maanantai 23. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2015, day 8, Honolulu

Day 8 Honolulu

Yöllä kolmen aikaa heräsin kun kuului rapinaa. Palmun lehdet ne varmaan vaan ikkunaa kutittelee. Rapina jatkuu eikä nämä palmut ylety kaheksanteen kerrokseen. Paikallistin että parvekkeen oven ja verhon välissä on jonkin sortin pörriäinen. Herätin vaimon ettei se säikähdä koska nyt alkaa pörriäisen metsästys. Vaimo näyttää valoa ja hane saalistaa. Ötökkä löytyi. Ei ollu kärpänen. Tämä on torakka. Kyllä, tällä kertaa se on oikeasti torakka. Googlesta katoin, se edellinen oli vain ihan lievä koppakuoriainen. Tämä on vittu atrian hiillosmakkaran kokoinen TORAKKA. Yhden käden ninjaliikkeellä parvekkeen liukuovi selälleen. Päiväsaikaan se vaatii kaksi kättä johtuen huonosta rasvauksesta. Toisella kädellä sieppasin sohvatyynyn ja samalla virtaviivaisella heilautuksella yritin torakan tainnutusta. No eihän se tietenkään auttanut, mutta kyllä se ehkä vähän meni mietteliäiseempään moodiin ja hämilleen ku kellahti kerran selälleenkin. Kylpypyyhkeellä sain sit ohjastettua sen parvekkeen puolelle jonne peittelin sen pyyhkeeseen. Pyyhkeen päällä sitten jorasin kymmenisen tahtia hulahulatanssia torakan hengenmenoksi. Ovi kiinni ja takas nukkumaan.
Aamukuudelta herätys ja ohjelmassa torakan mahdollisen ruumiin piilottaminen. Varovasti menin parvekkeelle ja kurkistin pyyhkeen reunan alta. Siellä se nukkuu, ei ole kuollut, jalat heiluu. Parvekkeessa onneks on semmoiset ritiläkaiteet joten torakan lähettäminen matkaan onnistui yhellä pyyhkeenheilautuksella. Trauman jälkihoitona vaimo menköön pillittämään respaan. Hän osaa tarpeen vaatiessa esittää hyvinkin nirppanokkaista hienostorouvaa ja vaatia huoneen upgreidausta. Hyvä yritys, mutta torakat ovat kuulemma tiedostettu ongelma täällä ja joskus niitä vaan tulee käymään, ei vaarallista. Ystävällinen receptionisti kuitenkin lupasi meidän huoneeseen ylimääräisen myrkytyksen sillä välin kun me ollaan aamiaisella. Hyvä.
Traveller’s pro tip: Torakalta välttyminen
  1. Torakka pitää ruoasta. Pidä sinä sipsit ja banaanit ja kaikki mahdollinen jääkaapissa.
  2. Torakka pitää pimeästä. Pidä sinä siis valot ainakin kylpyhuoneessa, mielummin koko huoneistossa.
  3. Torakka pitää viileästä. Jos jäähdytät huonetta ilmastointilaitteella ni pidä ovet ja ikkunat visusti kiinni.
  4. Viemäreiden ja röörien päälle lautaset tai lasit. Sieltäkin niitä tulee.
  5. Matkan jälkeen laukku suljettuna saunaan. 70 astetta. Puoli tuntia.
  6. Sen jälkeen avaa laukku ja vielä tunnin verran torakalle lisää saunaa.
  7. Kohdat 5 ja 6 toimii myös luteisiin.
Aamupalalle McDonaldsiin. Muffinsin tapaisia ja ananaspannukakkuja jne. Hyvvee ja verrattaen halpaa. Syönnin päälle ruokalepoa altaan reunalla. Myrkyttäkööt nyt ihan rauhassa sitä huonetta. Päiväohjelmana kierretiin kauppoja ja toreja. Muuta ei tehty. Ruokakaupassa ihmeteltiin paikallista hinnastoa, esim kananmunat 6€/paksi, mut onpahan siinä melko homma ne munat ameriikasta lennättääkin. Sitä minä en vaan ymmärrä että ananas on niin pirun kallista täällä ja kotifinlandiassa ei. Ostin Aloha-paidan, tässä kuva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti