keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 14, Koh Lanta, Thaimaa

TSAU. Poutaa on mutta heti aamiaisen jälkeen alkoi sade. Uusi thaimaalainen puhelinliittymä toimii upeasti ja käytiin hakemassa radioäänelle samanlainen että hänkin pääsee Pokemonin makuun. Sitä minä en vaan ymmärrä miten se whatsapp toimii sen puhelimessa edelleen vaikka sisällä on thaimaalainen SIM-kortti. Eikös se yhteydenmuodostus siinä kuitenkin perustu puhelimessa oleviin yhteystietoihin ja näin ollen vaimollakin siihen sen suomalaiseen numeroon jolla hän on sen paskasovelluksen käyttämisen aloittanut? Mitään hyvää sanottavaa minulla ei oman kokemukseni perusteella ole siitä whatsappista aiemmin ollut mutta kyllä nyt täytyy myöntää että tässä tapauksessa se on näköjään hyödyllinen. Kyllä minullakin oli whatsapp. Jouduin sen asentamaan kerran kun oli yksi yhteinen projekti johon kuului staminan ja kotiteollisuuden ihmisiä, eräs ranskalais-suomalainen standup-koomikko ja yksi mikkeliläinen festivaalipromoottori. Hetken ajan se sovellus oli ihan hyödyllinen ryhmäyhteydenpitoväline mutta kun projekti oli ohi niin yhtenä yönä saattoi tulla 50 kuvaa ja videota sen koomikon kullista tai hyyrysen perseestä tai pahimmassa tapauksessa yhtä aikaa molemmista. Poistin sovelluksen. Se sopii vain koomikoille.
Sillä aikaa kun minä järjestin 7/11:ssä sitä liittymää niin vaimo osteli tuliaisia ja suklaapullia. Tämä on ensimmäinen päivä kahteen viikkoon kun aurinkoa ei meinaa näkyä. Lämmintä on kuitenkin yli 30° ja sade on hyvin hetkittäistä. Kuten tietänettekin niin se sade tulee täällä sekunnissa ja loppuu noin kahdessa sekunnissa. Ja silloin kun sataa ni yleensä sataa oikeasti. Nyt on just tällainen tilanne ja kaupasta toiseen siirtyminen tulee tehdä harkiten ja ripeästi. Seuraavasta kaupasta hankittiin snorklailutötteröt ja seuraavassa sateentaukoamisvälissä mentiin lounaalle.
Baarin nimi on The Sisters. Oikein sympaatisen oloinen ruokala. Seinällä on iso liitutaulu joka sanoo suunnilleen että low seasonilla meitä on täällä vähemmän töissä ja palvelu on hitaampaa, antakaa anteeks. Vastakkaisella seinällä on vielä isompi liitutaulu joka sanoo että me valmistetaan kaikki ruoka tuoreista aineista ja alusta asti ite ja siks siinä menee vähän enemmän aikaa kuin muilla, antakaa anteeks. Suomalaisessa oravanpyörässä operoiva markkinointikonsultti sanois että tuo se vasta on paskaa mainontaa että ensimmäisenä pyydetään asiakkailta anteeks ennen ku on kunnolla edes päivää sanottu. Mutta täällä kun ei oo kenelläkään kiire ni tuo on ehkä kuitenkin plusmerkkistä tiedottamista, saatte anteeks. Vaimolle punainen curry ja minulle panang curry, dieettikola ja norsukalja. Yhteensä kaheksan euroo ja täydet 10 pistettä, täydellistä ruokaa. Sitä paitsi ruoka oli pöydässä paljon äkimmin kuin asematunnelin mäkissä minkä pitäis olla pikaruokala.
Upean näköinen täysvalkoinen kissa pyöri maskotin roolissa siellä baarissa. Vaimoni lisäksi myös naapuripöydän ukrainalaisseurue yritti houkutella sitä kissaa rapsuteltavaksi. Kissa käveli ylpeästi pää pystyssä minun tuolini alle istumaan ja istui siinä niin pitkään kuin baarissa oltiin, muita hän ei huomioinut laisinkaan. Näin on käynyt monesti aiemminkin ja nimenomaan yleensä aina. Minusta ehkä erittyy jotain hormonia mikä on kissojen mieleen. Matkalle lähtiessä meidän kotia ja kissoja tuli huoltamaan Fakiiri Kyllönen, suomen unohdetuin BB-tähti mahtavine viiksineen. Perheen nuorempi kissa majaillut ensimmäisen viikon mekanismisohvan sisällä kun hän pelkää Fakiiria. Tarkemmin kun analysoitiin ja muisteltiin ni sehän pelkää kaikkia miehiä. Se kissa, ei Fakiiri. Naisia se ei arastele laisinkaan. Edelleen se kissa, ei Fakiiri, tai en minä tiedä hänestä. Se kissa on tullu meille eläinsuojeluyhdistyksen kautta kun narkomaanit hylkäsi sen rappukäytävään. Ilmeisesti sitä on kohdeltu pienenä melko kaltoin. Se pelkää vieläkin ovikelloa ja nyt viimeisimmän datan perusteella siis myös miehiä. Tästä on myös vedettävä se johtopäätös että se kissa luulee minun olevan nainen. Ai mistäkö tiedän että se seurue oli ukrainalainen? Noh, a) oon opiskellu pienempänä venäjän alkeita eikä se puhe kuulostanut aivan tutulta vaan vähän sinne päin ja b) nämä käyttäytyivät hyvin joten eivät olleet ryssiä.
Seuraavan sadetauon aikana ajettiin skootterivuokraamoon ja otettiin kulkuneuvolle lisäaikaa lokakuun alkupuolelle saakka. On tuo melko ehdoton vehje jos oot tälle saarelle tulossa, kannattaa ottaa tuolla hinnalla koko loman ajaksi ja heti kun saavut. Seuraavan poutajakson aikana käytiin etsimässä vaimolle gymiä. Ei semmoista pokemon-gymiä vaan semmoinen oikea kuntosali missä on internetin mukaan semmoisia tuotteita ja välineitä missä voi ihminen roikkua. Hyvä olis laittaa akka roikkumaan ja juoda ite sillä välin baarissa kaljaa. Huomaatteko kuinka välillä yritän yhdellä lauseella kokeilumielessä tehdä itsestäni sovinistin? Gymi löytyi mut ei niillä ollu kuin lihaksenkasvatuslaitteita. Mentiin takas kotiin ja vaimo alkoi seisomaan päällään. Minä join kaljaa. Vein minä pussilisen pyykkejä kylän mummoille pestäväksi. Puhtaat voi hakea tumoro iivnii sixöloooo….
Helevetin kokoinen rukoilijasirkka on meijän seinässä. Onneks sen seinän ulkopuolella. Laitoin eilen Air Asialle kysymyksen että saanko käyttää niiden menopaluu-lentolipusta kuitenkin paluulennon jos oon missanu sen menolennon. Vastaus tuli tänään ja se kuului kirjaimellisesti näin: ”You use return flight”. Mitenkä tuon nyt ottais, minun mielestä tuosta puuttuu apuverbi can tai cannot ja sehän vaikuttaa melko ratkaisevasti lopputulokseen? Minä luulen että se tarkoitti jes ja luotan siihen että lippu toimii sitten kun täältä taas Singaporeen lähdetään. Jännä nähä. Finnair vois ottaa pikkusen mallia tästä asiasta. Minä en voi ymmärtää mikä siinä on niin vitun vaikeeta että jos esimerkiks myöhästyt lennolta ni se paluulento mitätöityy samalla? Eikö tuo oo nyt jonkin markkinalain vastaistakin tuommoinen paskatoiminta? Ihan sama jos ostaisin kuukaudeksi kuntosalikortin ja kun ensimmäisenä päivänä en ehkä krapulan takia päässyt salille ni koko kortti mitätöityy loppukuun osalta. Haistakaa Finnair paska! Saatte anteeks vain jos mun huutokauppatarjous bisnesluokasta paluulennolle Helsinkiin menee läpi. Tsaui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti