sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2015, day 7, Honolulu

Day 7, Honolulu

Nyt on pakko herättää tuo rouva, mie kuolen nälkään. Oon valvonu jo monta tuntia, hoitanu Henkan työt päiväjärjestykseen ja googlannut uusimmat ennusteet Ignasioksesta. Se on trooppinen nelosluokan hurrikaani joka saattaa tulla tähän meidän saarelle jo tänä iltana. Jotkut tutkat ennustais että se pyyhkii nätisti northeastista ohi ja jotkut väittää että se tulis vasta huomenna. Minua ihan jännittää ja vaimo tunnusti että sitä pikkuisen pelottaakin. Joka tapauksessa, Pelle Miljoonaa lainatakseni, aallot pitäis olla kohta kyyskytmetrii korkeaaaaaat kun tyylet syytuvaaaat. Olin muuten näkevinäni eilen taksin ikkunasta että yhessä autovuokraamossa oli Bumblebee tarjolla, hmm…
Ei otettu hotellia varatessa aamupalaa sisältyväksi majoitukseen, koska a) se oli tässäkin tapauksessa ylenpalttisen kallis ja b) että tulis käytyä vähän maistelemassa muuallakin. Ensimmäisenä aamuna käytiin kuokkimassa naapurin luxushotellin luxusamiaista. Ihan hyvä ja perusmallinen hotelliaamiainen. Paistettu muna puuttui, se vatkattu muna pitäis lailla kieltää. Samoin pitäis kieltää katkaravut paistetun riisin seassa. Katkarapu ei muutenkaan ole ihmisten ruokaa, meidän kissa niitä syö ihan mielellään, kuten hiiriäkin varmaan söisivät. Yhtä paljon ovat ihmisen ruokaa ne hiiretkin. 14,99 dollaria/ihminen oli se aamiainen + kuitissa valmiiks suositeltu tippi 15%, 18% tai 20%. Jätin 40 taalaa ni eikös sitä tippiä tullu nyt 25% vaikka niin paljoo ei ees suositeltu. Seuraako rangaistus?
Aamaiaisen jälkeen kova kakka ja sit tarkastamaan tuo rantsu. Matkalla löytyi myös valuutanvaihtokioski ni päästiin käteiseen käsiksi. Viimeks kun kävin ameriikassa ni satasella sai muistaakseni 130 dollaria. Tällä viikolla on parhaillaan saanut 100 dollaria. Tänne päin matkustaessa kyllä kannattais se loman ajankohta miettiä noiden kurssien mukaan, varsinkin jos makselee hotellit sun muut paikan päällä paikallisella valuutalla. Ranta näytti tietysti isolta ja hienolta. Vitusti siellä oli ihmisiä ja jokin festarilavakin pystyssä ja täys meininki jo aamukymmeneltä. Rantakatua tarkastettiin pieni pätkä myös, aika paljon rikkaammalle ihmiselle oli kaupat suunnattu ainakin tuolla pätkällä. Guccia ja Rolexia, juu nou. Yhessä autovuokraamossa oli Bumblebee, siinä oli kyllä kyljessä tarra Killerbee, mut ei se haittais. Veroineen ja vakuutuksinen 200taalaa/vrk. Vakavasti harkintaan.
Täällä on joka risteyksessä ABC. Ihan oikeesti joka helevetin risteyksessä, parhaissa kaksi. Se on semmoinen ruoka/viina/vaate/krääsäkauppa. Aateltiin että se on varmaan halpa, vähän niinku 7/11 tai jokin ku kerran joka puolella niitä on. Ni ei ollu. 300g juustopaketti 8 dollaria (eli euroa myös). Jogurtti 3€. Pakastepizza 10€. T-paita 59,99€. Pieni rasia pilkottua ananasta 8€. Kyllä nyt turistia koijataan. Tämän illan tehtävänä on googlettaa mistä lokaalit ostaa tavaransa. Meijän hotellin alakerrassa on pizzeria, pizzan hinnat alk. 30€. On melekosta. Nyt pittää koeuida uima-allas. Tiijätkö sinä yhtään suomalaista sanaa missä on neljä eri vokaalia peräkkäin. Minä tiedän nyt. Koeuiminen on se.
Tupakointi on täällä kielletty melkein joka paikassa. Rannalla, terasseilla, uima-altailla jne. Kadulla saa vielä polttaa kuitenkin jos mikään ovi ei ole 20 jalan läheisyydessä. Rannalla tupakoinnista tulee ekalla kerralla 100 dollaria sakkoa, tokalla 200 dollaria ja kolmannella kerralla syyte + 500 dollarin sakko. Mulla ei oo kyllä mitään käsitystä kuinka nämä suhtautuu sähkötupakointiin, ku se ei ole kuitenkaan tupakointia. Alan vehkeitäkin näkyy myynnissä mutta käyttäjiä ei näy niinkään katukuvassa.
Uutiskatsaus: Tuossa meidän kotikadulla parin korttelin päässä losahti kaivonkansi taivaalle jalkakäytävältä ja mustaa savua levis sinne ja tänne. Palokunta selvitteli asiaa ja poliisi eristi yhen korttelin. Yks palopäällikkö epäili kaasuvuotoa ja -räjähdystä, toinen taas samaan hengenvetoon kielsi sen. Säätiedotus: Nelosluokan hurrikaani Ignasio heikentyi luokkaan kolme ja meni ohi noin 20km meidän saaren pohjoispuolelta. Seuraava hurrikaani on nimeltään Jimena ja sen pitäis olla meillä parin päivän päästä. Se on voimistunut jo luokan 5 hurrikaaniksi mutta osumatarkkuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Iltapalaksi ateriat Burger Kingistä, ne olivat hyvinkin normaalin hintaiset, yhteensä 14 dollaria. Good Night.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti