maanantai 29. heinäkuuta 2013

TK poissa kotoa, Qstock 2013, Oulu

Vittu kun pitää aina jättää lentolipun ostaminen siihen viimeiseen iltaan. Siitä kärsii nimittäin kahdella tavalla. Ensinnäkin saa maksaa enemmän ja toiseksi joutuu heräämään ihan kummallisiin aikoihin. Esimerkiks tänä aamuna piti herätä viideltä ja lähtee keikalle ennen kukonlaulua koska päiväkoneet oli jo täynnä.
Turmikset ensimmäistä kertaa Qstockissa, 10 vuotta ja yli sata festaria soiteltu mut ulkoilmakeikoissa on osattu Oulu väistellä hyvin. Teatrialla oltu toki useamminkin.  Annas olla kun pappa kertoo sotajutun, vuonna 1988 olin ensimmäistä kertaa rokkifestareilla nimen omaan Oulun legendaarisessa Kuusrockissa, vissiin tuolla samalla tontilla. Death Angelia mie sinne menin katsomaan. Filipiiniläisiltä junioreilta oli tullu just uus levy, Ultra Violence, se oli ihan saatanan hyvä. Myöhemmin näin bändin vielä Lepakossa ja kerran jossain muuallakin mut se oli jo varmaan 90-lukua koska en tarkemmin muista. Siellä Kuusrockissa silloin veteli myös joku Stevie Ray Vaughan, joka kuoli sit heti perään. Kotimaisista muistan kaksi kovaa, Stone ja Tarot. Nuo ovat edelleen minulle ne kaksi kovinta kotimaista. Zero Nine oli siellä muuten kans, se on kolmanneks paras. Yläasteen discossa kun alkoi Intrique soimaan ni silloin alkoi armoton scoretus, hah!
Mie tässä jo kotvasen ihmettelin että eikö muka muita musikantteja oo samaan koneeseen tuppaamassa, ni ei, mutta Hyttisen Heta alkoi samalla huutelemaan ja huitomaan. Se on aito immeinen, juontelemaan oli menossa samaan kilpailuun. Kyytiongelmakin kentältä Ouluun ratkesi saman tien ku otettiin Hetskulin kanssa yhteinen shuttle hotellille. Firman piikkiin.
Tässä kirjoitelun ohessa saan korvanappiini tiedon että spotify arpoo minulle nyt pari levyllistä Anna Erikksonia. Haluan arvostella pikaisesti. On muuten yks parhaita naislaulajia hän. Hän ei laula, hän huutaa. Hän huutaa kovaa ja väkivaltaisesti. Kyllä, väkivaltainen on oikea sana kuvaamaan tuota ääntä. Ai hitto että kuulostaakin hyvältä, kuunnelkaa nyt ihmeessä. Heviähän tuo pitäis saada laulamaan. Eikös Sipe scorettanut häntä aikoinaan?
Landed safely. Liipaistiin toriterassille hetkeksi janojuomille ja ihmisiä tarkkailemaan, erilaisia olivat kuin helsingissä, jotkut menivät ilman paitaa, hyi saatana. Heta lähti ostelemaan laukkuja ja meikkejä, mie otan vielä toisen lonkerin ja odotan kun Rydi saapuu Tampereen junalla.
Kuuden lavan festari? Mittee vittua? Hulluja nuo oululaiset. Tontit näyttäis olevan melko hyvin kuosissaan, kaikki hommat aika isollaan. Lähetäänpä syömään. Bändiruokana muikkuja, lohta, isoäidinlihapullia ja thaimaalaista kanaa. Kaikki hyvvee mutta parhainta oli se isoäidin liha. Sit otetaan muutamat janojuomat ja ootellaan kun Kuopion siipi saapuu kahdella autolla. Muiden saavuttua selvis että mukaan palkattu ylimääräinen kuski olikin siirtynyt turistiksi ja sammunut jo alkumatkasta. Tästähän oli tietysti seurannut välitön tussaus. Mahanahka sillä oli täynnä pilluja ja hakaristejä. Otsassa oli yhtälö 666+hakaristi=yeah! Kyl meijän Markusta hävetti sit kovasti paljon kun se käsidesillä ja dieselillä otsaansa hankasi.
Krista Siegheilin keikkaa katoin pari biisiä, eipä toimi mulle. Sit käytiin Mariskan kanssa kattomassa Kotiteollisuuden keikkaa, yhdessä tuumin päätettiin että Jouni on oppinu vähän laulamaan, Kotiteollisuus tekee Suomen parhaita kertsejä ja Hongisto on Suomen kovin ja tyylikkäin rokkikukko.
Sit olis meijän huki. Nesteytys osui täysin nappiin, soitofiilis on oiva, nyt lavalle ja muista olla hyvännäköinen. MITÄ VITTUA! Tätä porukkaahan on ihan VITUSTI? Koko teltta ihan täynnä ja ulkopuolisella tantereellakin tanssikansaa niin pitkälle kuin silmä siintää. Juuri tulleen tiedon mukaan festivaali on loppuunmyyty. Nyt tulee rautainen keikka. KT:n bussi oli just lähössä pois mut pysäytettiin se ja otettiin Hongisto fiittaamaan ilmabassoon eka biisiin, hyvin veti. Tais ilmestyä keikan lopussa vielä uusiks lavalle. Oli kyllä rautainen show, mielellään olis vejelty pitempäänkin. Röningin Janne (PMMP, Reckless Love) muuten veti ensimmäinen keikkansa meidän miksauspöydän takana, hyvin vejit vissiin, tattis!
Withintempteissöniä katoin puoli biisiä, on muuten harvinaisen paska bändi se. Loppuillan tuloksena yksi sovittu featurointi tulevalle kätilöalbumille, mut eipä kerrota vielä siitä enempää. Nyt lähetään tarkastamaan se Nuclear Nightclub, en oo ennen siellä käyny. No eipä sinne ollu tullu kukaan mukaan näköjään käymään. Mie joudan nyt nukkumaan, poijat jäi ajelemaan shottirallia. Raaka Peen kävelykeppi jäi sinne teijän baariin, älkää hävittäkö.
Miks nykyään ei saa öisin makkaraperunoita tässä maassa oikein mistään, sitä vitun kebabia höylätään joka saatanan kulmalla ja se nyt vaan alkaa tulla jo korvistakin pihalle. Vittu. Suututtaa.
Ei tullu ees kunnon krapulaa, nesteytys onnistui siis periaatteessa tosi hyvin. Mie lähen lentokentälle, Rydi jää vielä katsomaan Himin keikan, se on fani, oikeesti. Kuopion auto lähti jo yöllä. Toinen auto lähti aamulla Nokialle Tuhdimmat Tahdit-juhlaan, 2 Times Terrorilla on siellä kesän ainoa veto. Hyvvee keikkoo teille sinne!
Oululaisista opin muutaman asian:
- Miehet eivät käytä paitaa kaupungilla?
- Baareilla ei ole terasseja, ne ovat patioita?
- Linja-autosta poistuttaessa vilkutetaan kuljettajalle?
Nyt muutamaks päiväks kotiin ja ensi viikonlopun festivaalit ovat paikoissa Pori ja Kuopio. Tervetuloa vaikka molempiin. Kuopioon voitais yrittää perinteisesti keksiä jotain yllätystä, katotaan ny....

Hane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti