torstai 27. helmikuuta 2020

Hane matkoilla, tammikuu 2020, day 1, Doha, Qatar

Ke 8.1.2020 Doha, Qatar, day 1.

Tuossa viime syksynä tehtiin kaikessa hiljaisuudessa levy ja nyt kun se on valmis niin on hyvä aika lähteä vähän tuulettumaan. Rydi sai just kansitaiteenkin valmiiks ja tuossa joulun alla me kuvattiin salaa ekan sinkun video ja sekin on nyt valmis. Minun homma on toimia meidän yhtyeen linkkinä tuonne saksalaiseen levy-yhtiöön ja sen verran tämä homma kuitenkin aikataulullisesti kusi että mun pitää ylihuomenna jostain matkan varrelta toimittaa niille viimeinen masterfile levystä, sekä sen kannet, sekä videon viimeinen versio. Tero, joka kuvasi videon, on parhaillaan kuvaamassa jotain lammas-aiheista (älkää kysykö enempää) asiaa englannissa ja silläkin on siellä kuulemma vähän huonot yhteydet mutta eiköhän tästä selvitä.


Vaimon kanssa väänneltiin ja käänneltiin pitkään että minnekä sitä lähtis kun nyt olis kerrankin olis oikeesti aikaa. Kateltiin noita niin kutsuttuja paratiisisaaria lähtökohtaisesti mut kaikki tuommoiset malediivit, seychellit sun muut bora borat on semmoisia että minua alkais varmasti ahistamaan jo viikossa. Kyllä jottain tekemistä ja näkemistä tarvii minulle olla. Vaimolle riittäis kuulemma vain aurinko. Aasiasta kumpikin tykkää ja siellä ei oo oltu vissiin pariin vuoteen. Loppusuoralle saakka arvonnassa pääsivät Vietnam ja Sri Lanka koska niissä ei oo kumpikaan vielä käyny. Valinta oli vaikea, molemmissa on puolensa ja kumpaankaan ei pääse suoralla lennolla. Sri Lanka kuulosti eksoottisemmalta ja tuli valituksi. Vaimo valkkas perinteisesti hotellin ja minä sain valita lennot kunhan ne olivat vähintään business-luokassa.


Järkeviä vaihtohtoja Sri Lankaan pääsemiseksi Suomesta on noin kolme. Voit mennä Aeroflotilla Moskovan kautta, Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta tai Qatar Airwaysillä Qatarin kautta. Aeroflot jäi tässä kisassa lähtötelineisiin koska niiden business-luokkaa ei oo hirveesti kehuttu. Turkish Airlines taas on voittanut jo parikin kertaa maailman parhaan lentoyhtiön tittelin niin tämä asia täytyy tutkia paremmin. Youtubesta löytyy esittelyvideot sekä TA:n että QA:n business-luokista ja kylläpä nyt näyttäis että menee pääpalkinto Qatar Airwaysille. Noiden arabimaiden öljysheikit ne on hoksannu kuinka lentokoneet sisustellaan ja kuinka niissä kuuluu ihmistä palvella. Totta kai yölennoilla matkustajan kuuluu saada lentoyhtiön logoilla oleva pyjama kun hänet peitellään nukkumaan. Mä aion toki ottaa sen pyjaman kotiin mukaan ja ihan arkikäyttöön. Kaiken lisäksi noin Qatar Airwaysin lennot oli näistä kolmesta halvimmat. Sri Lanka tulee siis olemaan omassa recordissani 40. valtio, en aio laske Qataria tähän mukaan, mielestäni pitää ihmisen poistua ainakin sieltä lentokentältä että voidaan laskea jossain käyneeks.


Rouvani sirkuskollega ja hänen miehensä tulevat asumaan meille kissojen kaveriks siks aikaa kun ollaan poissa. Oikein mukavaa. Minä jo aamulla kyselin finnairin chätistä että mihin kaikkiin loungeihin minä voin tulla tänään koko päiväks sikailemaan kun iltamyöhällä lähetään Qatar Airwaysin bisneslennolla skutsiin. Tein oikein himassa jo check initkin valmiiks ettei tarvii nälissään ja janoissaan ootella lentoyhtiön tiskin aukeemista kentällä. Se Finnairin rouva näppäili että et mihinkään kun ei niillä oo loungee Helsingissä. Huh huh, otapas rouva nyt vähän henkee ja kuuntele kun hande opettaa sulle pari asiaa. Ensinnäkin QA:n sivuilla jo sanotaan että HKI-vantaalla on Aspire Lounge johon bisneskupongilla pääsee. Juujuu, näinpäs onkin, täytyykin ihan korjata tämä tänne meidän ohjeistukseen. Otapa rouva nyt vähän lisää happea ni minä kerron sulle toisenkin jutun. QA ja Finnair kuuluu samaan One World -allianssiin ja se tarkoittaa että minä voin tulla sikailemaan Finnairin loungeen myös, ja tulenkin, olisko tämä ok sinulle? Juujuu, kyllä näin on, olet aivan oikeassa, täytyypä korjata tämäkin tänne meidän ohjeistukseen. Niinhän siinä kävi että olin itse kysymässä neuvoa mutta vahingossa tulin kouluttaneeksi yhden asiakaspalvelijan ja korjanneeksi kaksi virhettä Finnairin asiakaspalvelijoiden ohjeistuksesta. Mihin voin lähettää laskun?


Lento lähtee 22.40 joten mielestäni täysin hyvä olis lähteä kuuden maissa kentälle syömään ja juomaan arabiyhtiön piikkiin ja näin tehtiinkin. Heti kentällä huomattiin että kaikessa suuressa viisaudessani olin kuitenkin tehnyt virheen. Kyllä, minä, virheen. En ollu tarkastanut lentoyhtiön baggage drop -automaatin olemassa oloa/olemattomuutta. Luulis että isolla arabiyhtiöllä semmoinen olis ja jos ei, niin silloin baggage drop -tiski palvelisi yötä päivää. Näin ei kuitenkaan ole ja jouduttiin odottamaan tunnin verran lipputiskin avautumista. Onneks ei kuitenkaan tarvinnut jonottaa rahvaan seurassa niin muutamassa minuutissa oltiin sit jo loungessa. Lounge on lähes tyhjä, ei oo vissiin just lähössä mitään finnairin pidempiä lentoja. Ja muiden yhtiöiden matkustajat ei oo tajunnu tulla kun niitä on ohjeistettu chätissä väärin, heh. Ei haittaa minua, pääruoaksi on lihapullia ja valkosipuliperunaa, aivan hyvä. Alkoholin suhteen toleranssi on aivan retuperällä koska jo toisen tuopillisen kohdalla sekoitin Carlsbergin ja Crowmooren hanat keskenään ja olin jo menossa valittamaan kuinka teijän kaljahanasta tulee siideriä. Onneks huomasin sen ensin ite noin neljännen tuopin kohdalla. Viereisessä pöydässä japanilainen perhe on sentään käynyt Burger Kingistä hakemassa Whopper-ateriat ja nyt ne tuli tänne loungeen niitä syömään. Japanilaiset jaksaa yllättää aina.


Koneessa palvelu vaikuttaa aika hyvältä. Ensimmäisenä itämainen palvelija kysyy että kumpaako shampanjaa laitettas alkumaljaksi, meillä kun näitä on kahta eri merkkiä. Finnairilla on vaan yhtä ja tietty vaihtoehtona jotain kyykkyskumppaa joka on aivan yhtä pahaa kuin se itse shampanja. Sitten opetellaan että kuinka tässä hytissä saa sängyn mihinkäkin asentoon ja mistä laitetaan internetit toimimaan ja sovitaan että mihinkä aikaan hän tuo minulle pyjaman. Ennen nukkumishommia kuitenkin haluttais että matkustaja syö hyvin joten tässäpä on tämä Á la Carte-lista niin tästä voit tilailla sitten kun haluat ni mitä mieli tekee. Tässä on myös tämmöinen beauty bag jossa on lentoyhtiön tarjoamia kauneudehoitotuotteita ja aamutohvelit ja tuolta edestä löytyy business-luokan saniteettitilat ja siellä on sitten hammasharjoja ja partakoneita ja semmoisia asioita enemmänkin. Kysyn sitten herätysajan ja aamupalatoiveet samalla kun käyn peittelemässä sinut unille. Ensimmäinen pomppu on noin 6 tuntia ja kyllä siinä toki pienet unet kerkee ottamaan. Turvallista matkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti