tiistai 25. lokakuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 13, Koh Lanta, Thaimaa

HELLO. Sunnuntaiaamu. Ei tullu miljoonia lotosta eikä eurojackpotista. Aamiaisella lisää pettymyksiä, buffet onkin näköjään vain perjantaisin ja lauantaisin. Toimittaja/juontaja päätti kuitenkin hullutella ja otti setin numero 4 jossa on keitetyt munat. Se oli kauhea virhe, niitä munia ei ollut keitetty nimeksikään, ei ollu ees kolmen minuutin munia ne. Aamiaisen jälkeen siirsin toimiston altaalle. Tästä on tulossa helevetin kuuma päivä, nyt on jo 33° mittarissa. Sadekausi pitäis olla mut ei täällä oo kyllä satanu kuin välillä öisin. Näköjään tänään pitää konttorista pulahtaa laguuniin noin joka kymmenennen käsitellyn meilin jälkeen. Se on päivän tahti. Altaan reunalle on ilmestynyt uusi pariskunta. Mustia naisia he ovat molemmat, afrikasta tai ameriikasta otaksuisin. Onkohan tää sadekausi nyt olevinaan loppumassa kun tänne alkaa valua muutakin väkeä?
Ei kyllä pystyny tänään pitämään toimistoa auki ihan virka-ajan mukaisesti, liian kuumaa on siihen. Pitää lähteä mopolla suristelemaan, ensin kauppaan ja sitten syömään. Tai ihan ensin piti kääntyä takaisin hakemaan se passi mikä jo kertaalleen eilen unohtui. Prepaid hallussa ja vaimolle piti ostaa semmoinen pesusieni. Sillä alkaa nyt ensimmäinen kerros nahkasta kuoriutumaan ni sillä paavolla on hyvä raapata sitä pois. Jumalauta että on kuuma ajella mopollakin. Tai oikeastaan se pysähtyminen vasta vaikeaa onkin pitää tähdätä aina suoraan varjoon. Jos satut aurinkoon pysähtymään ni alkaa käsivarsia kihelmöimään aivan saatanasti. Viime yön sain kyllä nukuttua suht hyvin kun voitelin surutta sitä aloe veraa ja otin kaks histamiinia.
On tarkoitus mennä syömään Red Snapperiin. Mä näin sen toissa päivänä kun ajeltiin sinne eläinhoitolaan. Se erottui tuosta tien varresta edukseen, näytti pykälän verran hienostolaisemmalta kuin naapurinsa ja rouva luki silmillä tripadvisorista että se on pakollinen ruokapaikka jos tällä saarella aikaasi kulutat. Se oli kuitenkin kiinni. Jatkettiin samaan suuntaan ja käsivarsia poltteli niin kovaa että päätin pysähtyä just tasan ensimmäisen ruokalan kohdalle mikä löytyy ja heti löytyikin. Patty’s Secret Garden. Hieno paikka ja menu näyttää hyvältä myös. Samassa kortteerissa toimii myös kuuden huoneen guest house. Nyt on miljöö kohillaan.
Vaimolle masaman curry ja minulle hampurilainen uusiseelannin lehmällä. Pyydetty lehmä on kuitenkin loppu ni laitetaan thaimaan lehmää tilalle. Hieno hampurilainen tuli pöytään, sämpylä oli justiinsa omassa uunissa pyöräytetty ja pihvikään ei ollut einesmallia. Täydet pisteet on pakko myöntää tästä ruoasta. Ruokajuomana nautin englantilaisen siiderin, minkä löytyminen listalta ensin vähän ihmetytti mutta selvisi että omistajattaren mies on britti ni totta kai se on laittanu mieleisiä juomiaan listalle. Tripadvisor sanoi jälkeen päin että Patty’s Secret Gardenista saa koko Thaimaan parhaan hampurilaisen. Oman kokemukseni perusteella en voi väittää vastaankaan, se oli paras tässä maassa koskaan syömäni. Suosittelen.
Tänään on hoidettava myös pari käytännön asiaa virastoihin Dtac ja AirAsia. Jälkimmäisestä pitää selvittää saako heidän lentoyhtiönsä protokollan mukaan samalla lipulla olevan paluulennon käyttää jos menolentoa ei ole käyttänyt. Finnairillahan tämä ei ole mahdollista mutta täällä päin onkin monessa asiassa vitun paljon enemmän järkeä ja sivistystä mukana ni kannattaahan tuo selvittää ennenku alan uusia lentolippuja ostelemaan mihinkään. Dtacilta pitää selvittää että minkähän VITUN takia tämä minun uusi ja upea puhelinliittymä ei toimi. Selvitys alkaa sillä että ne lähettää mulle asennusohjeita tekstiviestinä niillä thaimaan koukerokirjaimilla, ihan niinku niitä nyt joku muu kuin thaimaalainen osaisi lukea. Sit minä saa heihin kuitenkin yhteyden FB-chatilla ihan oikeilla kirjaimilla ja just kun mulla alkaa olla kierrokset tapissa ja koko vitun puhelin on lähössä uima-altaaseen ni siihen ilmestyy yhtäkkiä 4G-logo yläkulmaan ja Pokemon Go-lävähtää hetkessä tulille. Oli enää sekunneista kiinni että olis saatu uusi iPhone 7 meijän perheeseen. Tämän minun hermoilun aikana vaimo oli käyny varaamassa meille hieronnat klo 18. Minä vähän ihmettelin että mitenkä ne tuolla ulkohieromossa oikein homman toimittaa kun pimeä tulee joka ilta klo 18.20 ni ne hierojat tuleekin kuulemma suorittamaan tänne meijän huoneeseen.
Minä en mihinkään selkähierontaan enää suostu. Otin listalta sellaisen kuin ”Backhead & Shoulder”. Ne kellä on vähän hukassa nuo anatomiset termit englanniksi ni minäpä kerron. Backhead on perse ja shoulder on selkä. Niitä hierottiin ja niin maan perkeleesti ja väkivallalla. Ja koko ajan jännitti että sujahtaako hierojan öljyinen sormi uhrin berberiin. Ne rouvat tosiaan tuli tänne meijän asuntoon, purkivat sängystä kaikki petivaatteet ja käskivät meijät siihen mahalleen ja sitten ite könysivät meijän päälle polvilleen. Perinteinen thaihieronta menee niin. Onko teillä muuten kuinka monella ollu sängyssään yhtä aikaa oman vaimon lisäks kaks thaimuijaa? Ei näy paljon käsiä nousevan. Tunti siinä meni. Hetkittäin oli ihan hyvääkin hierontaa mutta vähempi väkivalta riittäisi minulle.
Nyt on keskityttävä kyttäämään Singaporen formulakisat. Siks aikaa laitan vaimolle pyörimään hääohjelmia padilta ni se pysyy hiljaa. Formuloiden jälkeen kävin tarkastamassa läheisyyden pokestopit. Niitä olikin vain yksi, tuossa resortin risteyksessä. Samalla huomasin siinä pyykinpesulan johon aion viedä huomenna likapyykit pesuun. Poksuista scoretin Cubonen ja Growlithen. Heikolta näyttää tarjonta siihen verrattuna mitä se Phuketin puolella oli. Öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti