sunnuntai 19. tammikuuta 2014

TK matkoilla, Teknodiktator-tour, Kerubi JNS 1.11.2013

Nythän on semmoinen tilanne että hoidettavana on kiertueen ensimmäinen pistokeikka ja kotoa mitattuna melko kaukana, Joensuussa. Viimeks kun lensin Henkan keikalta kotiin niin menolippu olis maksanu 350€, mutta kun otin meno-paluun ni se olikin enää 120€, eli halvempaa kuin juna. Otin taktisesti sen paluun tähän päivämäärään ja lensin Kuopioon ja sieltä yhtyeen mukana autoillen Joensuuhun. Poikaporukalla autoilu on kivaa, otettiin parit kaljat kyytipojaksi.

Oltiin venuella poikkeuksellisesti ajoissa, ei myöhässä. Tekninen johtaja Vihavainen oli ottamassa taiteilijoita vastaan kuten oikeissa keikkapaikoissa kuuluukin. Apuroudarit ei ollu vielä saapuneet ni soitettiin niille että eipä tarvii tulla, yhtye on voimiensa tunnoissa ja kantaa laatikot itse. Meidän tekniset insinöörit saivat aikataulusta johtuen puuhastella rauhassa ja hioa timanttia. Vihavainen pyöri lavalla iPadin kanssa ja hioi omaa timanttiansa mobiilisti meidän monitoreihin. Ihan tieteisosastolle on menny nuo äänihommatkin. Mut Kerubin ääniasiat on kyllä aina ollu parasta A-luokkaa, silloin on ilo tyrkkiä tuotetta ilmoille.

Yksi pieni vika siinä Kerubin lavassa tosin on. Se syvennyksen ulkopuolelle jäävä lavan osa kumisee ja tärisee ihan perkeleesti kun bottnea tarjotaan kunnolla. Taaempana siellä kiinteällä lavalla ei oo mitään ongelmaa mutta kun astut siihen eturiviin kukkoilemaan niin näköä haittaa oikeesti se tärinä. Oikealta ylhäältä beekutosesta tippui yks vanha amalgaamipaikkakin kesken keikan. Vihavainen, keksi tälle vielä jotain!
Ennakkomyynti on kuuleman mukaan ollut erinomaista ja aateltiin vetäistä hyvä keikka. Eväkset oli Kerubin tyylin taas hyvät, söin kalaa. Kalaa vois olla useamminkin tarjolla artistille. Alkoholitarjoilu oli nätisti hoidettu niinku paperissa lukee joten juotiin itsemme oikein hyvään keikkakuntoon. Herra siunaa, ovelta myytiin just viimeisetkin liput. Nyt on homma isollaan ja yks loppuunmyyty keikka kiertuetilastoon lisää. Sikahyväkova keikka vedeltiin ja karjalalainen kansa vaikutti tyytyväiseltä. Jälkeenpäin ovat ihmetelleet miksi kevätkiertue ei pysähdy Joensuussa. Kyllähän me mielellään jos joku tilaa. Johtajat Hattunen & Piiparinen, joko se olis viimeinkin aika TK:n tulla posauttamaan potti Ilosaareen ens kesänä, HÄH? Panu, KUULITKO?
Keikan jälkeen otettiin hirvoskimmon kanssa yhet neuvottelujuomat ja pyörähettiin alakerran discossakin. Yks tuttu, Jan Rantala, oli soittamassa levyjä siellä. Leila Koota toivoin mut ei se soittanu. Kuopion osasto lähti lyhyestä matkasta johtuen yötä vasten kotiinsa. Paitsi Raaka Pee perheineen ja Morbid Make, ne jäi minun kanssa Kimmeliin pötkölleen. Yritin taas baarin sulkeuduttua keretä siihen rautatieaseman grillille makkaraperunoille. Nyt kerkesin siihen liikennevalojen kohdalle ennenku näin sen menevän kiinni. Kerran oon päässy kolmen metrin päähän huutoetäisyydelle kun meni luukku kiinni, mut ikinä en oo ostamaan asti kerennyt. Ens kerran kun Kerubissa ollaan ni lähen vittu tahallaan 5 minuutia ennen valomerkkiä juoksemaan, katotaan saatana kuka on se voittaja!
Aamulla sai nukkua pitkään kun ainoa Helsingin kone lähtee vasta klo 17, vissiin ainoa kone koko kentältä kyseisenä päivänä. Aloin miettimään mitenkä se kannattaa noita työntekijöitä hoitaa sinne kentälle yhen ainoan lennon takia. Äkkiä laskin että parikymmentä duunaria sinne tarvii reilun tunnin hommaa hoitamaan. Menolippu helsinkiin 370€, meno-paluu 87€. Heh, ei tuolla hinnalla paljon lentoyhtiö kyllä tulosta tee kun koneessakin oli se 9 matkustajaa, puolta enemmän oli siis niitä työntekijöitä kentällä järjestelemässä lentoa. Eikä tuolla hinnalla luulis paljon ihmisiä kiinnostavan matkustella junallakaan Joensuusta Helsinkiin? Paluulennon päiväsin vittuillessaan Ilosaarirockin lauantaille. Vittuillessaan siks että jos Panu Hattunen ei tilaa meitä sinne soittamaan ni se on velkaa mulle 43,50€, eli puolet tuon lipun hinnasta. Käteisellä kiitos, tai lonkerona.
Ens viikonloppuna tarjolla eksotiikkaa, Inkeroinen ja Viitasaari. Näemmä isommat pitäjät on jo koluttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti