tiistai 16. heinäkuuta 2013

Viikkosavo, huhtikuu 2013


Tapahtumien Kuopio?

Sain viime viikolla kutsun seminaarin joka kantaa nimeä Kuopio - Tapahtumien Kaupunki. Eräs nettipokerin ammattilainen pitää siellä esitelmän intohimoista. Sen jälkeen tehdään ryhmätyö ja tällä on tuettu tapahtumanjärjestäjiä ja alan yrittäjiä tehtävissään. 

Tälläkö on nyt naama pesty? Luulitteko että pari viikkoa vellonut keskustelu tyyntyy? Huonosti luulitte. Olen itse ollut mukana muutamassa organisaatiossa järjestämässä tapahtumia Kuopiossa ja joutunut huomaamaan että kaupunki tietoisesti vaikeuttaa tätä toimintaa vuosi vuodelta. Jos tämmöinen linja on valittu niin olkoon niin mutta miksi julkisuudessa yritetään silti kantaa Tapahtumien Kaupunki-leimaa. Jos Kuopion kaupungin tapahtumapalvelut-palvelualueen toimintaan oikeasti kuuluvat vain kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri niin nimetkää se palvelualue ainakin uusiksi, nuo edellä mainitut eivät nimittäin ole "tapahtumia".

Jos joku on ollut uutispimennossa lähiaikoina niin minäpä kertaan mikä närästää. Se on tämä maa-alueiden vuokrauskäytäntö muille kuin osuuskaupalle. Käytetään esimerkkinä vaikka Brahenpuistoa, sen päivävuokra on 5000€. Suosittelen esimerkkitapahtuman siirtämistä Helsinkiin koska täältä tuolla hinnalla saat Kaivopuiston ja kaupan päälle vielä Senaatintorin. Kyllä, koko helevetin Kaivopuiston sekä torin keskeltä Suomen pääkaupunkia! Kyseltiin sitten Snellun puiston hintaa ni sitä ei vuokrata ollenkaan koska siellä on vaarallisia puita? Saa siellä ihmiset kuitenkin liikkua mutta ei siten että joku olisi sen liikkumisen organisoinut. Pelottavia puita ei voi kaataakaan koska kaatamisesta tehdyn valituksen käsittely kestää hallinto-oikeudessa noin vuoden. Eli eipä järjestellä mitään ensi kesänäkään. Viinijuhlien maa-alueen päivävuokra oli saamani tiedon mukaan viime vuonna osuuskaupalle 500€/päivä, joten on siinä onneks meille aikuisille yks takuuvarma kaupungin tukema kesätapahtuma, kiitos Kuopion Kaupungin Tapahtumapalvelut, iso kiitos.

En ihmettelis jos puiden kaatamisesta olis valittanut sama "Erkki" jonka kalahallivalitukset nostivat toriremontinkin hintaa parilla miljoonalla. Viime kunnallisvaaleissa tais äänestysprosentti olla noin 52, kyllä mun on nyt pakko vähän yllyttää nuorisoa uurnille. Melkein sama ketä äänestätte kunhan ette näitä valittavia jääriä jotka haluavat tappaa kaupungista kaiken aktiviteetin. Äänestätte vaan jotain alle nelikymppistä ihmistä ni silloin ei voi mennä hirveen pahasti vikaan, se on silloin jäärän laarista pois se ääni. Nämä jäärät luulevat että festivaalit ovat kultakaivoksia ilman taloudellisia riskejä, voin kertoo, eivät ole!

Yksityiset ja yksittäiset tapahtumajärjestäjät ovat tehneet Kuopiosta tapahtumakaupungin, kaupunki on ottanut vain kapulanheittäjän roolin yrittäjän rattaisiin. Sallikaa minun nauraa tuolle seminaarillenne, en nimittäin aio osallistua.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja on Turmion Kätilöiden Basisti sekä toimii ohjelmapäällikkönä Henry's Pubissa ja LeBonkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti