tiistai 17. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2015, day 3, Hollywood

Day 3, Hollywood

Herätys klo 02 ja työn touhuun, mikäpä tässä. Hyvin kerkesinkin kaikki kuopion Henkan asiat saattaa päiväjärjestykseen omalta osaltani, pari erittäin mielenkiintoista nimeäkin buukkasin talvelle mut eipä kerrota niistä vielä. Päivän ohjelmassa on vuokra-auton hankinta ja ajelua siellä sekä täällä. Eilinen osoitti sen että tässä pitäjässä pittää turistilla olla auto, muuten ei tuu mistään mittään. Olis pitänyt uskoa konkareita jo ottaa auto heti lentokentältä. Uskokaa te minua nyt.
Soitin eilen autovuokraamoon ja sieltä vastasivat:
- This is roberto, how can i help juu?
- Noku mie tarviisin loppuviikoks mustangin, löytyykö?
- Not right now, but you can pick it up tomorrow morning.
- Hyvä, tuun aamukymmeneltä.
Äsken menin sinne:
- Hi, im sorry but we didnt get any mustangs. Would you like to have that red Huyndai sport car?
- Luuletko sinä vitun rikimarttiini että minun vaimo suostuu hollywoodissa tuommoisen korealaisen katiskan kyytiin, not gonna happen. Jos ei mustangia löyvy ni alat antaa samaan hintaan tuon luxury-luokan Camaron, näin pihalla just semmoisen in the colour of Kuopion Palloseura, HÄH!!!!!
- Cool down mister, you can have it, of course, seim price.
Vähän eri hyvä asiakaspalvelu ku kotimaisissa vuokraamoissa, äh, nimittäin, speden äänellä. Ehkäpä lisään tähän kuvat noista molemmista dialogissa puhutuista pyydyksistä ni ymmärtänette paremmin näkökantani.

Camaro osoittautui hyväksi peliksi, 463 hevosvoimaa, 6,2 litran V8. Hiilijalanjälki näkyy pidemmälle kuin Kiinan muuri. Ensin ajeltiin sinne isolle kylttille. En nyt taida kuitenkaan luennoida niiden kirjainten historiasta ja miks siinä lukee just Hollywood ja kuka on hypännyt kuolemaan minkäkin kirjaimen päältä. Googlettakaa itse. Sen sijaan voin kertoa että on eräillä vähemmän köyhillä ihan kivan näköisiä hökkeleitä siinä heti kyltin alapuolella. Ja jotenkin kiehtova ajatus että tuommoinen maailman kuuluisin kyltti näkyis aamuisin makkarin ikkunasta siinä sadan metrin päässä.
Hollywood Hillsin toista reunaa ajeltiin alas. Ei näkyny mitään kevincostnereita mut niiden kartanoita kyllä. Ihan olivat prameita ne. Sit ajeltiin Kat Von D:n tatuointiputkalle mut ei me sinne sisään käyty. Oli alunperin mielessä käydä pienet matkamuistokuvat hakemassa, mut eräs yhteinen ystävämme (herra 69) kertoi että Kat ei tee enää kuvia kun sen kaikki aika menee kokonaan siinä meikkibisneksessään. Eikä se sen puotikaan kyllä näyttäny yhtään niin leuhkalta ku telkkarissa.
Sit ajeltiin Melrose Avenuelle kun sanoivat että siellä lymyää kaikki trendsetterit ja sieltä pitää kunnon hipsterin paitansa ostella nykyään. Löysin kaks T-paitaa, 39 dollaria ja 79 dollaria. Jälkimmäisen jätin ihan vittuillessaan ostamatta kun ei saatana T-paita voi maksaa 79 taalaa, ei se vaan voi. Vaimolle tuli vähän huono olo kun pari tuntia posoteltiin katto auki ja aurinko paistoi päälakeen 33 asteen lämmöllä. Takas kotiin ja molemmat altaaseen vähäks aikaa jäähtymään. Haluatteko kuvan siitä paidasta? No okei, tässä:
Eilen uutisoivat että Havaijilla oli menny viemäri vinksin vonksin ja 2 miljoonaa litraa paskaa Waikiki Beachille ja sitä myöten koko ranta uimakieltoon. Huono homma turismille varsinkin ku me oltais lauantaina sinne menossa. Toisaalta tuo tapaturmahan johtaa vääjäämättä siihen että kaikkea mahdollista pelkäävät jenkit alkavat perua lomiansa ja hotellivarauksiansa. Se taas voi hyvinkin tarkoittaa sitä että minä alan illalla kikkailemaan itselleni vähän halvemman hotellin sieltä ja säästän silkkaa rahaa. Korvat hörölle, nyt tulee traveller’s pro tip: hotellikikkailu.
  1. Valitse booking.comista mieleinen hotelli kohteeseen, hinnalla ei niin hitosti ole väliä koska nyt tulee alennusta.
  2. Tarviit palveluun kahdet käyttäjätunnukset, eli esim tässä tapauksessa toimitaan minun ja vaimoni nimillä.
  3. Toinen varaa hotellin ihan normaalisti vaikka noin 2 kuukautta ennen lomaa. Varaa vain hotelleja joissa on ilmainen peruutus. Useimmissa on.
  4. Odota, että se hotelli alkaa täyttyä. Hinnat menee koko ajan ylös ja alas. Ja varsinkin viime hetkillä jos hotelli ei oo tulossa täyteen ni ne laskee aivan radikaalisti.
  5. Kyttää hintaa aamuin ja illoin. Aina kun huomaat että sen saman hotellin saiskin nyt 50€ halvemmalla ni varaat sen toisilla tunnareilla ja perut alkuperäisen varauksen.
  6. Jatka tätä menettelyä niin pitkään kuin se on peruutusaikojen puitteissa mahdollista. Yleensä ilmainen peruutus loppuu vasta päivän tai kaks ennen majoittumista.
  7. Muista aina ensin varata se hotelli uusiks ennenku perut edellisen varauksen.
  8. Viime lomalla todistettavasti kikkailin 2200€ arvoisen hotellin tällä lailla lopulta hintaan 1300€, viidenkympin pudotuksilla.
Iltapuhteena tyrkättiin vielä Bumblebeellä Venice Beachille. Katto auki ja tukat hulmuten. Venice Beach on tuommoinen kymmenen kilometriä pitkä hiekkaranta tyynenmeren rannassa ja voi veljet että siellä olikin vaikka mitä. Jumalattomasti baareja, vitusti jos jonkinlaista putiikkia, skeittiparkkeja, puntinnostelu”saleja” ja koripallokenttiä missä pitkät mustat miehet donkkaili muuten melko tykisti. Google sanoo että iso prosentti NBA-ukoista on just näiltä kentiltä lähtöisin ja vieläkin pousailevat täällä usein. Vähäks aikaa ihan piti pysähtyä arvostelemaan. Hyviä olivat siinä hommassaan. Suicidal Tendensies-yhtye on näistä kortteleista kotoisin myös.
Rannalla oli myös noin sadan metrin välein semmoisia green doctors-nimisiä nuorten mustien miesten yrityksiä. Siellä ne myivät marihuanaa vain lääkinnällisiin tarkoituksiin. Reseptin olis saanut samasta paikasta heti mukaan myös. Poliisit seurasivat vierestä. Meikä kyllä arvostaa tätä yrittäjämyönteisyyttä tässä maassa, paljon olis demareilla opittavaa hyvinvoinnista. Iltaisin tälle rannalle ei kuulemma kannatta tulla, tai kannattaa jos jännitystä hakee.
Pysäköintimahdollisuuksia oli melko kehnosti ku siinä rannalla oli vissiin 100 000 ihmistä yhtä aikaa. Jätin auton yhen hispaanon pyörittämälle yksityiselle parkkipaikalle, 20 dollaria, 2 tuntia. Pikkuisen tuntui höperöltä jättää 80 tuhannen euron auto avaimineen ihan tuntemattomalle manuelille, mut niin se vain sieltä löytyi vielä illalla ja mankkakin oli vielä tallessa. Rannalta mie ostin aurinkolasit ja T-paidan. Kuva paidasta tässä. Good night.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti