tiistai 18. lokakuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 8, Mai Khao - Bangkok - Krabi

HELLO. Viimeks Thaimaassa käydessäni opettelin aika tarkkaan että kenelle kiitos lausutaan ’kapunkaa’ ja kenelle ’kapunkat’ mutta en enää oikein varmaksi muista. Samoin olin opetellut myös kuinka tervehditään eri kellonaikojen ja tilanteiden mukaan. Jossain tilanteissa savadikaa ja joskus kudikaa ja niin edelleen. Laiskuuttani en oo jaksanut päivittää tietojani vaikka se kohteliasta olisikin. Oon kuitenkin hoksannut että kun oikein nopeasti sanoo koppodi koppodi ni se kelpaa joka tilanteessa ja kaikille. Saa jakaa. 

Aamupala syöty ja ensimmäisen viikon hotelli kuitattu. Tänään matka jatkuu. Minä oon aika hyvä maestro järjestämään reititystä ja aikatauluttamaan matkustusta mutta täytyy tunnustaa heti kärkeen että tänään sattui pieni hazardi. Yritän selittää mahdollisimman helposti ja lyhyillä lauseilla. Vuokrasin kolmeks viikoks kesämökin tuosta lahden toiselta puolelta, Koh Lantan saarelta, ja sinne pitää tänään päästä. Tietokoneen hakuohjelma sanoo että matka on 250 km, sisältää lauttoja ja kestää taksilla 4,5h. Johtajatyylinen ratkaisu oli hoitaa lennot Phuketista Krabille ja siitä sit loppuluikaus taksilla. Tähän asti kaikki kuulosti hyvältä, eikö vain? Minäpä kerron mitenkä meni todellisuudessa. Lähettiin klo 12 lentokentälle että ollaan hyvissä ajoin jos on ruuhkaa. Oltiin Phuketin kentällä 12.30 ja ei ollu ruuhkaa ni kaks tuntia napotettiin siellä aika turhaan. Suoria lentoja ei ollu ni minä katoin että yhellä pompulla Bangkokin kautta mennään, ei tässä oo vaihtoehtojakaan. Check In-tiskin rouva nauroi meille että menette sit koneella bangkokin kautta krabin kentälle ku taksilla pääsis kahessa tunnissa ja halvemmalla. Turvatarkastuksen vosu kutsui oikein kollegansa viereiseltä portilta katsomaan meijän lippuja ja nauroivat kuorossa että voi vittu mitä idiootteja ne nämä on. No kartaltahan sen näkee ihan selkeesti sen homman, vähän sama ku lentäis Turusta Helsinkiin Rovaniemen kautta 9 tuntia kun junalla suoraan pääsis varmaan ehkä viidessä tunnissa jos ei oo tippunu puista lehtiä raiteille.
Eipä mittään, Bangkok Airways kuljettaa nätisti ja eka lento pääkaupunkiin 1h 10min. Yllätyksenä tuli se että lennolla tarjoiltiin lounas. Riisiä ja katkarapucurrya. En syöny katkarapuja, en muutenkaan syö kissanruokaa selvin päin. Bangkokissa tunnin vaihto ja sit saman yhtiön koneella lähes samaa reittiä takas Krabille tasan tunnissa. Ja kappas vaan hintaan sisältyi lounas numero 2: Riisiä ja kanacurrya. Ei olis taksissa tullu kahta lounasta kaupan päälle. Lentokentälle minä olin hoitanut natiivin meitä diskohiacella hakemaan. 
Krabin kentältä meijän mökille on vielä vajaa 100km. Se menee äkkiä, meillä on sähäkkä kuski. Hetkittäin siitä tuli mieleen se kyborgi joka aikoinaan ajoi turmion kätilöt keskellä yötä Moskovasta Pietariin pysähtymättä kertaakaan ja sit vielä itekseen samalla perseellä takas Moskovaan (1600km). Matka oli nyt jo aika loppusuoralla ja tultiin rantaan josta saareen kuuluisi päästä. Lautta karkasi juuri meidän edestä ulapalle ja puoli tuntia piti odottaa seuraavaa. Ylitys oli ehkä kilometrin verran ja niillä oli siinä semmoinen ihan oikea lossi mihin ajellaan autoja molemmista päistä. Sen vehkeen moottorit ei kuitenkaan pelannut kuin yhteen suuntaan joten saareen mennessä se lossi piti kääntää ympäri sekä lähtiessä että saareen saapuessa. Se ei siis kulkenut takaperin lainkaan. Ei ole kätevää se.
10 km vielä ja oltiin perillä. Kello on 20.00. Hyvän näköinen paikka, Lanta Resort. Varasin alun perin koko resortin toisiks hienoimman huvilan ku se hienoin malli oli sold out, mut nyt niitä oli vapautunut ja saatiin semmoinen. On tässä hökkelissä yli 100 neliöö temmellystilaa ja jacuzzi takapihalla. Etupihalla pauhaa meri noin 10 metrin päässä ovesta. Vaimo nukahti. Minä kuuntelen tuota merta. Kova ääni. Vähän pelottava mut toisaalta hyvin levollisen feeliksen se luo. Tasan kaheksan tuntia meni tuohon matkaan minun lentotaktiikalla, olis pitäny ottaa se taksi. Öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti