lauantai 25. tammikuuta 2014

TK matkoilla, Teknodiktator-tour, Kulttuuriareena 44 KUO 16.11.2013

Tarkemmin laskettuna nyt on ohjelmassa jo kiertueen kolmas Kuopion keikka. Alkoholiton tapahtuma junioreille tällä kertaa. Nuorissa on tulevaisuus, pitää niillekin discon mallia esitellä ettei niistä tuu räppääviä lökäpöksyjä kaikista. Viikonlopun varsinaisena agendana on kuitenkin kuvata musiikkivideo eräästä uusimman albumin kappaleesta.
Kuvaaja/leikkaajan ja käsikirjoittaja/ohjaajan kanssa lähettiin peräkkäin ajelemaan Helsingistä Kuopioon. Peräkkäin siksi että mie en kerenny niitten kyytiin. Mulle sattui samalle päivälle vuosittainen kardiologin puhuttelu. Raportoidaanpa tähän siis terveydentilani lyhyesti ihan tuoreeltaan. Verenhyytymisenestolääkkeen annostus tuplattiin koska edellinen määräys oli tämän tohtorin mielestä ihan lasten annos. Tarkoittaa sitä että kun vekki tulee nykyään niin verta valuu ja pitkään. Verenpainelääkkeen annosta lisättiin myös koska ei oo kuulemma päästy edellisellä tavoitteeseen, jaa? Kolesterolilääke vaihdettiin toiseen mutta joudutaan tutkimaan maksa-arvot sen takia kuukauden päästä uusiks ku voipi kuulemma olla niin ettei meikän kulahtanut maksa sitä kestä. Uutena tietona mulle tuli että minun sydän toimii enää 59% teholla, ite oon toki tyytyväinen niin pitkään ku yli puolet on tehoista jäljellä. Eli lyhyesti, eipä tässä oo hätiä mitiä.
Perjantaina siis piti jo mennä Kuopioon koska illalla kuvattii pari ulkokohtausta pihalla pimeässä. 20 goottityttöä draftattiin sinne videoon yleisöks mukaan myös, olivat kovasti innoissaan. Lauantaina aamulla jatkettiin kuvauksia sisätiloissa ja siihen perään sitten soundcheck. Nesteytystä käytiin välillä hoitamassa siinä naapurissa ravintola Otto-Pojassa, se on oiva baari. Tämmöinen järjestely oli hieman pakollinen koska keikkapaikka oli alkoholiton. Jonkin verran kuopiolainen kansa tietty ihmetteli kun siinä rampattiin koko viikonloppu keikka- ja videomaskeissa, mutta ite siihen alkoi jo tottumaan.
Keikka oli vissiin ihan hyvä. Tuonne mestaan on tehty uusi lava ja uudet veheksetkin roikkuu katosta ni sehän on nykyään ihan varteenotettava venue todellakin. Klo 20.30 soittoaikakin oli niin miellyttävä että vois moni muu tilaaja ottaa siitä mallia. Shown jälkeen tunnin verran piirreltiin junnuille nimmareita, se tuntuu olevan niille kovasti tärkeetä. Ja kaverikuvia piti ottaa myös hirviästi.
Päivä oli pitkä vaan eihän se vielä tässä ollut. Päätettiin että jatketaan videon kuvaamista vielä yöhön saakka niin pitkään ku jaksetaan että päästään sunnuntaina aiemmin himoihimme eli koteihimme. Aamuyön tunneille saakka siinä läheisessä kellarissa kuvattiin vähintäänkin epäilyttävää materiaalia kunnes koko paska oli ohjaajan mielestä paketissa. Kiitoksia kaikille projektiin osallistuneille, äkkiä laskettuna teitä oli noin 40 ihmistä sitä tekemässä. Nyt pötkölleen ja aamulla kotiin. Sunnuntaisella kotimatkalla kaatui iso kuusi tielle niin että kerkesin just siitä alta, peruutuspeilissä näkyi kun se tuli tielle ja sinne jäi muut oottelemaan palokuntaa, minä en.
Video julkaistaneen jossain vaiheessa kevätkiertueen yhteydessä ja eiköhän me jotain jännää kisailua sen julkaisun yhteyteen keksitä. Nyt olis ohjelmassa kuukauden tauko ja sitten vielä soitellaan tämän keikkavuoden päätöskeikka MetalOrgyssa Helsingissä. Tsaui!


Videontekoon sähkösikarit tarjosi Paul Saar.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti