keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

TK poissa kotoa, Pioneerifestivaali 2013, Koria

Festivaalikesä jatkukoon. Ohjelmassa aina niin mukava Pioneerifestivaali. Lähettiin vaimon ja siskonsa kanssa varmuuden vuoksi jo perjantaina vaikka työpäivä onkin lauantai. Siskonsa huli vietiin mennessä anopille hoitoon Lahteen. Mikä se muuten on se vaimon sisko? Onko se käly? Kukahan noin paskan termin on keksiny muuten niin mukavalle ihmiselle?

Mentiin perinteisesti Tytin (Igorin sisko) ja hänen perheensä ranchille pesimään koko viikonlopuksi kuten mustalaiset. Varmaan kehuin niitä tiluksia tarkalleen vuosi sitten tällä samalla palstalla, mut pakko toistaa vielä että onpahan huikee tila Kymijoen rannalla ja mukavaa porukkaa on isännät/emännätkin. Saunan piipusta näkyi savu jo pitkälle ja lähempänä näkyi virolainen Metsätöll munasillaan nurmikolla, festaritunnelma oli läsnä. Susse oli tuonu passit ja aimo nivaskan juomalippuja majoitukseen valmiiks, eli eiköpähän illan suunnitelmakin selvinnyt saman tien.

Makkaraa toki paisteltiin kuistilla ensin ja sit venholla juhliin. Eikäku ei, miehän menin ameriikan autokyydillä ja akat tuli vesitse perässä. Minun piti keretä Moksuin keikkaa todistamaan, se oli hyvä. Toinen mikä oli hyvä ni oli Halloo Helsinki! Se Elli on kyllä päällikkö, hyvin vetelee. Mutta se mikä oli paras ni Viikate, hieno ja viihdyttävä orkesteri, mie tykkeen ihan kovasti. Kukkosen Kallee kävin niiden miksauskopista kosiskelemassa meille Simerockiin töihin, nimittäin siellä kohdataan semmonen tilanne että kaikki meidän "omat" miksaajat ovat estyneitä pääsemään keikalle. Katotaanhan nyt, eiköhän sinne jotain keksitä.

Loppuillan tapahtumat palailee mieleen pätkittäin mutta ainakin facebookiin ilmaantuneiden kuvien perusteella oon paljon tuttuja nähny ja hauskaa on ollut. Se minkä muistan on yöllinen venesiirtyminen neljän kilometrin päähän ranchille. Oli pikkuse kylymä T-paitasillaan. Ehkäpä siitä johtuen on nyt pikku kuume ja kurkussa semmoinen kipu ettei kärsi mitään grillattua niellä. 

Lauantaiaamu. Työpäivän aamu. Tilan nuorimmainen tytär Tuula oli laittanu hienon aamiaisen, puurot ja pelit. Muille toimi oikein hyvin, mie otin kaks lonkeroo ja sydänlääkkeet. Ne toimi mulle. Tai niin ainakin luulin kunnes sillä toisella lonkerolla tuli se päänsärky takas. Kolmannella se lähti mut neljännellä tuli taas jyskyttämään. Mitä vittua, tämän siitä saa kun on liian pitkiä aikoja ilman lonkeroo. Biologinen kelloni on sekaisin. Koko iltapäivän tämä jatkui, parillisella lonkerolla tuli päänsärky kunnes sen parittomalla sai pois. Taktikoin ja join ne parilliset aina äärimmäisellä nopeudella. Koskapa oman konsertin aika lähestyi niin piti suhtautua alkoholiin tieteellisellä tarkkuudella ja kellotin homman niin että aina tasatunnein otin sen parillisen lonkerin ja varttia yli parittoman. Näin laskettuna keikkakunto tulee olemaan optimaalinen.

Kello rientää ja kapteenin oli startattava alus käyntiin, nimittäin Petrin keikkaa ei sovi missata. Petri Nygård on showmiehiä eikä varmaan pettänyt nytkään, mut ihan siihen ei keretty. Mulla on jääkaapissa niitä Petrin chilisooseja. Vaimolle se toi niitä johonkin radiohaastatteluun tuliaisina. Hyviä sooseja, suosittelen. Mariskan keikalle kerettiin, saatana soikoon että se vasta olikin hyvä. Hullun taitava bändi sillä on, hirmuinen jamimeininki livenä. Piti nähdäkin Mariskaa pitkästä aikaa lonkerin merkeissä mut kiireinen meininki näköjään ku viimein vastas ni olivat jo ajamassa jonnekin seuraavaan määränpäähän. Klamydian punkkarit saapui paikalle ja tämä tarkoitti sitä että tieteellisen tarkka lonkeriaikataulu oli heitettävä nurkkaan. Niin se vaan näiden kanssa aina menee. Hirmuinen kurlaaminen alkoi ja sivukorvalla kuunneltiin Cheekiä. Se veti kaikki puhelinlangatlaulaat ja tinakenkätytöt ja levotontuhkimot. Jossain vaiheessa Vesku totes että nyt tais tulla sen oma biisi kun en tunnistanut?

Lavan takaa tuli Bobbylta tekstiviesti että joku Riki Sorsan näköinen hahmo kusee sun bassoihin. Tämä tarkoitti salakielellä että on vaihdon aika ja voitko tulla parsimaan omat lelus kasaan. Ai niinpäs pitääkin kun backliner Julma J on Belgiassa, en tiijä miks, muttä on. Siellä lavan takana oli Stigin bändi purkamassa kalustoaan ja rumpujahan siellä tietty paketoi tehosekoittimestakin muistettava Sundell. Hauska mies, paska meinas tulla housuun kun nauratti kovin jälleennäkeminen. Vanhoja Kuopio-aikoja muistellessa apukädet oli jo laittanu kaluston kasaan ja eipä siinä tarvinnu kuin koeääni tarjota etupään miehille. Etupäässä oli erikoiskokoonpano. Äänen hoiti pääasiassa Apulannasta tuttu Arska ja valoissa oli Piispa Eerik joka me vuosia sitten myytiin Apulannalle. Comebackin hajua oli hetkellisesti ilmassa.

Keikka meni omasta mielestäni helevetin hyvin, lähes täydellisesti. Voi johtua tietty hyvästä diskonesteytyksestäkin, mutta mie saan olla sitä mieltä ku mie haluan. Joku muu voi olla eri mieltä, mut tuskin. Nytpä saa kuitenkin alkaa vapautuneesti juopottelemaan. Muutakin vapautumista olen kuullut tapahtuneen. Jos joku väittää nähneensä alastomia adoniksia myöhemmin Kotiteollisuuden keikalla lavalla ni en lähtis omaa osuuttani tapahtuneeseen myöntämään enkä kieltämään. Vesikyydillä hurautettiin sitten ranchille saunomaan ja grillaamaan, Rydi ja Vesku lähti mukaan ja ainakin toinen sammui saunan kuistille. Aamulla ne oli siitä johonkin hävinny? 

Pioneerifestivaali on aito festari ja joka vuosi yksi kesän kohokohdista. Olipahan saatanan mukavaa nytkin. Kiitos Iipu, Susse, Riia ja koko muu järjestävä osasto. Kiitos myös Eero & Tytti perheineen kestitsemisestä, voitte olla varmoja että ens vuonna tullaan jo torstaina, meistä ette eroon pääse. Kahden vuorokauden ryyppämisen jälkeen tuli kolmen päivän krapula ja nyt sitten kuumetta ollu kaks päivää and still counting. Siitäs sait, saatanan hippi. Ens viikonloppuna ohjelmassa Sotkamon Syke ja Rakuunarock. Helsinkiläistä ajeluttaa taas.Poliittinen kannanotto: Päivi Räsäsen (kd) mielestä raamattu menee lain yli. Anna Kontula (vas) piilottelee rikollisia ja sanoo että lähimmäisen rakkaus ajaa lain ohi. Vaikka nämä vajakit teitä kuinka paljon vituttaakiin ni muistakaa että nää tekee omissa puolueissaan hyvää myyräntyötä meille pakanoille ja kapitalisteille. Noiden puolueiden ja kirkon kannatus laskee aina kun nää ämmät on äänessä. Räsänen siis pitäis saada vain pois ministerin toimesta mut missään nimessä näitä ei kannata eduskunnasta pudottaa. Entäpä se "hyökkäys" Räsäsen kotia kohtaan, ihan kananmunilla oli heitelty oveen. Voi hellanlettas, ettei olis omien tekosia. Jos joku oikee Varg Vikernes-tyyppinen kristitynvihaaja olisi sen tehny ni olisko aseena ollut kananmunat? Annetaan vaan omiensa vihata näitä tanttoja, sillä päästään parhaaseen lopputulokseen. Just liityin facebookissa Päivi Räsäsen tukiryhmään, liittykää tekin. 

3 kommenttia:

  1. Siis ei vittu Päivin tukiryhmään. Yhtä totista ku mun google account! :D

    VastaaPoista
  2. Nyt on iha pakko kysyä, oletko tehnyt postausta MetalOrgy 2013:sta?

    VastaaPoista
  3. En muista, taakse päin selaamalla asia selvinnee koska nää on kronologisessa järjestyksessä.

    VastaaPoista