perjantai 20. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2015, day 6, Honolulu

Day 6 Honolulu

Herätys 3.30 ja nopea pakkaus. Viktor tuli 10 minuutia etuajassa. Voitko oottaa jos mie vähän imen tätä tööttiä tässä ensin. Juu can smoke that on the car, juu can smoke that everywhere in here. Selevä, öyhyytän takapenkillä sitten. Ajahan Viktor meijät LAXiin, myö lähetään nimittäin Havaijille nyt. OK, which terminal? No en mie oikein tiijä kun en kerenny check iniä tekemään eikä tässä taksissa taija wifiä olla? OK, which airline? No minun documentissä lukkee Allegiant mut en oo ihan varma että onko se lentoyhtiö vai travel agency. Viktor sanoi että on ajanu 21 vuotta taksia LA:ssa kentälle eikä oo kuullutkaan moisesta lentoyhtiöstä, se soitteli parillekin ukrainalaiselle heimoveljelle mut ei nekään tienny. Sit se ajoi yhen toisen taksin rinnalle ja kysyi vänkärin ikkunasta neuvoja vauhdista, ei auttanu sekään. Minä käskin sen ajaa ihan vaan summassa johonkin terminaalin ni kyllä me löydetään oikee mesta, meillä on kolme tuntia tässä aikaa. Se sanoi että hawaijin lennot lähtee yleensä terminaalista 2 joten siitä kannattais ehkä aloittaa. hyvä Viktor ja kiitos kyydistä. Viktor sai hyvät tipit koski yritti parhaansa ja oli ystävällinen.

No eihän se mistään kakkosesta lähe mutta heti tuossa kolmosessa lukee isolla Allegiant ja kyllä se tuntuu aivan oikea lentoyhtiö olevan. Ameriikan sisäisillä lennoilla näyttäis turvatarkastusrutiinit menevän melko jouhevasti, ei oo mitään kuulusteluja eikä asiakasta edes yritetä puhua pussiin matkustamisen motiiveista. Officer alkoi jo höpöttelemään kuinka hänelläkin on joskus ollu rengas alahuulessa jnejne, ikään kuin minua se kiinnostais. Cashia pitäis vaihtaa euroista dollareiks mut nyt on kyllä niin vammaiset kurssit että eipä toinna, taloudellisempaa on hangata visalla. Burger Kingin aamupalameal saa ajankohdan ja tilanteen huomioon ottaen täydet pisteet. LAXin kenttä tarjosi vielä oikein toimivan wifinkin ni kerkesin saamaan Henkan työasioita ainakin kuosimpaan päin.
Lento näyttäis lähtevän ajallaan. Tai ainakin koneeseen mennään ajallaan. Siihenpä se sit jäikin. Ilmaan lähettiin 1h 25min myöhässä. Tunnin myöhästymisellä olis selvitty mutta keski-ikäisiä amerikkalaisia naisia alkoi saatana kaikkia kusettamaan yhtä aikaa. Turvavyön merkkivalo paloi mutta heidän kusensa oli tärkempää kuin federal law ja kansallinen turvallisuus. Sittenkin kun oltiin jo ilmassa ja alkumatkassa ni olikin enemmälti ilmakuoppia ja kapteeni piti ihan syystä sen merkkivlon päällä vaan ei se näitä rouvia se valo koske. Niiden piti päästä uudestaan kusemaan tai ainakin jaloittelemaan. Minä oikein toivoin että tulis niin iso ilmakuoppa että ne kaikki paiskautuisivat kuorossa kattoon ja taittaisivat niskansa, vitun vajakit. Kaikki lennot ollu tällä reisulla jo myöhässä.
Parin viikon päästä on yks semmoinen alle tunnin vaihto jossa ei moista suvaita, alkoi jo vähän jännittämään. Nyt ollaan jo hyvä tovi oltu laskeutumassa turvavyön merkkivalo päällä ni yks vitun kiinalainen rouva alkaa purkamaan matkalaukkuaan tuolta hattuhyllyltä. Tulis nyt se kunnon turbulenssi, tulis nyt. Henkilökunta ei uskalla sanoa tuollekaan mitään, rasistejahan ne olis. Jos sinulla on mahdollisuus olla matkustamatta amerikkalaisella Allegiant-yhtiöllä niin käytä se mahdollisuus. Paska tarjoilu, epäjämäkkä henkilökunta, penkit lukittu pystyasentoon, istuintaskut poistettu ja kone oli varmaan maailman ensimmäinen Boeing 757. Halpa oli kyllä kun tais maksaa 150 dollaria per lärvi kuuden tunnin lento Los Angelesista Honoluluun. Samalla rahalla ja yhtä nopesti pääsee esimerkiks junalla Kuopiosta Helsinkiin.
Oahu on se saari missä on pääkaupunki Honolulu ja legendaarinen Waikiki Beach ja Pearl Harbour. Suurimman osan mielestä pääsaari. Lentokoneen ikkunasta näytti aika komeelta koko saari. Otin sinulle videokuvaa Pearl Harbourista koskapa siihen aivan viereen laskeuduttiin.
Lentokenttä on kovin omituisen oloinen, mitään tarkastuksia missään ei tarvinnut suorittaa. Baggage claimissa oli pieni etsiminen ja money exchangessa myös. Jälkimmäistä olikin tarjolla vain poislähtijöille ni nostettiin automaatista dollareista ja poistuttiin taksijonoon. Jono ei ole pitkä fyysisesti, mutta ajallisesti on. Helevetin vähän on taksia tarjolla, vissiin tämä aikainen lauantaiaamu ei oo pahin turistirysä. Viimein James-niminen originaali poimi meidät. Olin toki opetellut hotellin nimen ja tarkan osoitteen ulkoa mut en kerenny sanoa kuin Aqua (Bamboo Waikiki jnejne) ni james liipaisi osoitteen ilmoille ihan tuosta vaan ja meidätkin perille alle puolen tunnin. Tuossa matkalla se vastas puhelimeen ku joku toinen originaali soitti. En voinut mitään sille että purskahdin äänekkääseen nauruun kuullessani ensi kertaa heidän kieltään todellisessa elämässä. Paupaupaupaupiupaupaupau laalaaliilaaleilaaloilaa aijaijaijaijaijoijaijai piupauleilaaloilaa poupoupopoulaa ja tätä selkeää linjaa heidän keskustelunsa jatkui.
Hotelli näyttää ihan kelvolliselta. Aqua Bamboo Waikiki. Kolome tähtee ja kahdeksas kerros. Uima-allas ja wifi huoneessa. Uima-allas ei siis ole huoneessa, se on tuossa parvekkeen alla, mut en uskalla siihen kasista hypätä. Meijän perheessä nää reissut menee tavallisesti niin että kohde päätetään yhdessä, paitsi nyt minä vaan päätin ja vaimo hyväksyi. Sit meikä hoitaa lentoliput ja ilmoittaa vaimolle päivämäärät. Viimeiseks vaimo valitsee päivämäärien ja kaupunkien perusteella hoteliit. Helevetin hyvä ja toimiva systeemi on ollut tämä, ja niin oli nytkin.
Koko päivä on oltu syömättä koska Allegiant Airlines tarjosi vain pähkinöitä ja Bud Lightia. Laukut hotelliin ja sit lähimpään ruokalaan syömään. Heti tuossa vieressä oli yks epäilyttävä buffet. Siihen nyt. Mereneläviin tämä on suuntautunut mut on tuossa jotain eläinten lihaakin, saa kelvata. Juomien kanssa 40 dollaria eli aika lailla kotimaan hinnoissa. Oon tässä miettiny ku joku kyseli että mitenkä on vara matkustella noin paljon. Piti mennä Havaijille saakka ennenku löytyi semmoinen paikka mikä on yhtä kallis elää kuin Helsinki. Eli ihan missä vaan on halvempi viettää lomansa, tai elämänsä yleensäkin, kuin Suomessa. Keksikää parempia tekosyitä sille kotona käkkimiselle, raha se ei ainakaan voi olla.
Syönnin päälle pienet päiväunet, laskelmieni mukaan se on vuorokausirytmin kannalta hyvä koska taas mentiin kellossa 3 tuntia takaperin. Vituiks meni kun nukahdettiin kumpainenkin ihan kunnolla ja hane heräs sunnuntaiaamuna kahdelta. Vaimo tuhisee edelleen vaikka kello on jo puol kuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti