maanantai 22. heinäkuuta 2013

Viikkosavo, toukokuu 2013


Aiheutan köyhyyttä-päivä.

Minua ärsyttää paljon semmoset hippien tempaukset joita ne tekee ajattelematta omaa nokkaansa pitemmälle. Ne luulee ajattelevansa oikein hyvin ja globaalisti mutta lauma vie ja maailmanparantaja vikisee. Näistä tempauksista minua sieppaa aivan erityisesti Earth Hour ja Älä Osta Mitään-päivä. Tällä kertaa annan teille oman arvioini tuosta jälkimmäisestä. Sallikaa minun pyöristellä numeroita hieman, lupaan teille että lopputulos on oikean sorttinen.

Bisnespäiviä on vuodessa noin 250kpl ja jos yhtenä niistä ei kukaan ostaisi mitään niin puolisen prosenttia vuosibisneksestä jäisi tapahtumatta. Tämä vajaus siis näkyisi ensin myymälöiden, kahviloiden ja ravintoloiden myynneissä. Useimmat yritykset tuommoisen pikkuisen hallan ja kiusanteon kestävät mutta nämä vaikutukset eivät jää tähän. Se ompelimo tai meijeri joka sen tuotteen on valmistanut kärsii myös menekissään tuon saman puolen prosentin taantuman. Puoli prosenttia ei kuulosta paljolta mutta jos se häviää tekemisen määrästä niin häviää se myös tekijöiden määrästä. Fakta on että ilman erikoisjärjestelyjä 200 hengen yrityksessä yksi saa potkut tuon päivän takia tuotannollisten ja taloudellisten syiden perusteella.

Siinä sinun ihanassa yhden miehen lähiputiikissa se kannattavuuden raja saattaa olla kiinni tuosta puolesta prosentista. Hippi ei ehkä osunutkaan maaliin maailmanparantamisessaan kun sen yhden miehen lähikaupan sadon korjaa nyt monikansallinen ketju jolla tuohon takapakkiin olikin vara. Vaikuttaahan tuo hihhulointi toki gloobalisti noihin ketjuihinkin. Joka kahdessadas todennäköisesti alaikäinen kiinalainen ompelija joutuu nyt valitettavasti kadun varteen hankkimaan leipänsä paljon arveluttavammilla keinoilla.

Minun päätelmäni mukaan tämä laumasieluinen maailmanparannus onnistuessaan täydellisesti loisi vuositasolla noin 9000 uutta työnhakijaa maahamme. Pieni viipale tuosta määrästä voidaan toki ottaa pois, onhan meillä paljon paperinpyörittäjiä jotka eivät osaa tuottavaa työtä tehdä ja tällä kaikella on toki työllistävä vaikutus mm. kortiston virkailijoihin. Pyytäisin sinulta silti että ajattele omilla aivoillasi ennen kuin alistut minkään lauman vietäväksi.

Viime kolumnistani sain paljon palautetta ja kysymyksiä. Tekisi mieli heitellä noita kysymyksiä tähän kaikkien pohdittavaksi, koska kirjoittelen tällä kertaa täältä Vatikaanista käsin, pahuuden ja korruption ytimestä. Jokaisen vastaankävelevän liperikaulan väkinäisestä hymystä näkyy se salailun ja kierouden määrä mikä täällä kytee. Osataan sitä meilläkin, mutta osataanko yhtä hyvin, alkaako kulissit kaatumaan? Mitä Kuopion kaupungin tapahtumajohtaja tekee tai on tehnyt palkkansa eteen? Onko tapahtumajohtajan pohjapalkka 4950€/kk vai enemmän? Onko kaupunginjohtajan palkka 2000€ enemmän kuin pääministerin? Onko kuntaliitoksessa siirtyneillä pikkupomoilla oikeasti viiden vuoden irtisanomissuoja, mutta ei oikein mitään hommia? Pitkäänkö osuuskaupan vuokrasopimus satamasta kestää? Taitaa se korruption siemen kukkia kuitenkin siellä Savossa rehevämmin kuin Vatikaanissa.

Ciao, HaneKirjoittaja on Turmion Kätilöiden Basisti sekä toimii ohjelmapäällikkönä Henry's Pubissa ja LeBonkissa.

2 kommenttia:

  1. Huh huh, enpä olisi tullut ajatelleeksi, millainen valta voi tämmöisellä tavallisella piiperöllä olla. Menin nimittäin eilen metsään ja keräsin neljä litraa mustikoita enkä maksanut niistä senttiäkään kenellekään! Lähikauppias menetti siis rahaa, kun en hakenutkaan marjojani kaupan pakastimesta. Samoin jäivät nuolemaan näppejään pakastemarjafirma, marjanvälittäjä, sen palkkaama thaimaalainen marjanpoimija, rikollisliiga, jolta tämä lainasi rahat Suomen-matkaa varten, sekä lentoyhtiö. Pakastemarjojen muovipakkauksen valmistaja samaten, ja kuorma-auton kuljettaja. Kuntosaliyrittäjälläkin alkaa mennä huonosti, kun en ostakaan jumppakorttia tultuani harjoittaneeksi lihasta jos toistakin varvikossa kykkiessäni. Buahhahhah, mikä vallantunto minussa herääkään!

    Nyt alan laskeskella, mikä vaikutus maailmantalouteen on sillä, että jätän 365 päivänä vuodessa kaikki TK-levyt ostamatta.

    VastaaPoista
  2. Ostankin TK levyni tuplana ja vielä maksullisen digiversionkin jotta viherpiipertäjien boikotti ampuu reisille

    VastaaPoista