perjantai 14. lokakuuta 2016

Hane matkoilla, syyskuu 2016, day 4, Mai Khao, Thaimaa

Mitäpä veikkaatte, heräsikö vaimo siihen 7.00 pilatesiin? Herättiin just yhtä aikaa 8.59 ja vaimo alkoi hyppimään sängyllä ja huutamaan että ulkona paistaa aurinko. Kyllä, kaks päivää on satanu enemmän tai vähemmän ja auringosta on näkyny vain yksi erittäin pieni pilkahdus mutta nyt paistaa kuulkaa ihan täysillä. En kerenny vielä aamulääkkeitänikään napsimaan ku sillä oli jo bikinit päällä ja livisti rannalle. Itekseen piti aamiaiselle minun mennä. Perusherkut söin mutta laajensin rosteriani varsinkin vihannespuolella. En osaa teille kertoa mitä he olivat mutta suurimmaksi osaksi vihreitä ja hyviä. Syönnin päälle tein nopeasti ja salaa vähän töitä sillä välin kun vaimo varaili auringonottopaikkoja meille. Tai siis itselleen auringonottopaikkaa ja minulle kaljanottopaikkaa varjosta.
Aurinko paisteli nätisti koko päivän. Niin nätisti että rouva kärähti ihan kunnolla. Mitenkä se on mahdollista sillä rasvamäärällä minkä se tänne toi mukanaan? Minä laskin lähtiessä ne purkit kun ne oli vielä siinä keittiön pöydällä. Niitä pelkkiä eri- ja samanlaisia aurinkorasvoja oli 12 törppöä ja Aloe Veraa vielä kaks tuubia siihen lisäks. Haluan korostaa että vaikka tyyliini kuuluu yleensä hienovarainen liioittelu niin nämä lukemat ovat kuitenkin täsmällisiä ja kahteen kertaan laskettuja. Minä kysyn vielä uudestaan, mitenkä helevetissä voipi olla mahdollista kärähtää viidessä tunnissa jos on tuonut toiselta puolen maailmaa 14 purkkia erilaisia aurinkorasvoja mukanaan? Eilen se yritti vielä kaupassa hakeutua aurinkorasvahyllylle mutta varmaankin kotona lähtiessä pidetyn puhuttelun ansiosta pelkkä muistuttava katseeni sai hänet luopumaan lisärasvojen haaveilusta.
Altaalle laskeutui näyttävin elkein pikimusta afroamerikkalainen räppäri. Oletin hänen olevan räppäri koska kaulassa roikkui pari kierrosta paksua kultaketjua sekä muutama samanvärinen räppilogojokinmerkki. Molemmissa ranteissa oli helvetin iso rolex(kopio). Jalassa sillä oli samanlaiset ”kullatut” varsilenkkarit kuin MC Raaka Peellä mutta näissä ei ollut siipiä. Varma räppäri. Sillä oli kainalossa ihan Rihannan näköinen muija ni piti aivan googlesta tarkistaa olisko tämä Jay-Z. Eikös ne oo ”yhessä”? Mut ei se ollut, tää oli tummempi kuin Jay-Z. Tuossa meijän rantanurtsilla oli alkuillasta häät. Länsimaalainen mies meni itämaalaisen naisen kanssa naimisiin ja oletan että morsiamen suku on velvoittanut häät pidettävän täällä itämaassa. Jo iltapäivällä sieltä alkoi kuulua mölinää ja ei se minun aiempi räppäriarviointi mennyt kauheesti pieleen koska se musta mies vinkui siellä jotain väsynyttä love me tenderiä mikrofoniin. Sillä oli kuulkaas soundcheck menossa ja siellä oli toinen afroamerikkalainen ”laulamassa” stemmoja. Oli niin kauhean kuuloista ja epävireistä falsettivinguntaa että ei voinu olla Jay-Z koska sillä olis ollu ihan varmasti Rihannan autotuner mukana matkalaukussa. Oonhan muistanut joskus aiemmin sanoa että miehet ei laula falsetissa ja yli 60-vuotiaiden naisten ei tulisi laulaa lainkaan julkisesti. Poikkeuksia ovat Madonna, Paula koivuniemi ja Tina Turner-vainaa. Paitsi viimeinen on ehkä vielä kuitenkin elossa. Vahva ehkä. Jos se olis vainaa ni ei se laulais.
Saadaksemme vaihtelua ruokavalioon läksimme shuttlella syömään johonkin ostarin baariin. Tähän vaihtoehtoon käski myös järki koska siellä sama ruoka on noin 4 kertaa halvempaa kuin resortin restaurantissa. Nyt tuli paikalle melko äreä shuttle. Auto oli ihan samanlainen paskatoyota mutta nämä kuskit (2kpl) olivat panostaneet näyttävyyteen ja kuuluvuuteen. Siihen tojotan katolle ne oli virkanneet 8 kpl diskantti/keskitaajuuskaiuttimia ja 2 kpl subuttimia semmoisiin umpinaisiin pleksikoteloihin. Ihan saatanan lujalla soittivat thaimaalaisten coveroimia versioita amerikkalaisista hittilauluista. Ne veijarit olivat koristelleet sen koko auton kebabletkulla ja niiden kaiuttimien ympärille oli tehty vielä välkkyvalot semmoisella ohuemmalla diskokaapelilla. Jumalaare että oli komeaa menoa. Niin, niitä kuskeja oli siellä hytissä 2 kpl enkä usko että kumpikaan oli yhtään yli 13v. Hyvin ajoivat, en minä sillä.
Ostoskeskuksen keskusradiosta kuuluu johtajan tyttären laulama versio Katie Perryn biisistä Roar. En oo varma onko se biisin nimi tuo enkä siitä kirjoitetaanko taiteilijan etunimi noin mutta tiijätte mitä tarkoitan. Taas olis tarvittu Rihannan autotuneria. Ai herra kun se biisi kerkes tulla jo neljä kertaa sillä välin kun ruokalaa etsittiin. Kauppakeskuksen johtaja oli varmaan ajatellut säästää spotify-kuluissa soittamalla tyttärensä joikaamia teostovapaita versioita asiakkaille.
Thai Express on ruokalan nimi. Sen oloinen että kuuluu johonkin ketjuun. Työntekijöitä on noin 20 kpl ja asiakkaita 10kpl. Tämä sama suhdeluku toistuu kaikissa ruokapaikoissa täällä. Suomessa taas AY-liike on hoitanut tämän asian siten että ravintoloissa on aina alimiehitys ja alalla vitusti työttömiä työnhakijoita. Ikään kuin tämä ei riittäisi niin virkamiehet on järjestelly siten että se työttömyys on monelle kiinnostavampi vaihtoehto kuin työllisyys. Suomi on kuulemma näistä kahdesta sitten se enemmän sivistysvaltio. Ruokalajit ja -juomat olivat tänään melko samat kuin eilen, mutta laskun loppusumma vain noin neljännes eilisestä. Sen siitä hyötyy kun malttaa ajatuttaa itsensä norsunluuresortista diskotojotalla oikeiden ihmisten pariin. Merkittävää eroa ei ollut laadussakaan mutta minun pitäis uskoa se että jos thaimaalaisessa menussa on chilin kuvia ni elä ota sitä annosta missä on 2-3 chilin kuvaa, ota se missä on vain yksi koska sinun perseesi ei tule kestämään enempää. Perseestäni tulikin mieleen kehua sekä resortin että ostarin vessoja. Siisteystaso on aivan erinomainen. Tuolla uima-altaan restroomissa on muuten semmoinen pisuaari että ihan väkisin tekee mieli kusta siitä ohi. Siinä kun on ympärillä oikein kutsuvasti semmoinen jokin kahluuallas. Liitän tähän siitä kuvan koska tiedän että teitä kiinnostaa ja sen kuvan avulla saan ainakin yhden varman tykkäyksen tarkastaja Julkuselta kun jaan tämän facebookissa.
Päivällä pinokkio (vai onko se pikkolo se hotellin juoksupoika, jompi kumpi) toi meille semmoisen lapun jossa vapaasti suomennettuna sanottiin seuraavaa: ”Olemme erittäin pahoillamme jos meinasitte häiriintyä siitä että meidän pitää järjestää illalla rannassa 15 minuuttia kestävä ilotulitus mut meijän on vähän pakko ku yhet ökyrikkaat menee naimisiin ja ne on vuokrannut puolet tästä resortista ja ihan pikkusen tulloo meijän firmalle rahuskia niistä niitten bileistä. Pauketta kuuluu klo 21.55-22.10 mutta heti sen jälkeen lopetellaan. Terveisin hotellinjohtaja.” Juu, ei haittaa meitä. Oon sanonu aiemminkin että tuo vaimo tykkää ilotulituksista enemmän kuin minusta ja sehän innostui taas ihan oikeesti. Syömästäkin tultiin siks hirveellä kiireellä takas ja varttia vailla kymmenen pyörittiin hölmöinä tuossa pihalla kun ei tiedetty tarkalleen mistä ne meinas ampua. Ei sitten ampuneet mistään. Ilmeisesti vähän ennen H-hetkeä alueen yli pyyhkinyt sadekuuro romutti suunnitelman. Mistä voi hakea korvauksia kun se ilotulitus oli vaimolle jo oikeastaan luvattu? Minun piti ostaa sille iso suklaajäätelötötterö että sain sen rauhoittumaan ja nukkumaan. 75 bahtia, eli 2 euroo. Se oli ensimmäinen halpa asia tässä lomakeskuksessa mutta silti koen olevani velvollinen saamaan tuon tötterön suuruisen korvauksen joltain taholta. Mitähän minun uusi ja tuliterä matkavakuutus tuohon sanoisi?
Eläinkunnan edustajista näin tänään vitun ison ravun, se oli vissiin vähän eksyny tuolta isosta järvestä turhan pitkälle tähän meidän ovelle. Erittäin vikkelä oli jaloistaan se. Se oli päältä katsottuna semmoisen CD-levyn kokoinen + jalat joita oli ehkä kahdeksan. Metsässä huutaa kilpaa lepakot ja sammakot sekä yksi olio jonka ääntä en tunnista. Tai siis tunnistan minä sen äänen mutta en sitä että mistä elukasta se lähtee. Aion huomenna sen kysyä joltain natiivilta. Tänään opettelin jo sen imitoimaan. Se on suunnilleen samanlainen ääni kuin puhelimen tärinähälytyksestä lähtee ohuella lasipöydällä ja se mikitetään saatanan kokoiseen PA:han ja ajetaan ainakin 125dB (A) ja sitten joku skitsofreenikko miksaaja (niitä on yllättävän paljon ihan suomessakin) kääntelee panorointinappulaa kiiman vallassa: LEFT - RIGHT - LEFT - RIGHT jne jne. Eipä tässä muuta. Kauniita unia sitten.  uuuUUUUUuu    uuuuUUUUUuuu    uuuuuUUUUUUuuuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti