hyvän näköinen on sisältäkin sporttibaari. Da Big Kahuna nimeltään ja osoitteessa 2299 Kuhio Ave, käykää ihmeessä siellä. Peräseinällä oli ihan oikea stage ja stagella jonkin bändin kamat illan vetoa varten. Nyt kun muistan ni kerron että ens viikolla olis Wiz Khalifa täällä keikalla. Ei siis täällä sporttibaarissa vaan tuossa Neal S. Blaisdell Centerissä. Neito toi ruokalistat ja kyllähän sieltä Kalua Pork löytyy. Tällä kertaa kuitenkin Big Kaluha Burger vie voiton. Kokeillaan tuota toista vaikka huomenna. Jonkin aikaa mietittiin että mistä se tuo baarin nimi kuulosta tutulta mutta sitten hoksattiin että sehän on kuvitteellisena hampurilaispaikkana useammassakin Tarantinon filmissä, ainakin Pulp Fictionissa ja From Dusk Till Dawnissa. Kato ite tästä jos et usko:
Hyvä burger se oli ja kummallista kyllä ihan euroopan hinnoissa eli täkäläisittäin halpaa, tälläänkin tähän teille tärkeimmät sivut menusta ni ei tarvii ite näppäillä:

Iltahommina etsitään drugstoresta vaimon nahkaan kortisoonia, se on paistatellu itelleen jo aurinkoihottuman mut minä poika se en paljon varjossa päivety. Tsaui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti