keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Hane matkoilla, helmikuu 2019, day 1, Hamburg, Saksa

27.2. Markthalle, Hamburg GER

Aivan hiton mukavaa lähtee pitkästä aikaa ulkomaalaisia diskottamaan. Tai siis onhan me ryssissä käyty lähiaikoinakin mut tuolla keski-euroopassa viimeks vissiin vuonna 2012. Viime kesänä Nightwishin manageri Ewo ilmoitti meille että hän kun nykyään manageroi myös tuota Beast in Blackia ja niillä räjähtää homma isolleen ihan lähiaikoina ni ne tarviis keväällä 2019 jonkun mojovan lämppärin euroopan rundille. Ewo on ollu meille luottopakki siitä asti kun hän kuuli Teurastajan demon vuonna 2003 ja signasi meidät Spinefarmille. Ei meidän siinä pitkään tarvinnu kalkuloida kun luvattiin jo lähteä. Hirmu vaikeeta oli pitää hommaa puoli vuotta salassa kun oltiin taas niin saatanan innoissaan. Paketti kuulosti hyvältä jo heti alkuun. 13-16 keikkaa keski-euroopassa ilman välipäiviä. Nightliner-rundi, ei hotelleja. Tarkoittaa sitä että kaupunki ja maa vaihtuu yöllä ku rokkitähdet nukkuu bussissa. Tämä on nerokasta koska silloin päivisin jää aikaa puuhailla muutakin kun ei tarvii käyttää sitä valveillaoloaikaa matkustamiseen. Tuon rupeaman päätteeks käydään vielä kaks keikkaa hoitamassa swedenissä samalla kokoonpanolla. Tais siinä olla Kööpenhaminakin jossain vaiheessa allakassa mut ei oo näköjään enää. Samaan pläjäykseen vielä saksalainen Cargo Records julkaisi meidän Universal Satanin keski-euroopassa ni mukavahan sitä on mennä mainostelemaan livenä.


Meijän bändin osalta tuotantovastuu on minulla. Meinaa sitä että tämä on työllistäny ihan jonkin verran viime aikoina mutta nyt tuntuu että kaikki pitäis olla hallussa. Sitten kun jään oikeesti eläkkeelle ni mä perustan matkatoimiston, jonkin vähän erikoisen ja erilaisen. Kuopiolaisten lento lähtee 6.00 ja me liitytään nuoren pojan kanssa joukkoon HKI-vantaalta 7.50.  Landing Hampurissa 8.50 ja get in venuelle 11.00 jne jne. Markthalle on tuttu paikka. Viimeks aloitettiin Painin kanssa euroopan kiertue täältä ja tuossa pihalla tuli välittömästi Bon Voyage -ilmiö ku muistin kuinka siinä vuonna 2012 vielä seisottiin tunti ennen showtimea ja ootettiin että tuliskohan se rekka niiden kamojen kanssa. Kyllä se tuli ja tais alkaa ne keikatkin silloin melkein ajallaan. Nyt ei oo sitä ongelmaa. Bussi ja rekka näkyvät jo napottavan tuossa oven edessä ja odotellaan että load in -aika koittaa klo 13.00.

                           

Aika koittaa mutta load in ei. Syynä on se että rekassa on meidän kamojen edessä 5000 litraa maitoa. Kuski ei ollu hoksannu että sen olis pitäny viedä ne maidot ensin jonnekin. Rekan sais purettua myös sivusta, mutta vain juuri siitä sivusta mikä on Hampurin vilkkaimman ajokaistan puolella. Mikähän vitun järki ne sivupurkuovet on rakentaa edes sille puolelle rekkaa? Nuo maidot olis kyllä kuormalavoilla ja pumppukärrykin meillä olis mutta rekan perälauta ei toimi. Mistään vuokraamosta ei saada trukkiakaan tarpeeks nopeesti. Viimein saatiin huolintayhtiöltä lupa purkaa ne maidot käsipelillä viereiselle bussipysäkille sillä ehdolla että pakataan ne myös takaisin.

                                   

Noin varttitunnissa heilahti viis kuutioo saksalaista laktoositonta kadulle kun se miehissä tehtiin. Ja suunnilleen samassa ajassa myös 7 lavallista bändien kalustoa sisään. Sit sanottiin sille virolaiselle kuskille että me ollaan rokkitähtiä eikä oikein voida alkaa nyt noita maitoja lastaamaan mihinkään että hoida sinä tuo homma, jooko? Jäi siihen sit loppujen lopuks tuo meidän nuorempi solisti sekä paitamyyjä Carlsson häntä jeesaamaan. Jos oisin eilen kuollut ni enpä olis tätäkaan päivää nähny.


Markthalle on 1000 hengen rokkivenue ja tässä tapauksessa loppuunmyyty jo ennakkoon. Soittoajat täällä sivistyneemmässä maailmassa ovat oikein miellyttävät, tänään ovet 19 ja soitto klo 20. Omista teknikoista meillä on täällä mukana vain Jopi, valomies. Ääniteknikon virkaan on palkattu Sami Jormanainen (Sami Dickwoman) joka miksaa tuota Beast in Blackia ihan vakituisesti. Sami on meille hieman uusi tuttavuus mutta sieltä Aholan Kimmon tallista pohjanmaalta se tulee ni täytyy olla hyvä jäbä. Sami kävi jo tuossa taannoin meidän rytmikorjaamon keikalla tekemässä omaan mikseriinsä meidän filen valmiiks ja haistelemassa muutenkin meidän tunnelmaa. Samalla selvis myös että onhan hän tehny meille monitoreja joskus takavuosina joillain festivaaleilla. Esittelen muita ryhmämme jäseniä omin sanoin tässä seuraavien päivien aikana. Operointikielenä tällä reissulla on englanti koska ryhmässä on jäseniä Suomesta, Saksasta, Englannista, Kreikasta ja Unkarista.


                                         

Showtime koitti ja meitsit lunasti aika ok. Pakko tunnustaa että pitkästä aikaa jännitti mennä tuhannen hengen eteen esittämään ku ei tienny oikein ennakkoon että oliko ne tullut ihailemaan BiB:ä vai meitä vai molempia vai ei ketään. Niin se vaan tuntui kelpaavan. Pikkuisen heitä piti komentaa mutta komennot meni toisaalta hyvin perille. Vajaa tunti tarjottiin eikä sen jälkeen kukaan mököttänyt. Ewo oli tullu myös tarkastamaan ekan keikan ja sanoi shown jälkeen että älkää säästelkö, pistäkää vaan ihan törkeimmät temput tarjolle ja vittuilua satasella vaikkei ne sitä juuri ymmärtäsikään. Höh, yritettiin ehkä vaan olla alkuun liian kohteliaita. Korjataan tämä asia heti huomenna.

                               

Bussi ja trailer odottaa pihalla ja se on pakattu klo 01. Vielä puoli tuntia ja kiertuemanageri Lars on saanut myös kaikki puliukot kyytin ja karavaani liikahtaa. Nyt minä laitan silmät kiinni ja kun ne seuraavan kerran aukaisen niin olen siirtynyt 390km Bochumiin joka on jossain päin saksaa myöskin. Gute Nacht!

                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti