tiistai 25. helmikuuta 2020

Hane matkoilla, lokakuu 2019, day 14, Agia Napa, Kypros

Su 27.10. Agia Napa, Kypros

Aamiaisella taas alkaa ottamaan ihan vitusti aivoon nuo itänaapurilaistemme tavat, voi vittu miten voi ihmiset olla apinoita ja kusipäitä. Kyllä taas wannabe-ökyt pilaa sinänsä muuten mukavan kansan maineen. Noille pitäis saada jokin maastapoistumiskielto siinä vaiheessa kun tietty tuloraja ylittyy. Tulispa talvisota. Eiku sehän hävittiin. Eipä tulis.


Se olis nyt viimeinen kokonainen päivä Kyproksessa käsillä. Matkan pääasiallinen tarkoitus on ollut saada aurinkoa noille sukulaisille ja siinä ollaan nähdäkseni onnistuttu melko hyvin. Varmistetaan tämä sillä että lähetään vielä tuonne Ayia Theklaan siksi aikaa kun aurinko paistaa. Jos satut olemaan Kyproksella jossain Agia Napan liepeille ni pistähän totena mekkoon tuo Ayia Thekla kun mietit mihin rannalle menis. Se on hyvin pikkuinen ranta eikä oo väenpaljoudesta haittaa. Johtunee siitä että sinne on joka paikasta kävellen vähän turhan pitkä matka ja ne viereiset hotellit on vasta valmistumassa. Siinä on kuitenki kaks pientä ja toimivaa ravintolaa/baaria joista saa täyden palvelun sekä juoma- että ruokapuolella. Hienot suihkut ja saniteettitilat on myös. Paa kalloos, Ayia Thekla on se.



Kävin vielä kerran siinä kappelilla ja aattelin että meen nyt ihan sisälle saakka. Siellä oli ihmisiä polvillaan palvomassa seinillä olevia ikoneja. Jotain he hymisivät siinä ohessa. En tijiä mitä ja millä kielellä. Olettaisin että pyytelivät jotain anteeks joltain. Voi voi. No toisaalta on niitä huonompiakin harrastuksia, esim heroiini ja hiihtäminen. Minun mielestäni saatte palvoa ja palvella ihan mitä ja ketä tahansa niin pitkään kun se ei vaikuta negatiivisesti minun elämääni. Sitten kun se alkaa siihen vaikuttamaan niin se ei ole ok minulle ja minä vastustan sitä. Onko selevä?


Aurinko meni pilveen klo 13 joten transporteeraan sukulaiset ostelemaan tuliaisia putiikkeihin. Ulkomailla pitää ottaa aurinkoa ja ostella tuliaisia ja juoda kaljaa. Itse livahdan hotelliin tekemään työksi kutsuttavia asioita ja toisella silmällä luen hieman urheilu-uutisia. Siellä puhutaan jotain Suomi-Kypros käsipallomaaottelusta. Yritän keksiä miksi se on urheilu-uutisissa, en keksi. Formulat on oikeeta urheilua ja kohta lähetään Kartsan kanssa jännittämään, ensin pitää laatia kuitenkin kisaan jokin betsi että saadaan vielä pikkuisen lisäjännitystä. Mie betsasin semmoisen H2H-triplan että tallikavereiden välisessä kisailussa Ferrarilla Vettel voittaa Leclercin, Red Bullilla Albon yllättää Verstappenin ja Alfa Romeolla Giovinacci nöyryyttää Räikkösen. Tuohon minä tällään jonkin ihan pienen rahan koska tätä nyt ei kerinny sen kummemmin analysoimaan, onpahan jotain lisäjännää kisaan. Pistetään nyt varovaiset 30€.


Mentiin hyvissä ajoin Kartsan kanssa Napa Stariin että on varmasti paikat kohillaan ja kylmät juomat pöydässä kun racing alkaa. Appi jo hieman hätääntyi kun kello on varttia vailla lähtö eikä vielä ensimmäistäkään formula-autoa ole ruudulla näkynyt. Minä tyynnyttelin häntä sillä että täällä päin se kisalähetys ei välttämättä ala puoltoista tuntia ennen starttia kuten suomessa, rauhoitu, kyllä ne sieltä tulee. Ja viittä vaille startin alkoi lähetys näkymäänkin ihan komeesti. Heti alussa Verstappen sähläsi ja kolaroi niin että joutui käymään varikolla ja tippui koko joukon viimeiseksi. Hyvä, tuo pari on siis jo himassa kun vaan Albonilla kestää auto loppuun saakka. Kahta muuta paria saa tässä jännittää koko ajan ja jännitykseen me otetaan välillä kaljaa ja välillä rommia, on tämä mukavaa hommaa. 10 kierrosta ennen maalia Kimiltä hajoo auto. Nyt minun kupongissa näyttäis siis olevan jo toinenkin pari oikein. Ferrarilla Vettel ajaa sijalla 2 ja Leclerc sijalla 4. Nyt kun tämä tilanne vaan kestäis loppuun saakka ni voitettais taas rahulia. Albonin auto tuntuu kyllä kestävän ja ainoa jännityksen aihe on että saako Leclerc Vettelin kiinni vai ei. Kierrokset vähenee koko ajan ja niin myös noiden välimatka. Onneks niiden välissä sijalla kolme kuitenkin on vielä esteenä appiukon naapurin poika Valtteri Bottas sieltä Lahen Villähteeltä. Mukavasti jännitytti ihan viimeiselle kierrokselle saakka ja loppujen lopuksi voitettiin 910€. Kivaa. Kahen viikon sisään oon täällä scorettanu jo yli 1800€ puhdasta voittoa. Ei sillä nyt vielä ihan kuukausiliksoille pääse mutta pientä ylimääräistä kivaa voipi vaikka vaimolle ostella niillä.


Voiton johdosta annamme itseillemme vielä luvan ottaa 1-3 Magnersia ja vasta sitten menemme vaimojemme vieriin nukkumaan. Aamulla täytyy alkaa pakkaamaan vehkeitä. Good Night.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti