perjantai 14. lokakuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 3, Mai Khao, Thaimaa

Ensimmäinen heräys klo 6 ja toinen heräys klo 9. Jälkimmäisen perään aamiaiselle. Se on niin hyvä tuo näiden aamiaistarjoilu ettei sitä sovi unohtaa. Suunnilleen samat tuotteet vedeltiin kuin eilenkin mutta kokin erikoisena oli tänään uppomuna-rapuleipä. Niitä se työnteli keittiöstään hirveellä tahdilla ja yhen maistoin, aivan jees vaikka mielestäni mikään rapu ei oo ihmisen ruokaa. Kotona niitä voi kissoille syöttää jos haluaa ja niille maistuu. Vaimo nautti normaaliin tapaansa ja terveellisesti lähinnä pannukakkuja, hilloja ja muita erilaisia viinereitä sekä baagelseja. Se on semmoinen vaimo se.
Sitten äkkiä takas nukkumaan ruokalevot. Hän näki unta että oli saanut Pokemon Gosta ihan saatanan lihavan hylkeen, mulla ei oo menny se peli vielä sille asteelle että unia näkisin. Oon kyllä pelannut täälläkin ja kovin erikoisisa poksuja myös saanut. Pääasia kuitenkin että saisin sen vain Aasiassa esiintyvän Farfetch’din koska ilman sitä en takaisin tule. Piste. Ikinä.
Vettä on taas satanut koko viime yön ja tämän aamun. Tarkemmin kun olis asiaa tutkinu ni olis hoksannut että täällä on sadekausi ja lentäny vaikka Vietnamiin. Todellisuus on nyt vaan kohdattava, sadekaudella sataa. Iltapäivällä oli taas muutama kuivempi tunti kuten eilenkin ni surautettiin shuttlella tuohon parin kilsan päähän törsäämään. Siinä on vierekkäin kaks pikkuista ostoskeskusta. Turtle Village ja jokin Mai Khao hötsönsöö. Kylläpä olivat ihan yhtä turhia molemmat. Ei juuri mitään mielenkiintoa herättävää putiikkia. Hieronnassa olis ollu hyvä käydä mut hinnasto oli samalla tasolla ku Diacorin fysioterapeutit Helsingissä, ei mittään järkee. Meijän resortin rannassa oli semmoinen bambuista rakennettu vähän epäilyttävän oloinen hierontalaitos jossa kaikki hieronnat oli 500 bahtia / 60 minuutia. Huomenna meen sinne hierottavaks. Yks supermarket siinä oli ja sieltä saatiin hyttysmyrkkyä. Jos oot tulossa tänne ni älä tuo mukanas mitään kotimaista hyttysenkarkotinta. Se ei nimittäin toimi näiden hyttysiin, eikä ne minun mielestä toimi kotimaisiinkaan hyttysiin. Näille on täällä ihan omat myrkyt ja ne vielä tuoksuu hyvältä. Ei lainkaan semmoiselta kuselta niinku jotkut offit. Ne tuotekehittelijät vois siellä Offin tehtaalla viimein hoksata että hyttysillä ei oo hajuaistia, ihan suotta laitatte sen kusen hajun siihen aerosoliin, ei se ketään karkota. Siihen seokseen kannattaa laittaa hyvä haju ihmisille ja jotain kunnon poisonia elukoille. Ai niin, AVI on varmaan kieltäny kaikki myrkyt hyttysmyrkyistä ettei niiden itikoiden henkinen balanssi häiriinny.
Ostin minä jääkaappiin myös erilaisia kaljoja ja siidereitä. Energiajuomaa olis mieli tehnyt yhden tölkin verran mut ei tuolla ollu kuin sitä Red Bullin tiivistettä niissä pienissä yskänlääkepulloissa. Se on arveluttava tuote, varmaan suurimmaks osaks piriä. Myös aurinkolasit scoretin siitä kaupasta koska kiirelähdössä unohtui omat kotiin. Semmoiset peilipilotit, perushyvät. Shuttle lähtee kohta takas, vähän on vielä aikaa, cafe latte vaimolle, teekuppi ja kaljapullo minulle sillä aikaa. Shuttle meinaa tässä tapauksessa ikivanhaa toyotan redneck-avolavaa johon on integroitu matkustamo sinne lavalle ja se suhaa yötä päivää resortin ja shopping mallin väliä. Samaan shuttleen nousee australialainen pikkutyttö äitinsä ja mummonsa kera. Sadekaudesta johtuen matkalla oli pätkän verran semmoista tietä jossa oli asfaltin päällä puoli metriä vettä. Voi jeesus että se pikkuinen tyttö innostui kun siitä veden läpi toyolla köröteltiin. Enkä ihmettele yhtään, kyllä mullakin kävi heti mielessä vuokrata skootteri ja mennä kokeilemaan kuinka lujaa siihen voi ajaa.
Päiväunet nro 3 ja sittenhän onkin taas nälkä. Allasbaarin yläkerrassa on semmoinen hienostolaisille suunnattu thai-ravintola jonne pöydät pitää varata ja niissä on valkoiset liinat. No sehän on just meijän paikka. Erittäin hieno ja tunnelmallinen ruokala, tosin tänään pöytäliinat puuttuivat. Kummallekin valikoitui pääruoaksi vihreä curry kanalla. Minä voisin elää pelkästään sillä jos se oikein hyvin tehty. Ja tämä oli. Ai herra Saatana että se olikin hyvää. Itse otin mediumin ja vaimolla oli spicy. Maistoin molempia enkä kyllä huomannut eroa tulisuudessa.
Aivan täydelliset maut ja oikeat ainekset. Ihan kaikkee en jaksanut vaikka täysillä yritin. Huomenna käyn saman mutta beefillä. Vaimon oli pakko saada jälkiruoaksi grillatut minibanaanit kookoskastikkeella ja suklaajäätelöllä koska tripadvisorissa sanottiin sen olevan tässä paikassa aivan pakollinen asia. Ihan oikeassa oli tripadvisor, se on hyödyllinen sivusto muutenkin, ottakaa haltuun. Itse nautin jälkipalaksi ison kupilisen hedelmiä ja gin tonicin joka onnistui just yhtä hyvin kuin alakerrassa eilen. Nyt oli pidentäjänä ihan oikeeta tonikkia mutta sitruunan tilalla se vitun lime. Paskat kokit ja baarimestarit käyttävät tuotoksissaan limeä, taitavat eivät käytä. Ulkona näin suurimman etanan minkä oon ikänä nähny. Näin iso oli se:
Meijän rumpalilla on hevostila Rautalammilla, Savossa. Siellä on tutkitusti maailman eniten sähkökatkoja. Toisiks eniten on Mai Khao Beachillä tässä meidän resortissa.
Nyt äkkiä nukkumaan ku ilmoitin vaimon pilatekseen ja se on aamulla klo 7.00, ite meinaan juoda sillä aikaa kaljaa. Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti