tiistai 26. maaliskuuta 2019

Hane matkoilla, maaliskuu 2019, day 7, Saarbrücken, Saksa

5.3. Garage, Saarbrücken GER

Ensimmäinen herätys jo ysiltä ja siitä sitten tunnin välein kunnes load in koittaa 01 PM. Tää hotelli on oikeesti kylpylähotellin irvikuva eikä tällä oo mitään muuta tekemistä kylpylän kanssa muuta kuin vitullinen kloorin haju koko hökkelissä. Vois siis olettaa että jossain täällä on myös uima-allas ja näin ollen itsensä kutsuminen kylpyläksi on perusteltua. Hyvästi, ei tulla varmastikaan koskaan uusiks. Vettäkin sataa ja niin vain rokkistarat kastuivat parin korttelin matkalla venuelle. Saman tien kalusto pirttiin ja ihaillaan fasiliteetit. Sali muistuttaa legendaarista suomalaista humppamutteria, siis semmoista taivaalta katsottuna mutterin muotoista tanssilavaa joita on suomessa maaseudulla yksi joka kunnassa. Tämä on samanlainen mutta keskellä Saarbrückenin kaupunkia. Lava on vähän niinku tuon mutterin keskellä, tästä saattaa tulla samanlainen asetelma mitä Metallica on käyttänyt hallikeikoillaan. Noh, katotaanhan nyt kuinka tämä tässä asettuu.

                             

Hospitality-tilat on tuossa kylkeen rakennetussa nykyaikaisemman oloisessa talossa ja voi veljet että ne onkin kohdillaan. Vessoja ja suihkuja on varmaan jokaiselle oma ja pukuhuoneita riittää myös siten että teknikotkin saavat ikiomansa ja Lars ihan oman production officen. Ruokaa ja juomaa näkyy olevan buffetin omaisesti tarjolla koko päivän ja huhhuh että onkin hyvännäköistä ainesta. En voi kyllin korostaa saksalaisten ihanuutta näissä asioissa! Ei tästä tee edes paljon mieli poistua minnekään kaupungin ihailuun. Nyt suihkuun ja parin tunnin päästä soundcheck.

                              

No käytiin me tuossa ehkä ytimessä vähän katselemassa isoja kirkkoja ja ostamassa Jopille perserasvaa. Hyvin sympaattisen oloinen pikkukaupunki tämä on. Riittäköhän keikalle edes porukkaa näin pienestä kaupungista? Tänään on nimittäin yks niistä harvoista rundin keikoista jotka ei oo loppuunmyytyjä jo ennakkoon. Tuossa kadulla tuli vastaan semmoinen viisvitonen perheenisä ja se pysäytti meidät ilmottaakseen että hänellä on olkalaukussaan kuvia meistä ja niitä pitäisi allekirjoittaa. Käskettiin hänet illaksi norkoilemaan paitatiskille ni allekirjoitellaan siellä. Omituinen kohtaaminen oli se. Tultiin takas ni siinä se pojotti takaovella laukkunsa kanssa. Ymmärtääköhän se mennä tuonne etuoville lainkaan, pitäisköhän sille käydä sanomassa?

                              

Päivällisenä meillä oli tänään kanaa pekonihunnussa ja jotain vaaleaa kalaa pinaattihunnussa. Söin molempia ja olivat hyviä. Saksalaiseen tapaan toki kaikkea muutakin hörsseliä oli sekä jälkiruokana ihan saatanan hyvää omenahötsönsöötä. Se mikä on tämän rundin aikataulutuksessa menny vähän vittumaisesti ni päivällinen on yleensä noin 2 tuntia ennen showta ja jos syöt ihan samaan tyyliin ku kotiolosuhteissa ni se on ihan varmasti paska housussa stagella. Näin ollen ollaan rajoitettu paivällisen kokoa ja iltapaloja ei syödä laisinkaan koska bussin vessaan ei voi yöllä/aamulla paskoa. Voipi siis olla että olemme laihoja poikia jos joskus kotiin pääsemme.

                                        

Samilla (pää-ääni-insinööri) on kuulemma kadonnut mieli ja ulkonäkö. Minusta kyllä tuntuu ja näyttää ihan siltä että tuo on vain pieni ja keskisuuri krapula sillä. Show oli tänään ainakin yhtä hyvä kuin eilinen. Esityksen päätteksi oli massoittain kummankin yhtyeen faneja takaovella ja bussilla saalistamassa selfieitä. Mielelläänhän niitä suoritetaan, tämä on palveluammatti.


Laatikot on jo autossa ja pukuhuoneet tyhjennettävä klo 01 mennessä. Bus call on kuitenkin vasta 05 joten crew on suurimmaksi osaksi baarissa. Itse taidan suorittaa vielä pari tuntia toimistoasioita bussissa ennen yöpuuta. Bussin omituinen lähtöaika johtuu siitä että aamuyöllä mennään Ranskan kautta Sveitsiin, ja kun sveitsiläiset eivät oo EU:ssa ni siinä rajalla joudutaan suorittamaan erilaisia kevätjuhlarituaaleja ja niitä on ilmeisen paljon parempi suorittaa toimistoaikaan. Ensinnäkin ne haluaa tarkan listan meidän kalustosta, jonka olen tietenkin laatinut jo ennen lähtöä. Tämä siksi että he voivat tarkastaa ettei me olla myyty sveitsiläisille kitaroita ja jos ollaan ni joudutaan tilittämään tullille niistä saadusta voitosta ALV. Sama homma on oheistuotteiden kanssa. Niille pitää näyttää rättien ja lumppujen varastosaldo ja maksaa koko varastosta ALV ja sitten kun maasta poistutaan ni tulli maksaa meille ALV:n takaisin niistä tavaroista mitä ei ole myyty. Todennäköisesti homma menee siis noin mutta väittävät että joskus ALVin arviointiin on riittänyt esim edellisen keikan myyntitiedot. Tai näin siis ainakin kuljettajamme John väittää ja kehottaakin tekemään tämän illan myyntiraportista "toisen kopion" jossa myyntiä näyttäisi olevan vain noin kolmasosa todellisesta. Laittoman oloiselta kuulostaa.

                             
                                                                     Edit: Papa Wilska

Fanituoteosastolla ilmenee semmoinen ongelma että huomenna täytyy ottaa myös uusi valuutta mukaan peliin. Bussin kassakaapissa on jo 4 muovipussillista euroseteleitä ja huomenna toivottavasti yks pussillinen sveitsin frangeja myös. Passit pitänee olla aamulla tarjolla myös ja puhelinliittymään täytyy muistaa tilata jokin EU:n ulkopuoliseen tarkoitukseen oleva lisäosa. Kaikenlaista ylimääräistä säätöä, vitusti paljon helpompaa olis kun liittyisitte kaikki nyt vaan kiltisti siihen EU:hun, senkin kiukuttelijat. Nyt mie lähen yläkertaan pötkölleen. Öi.

                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti