sunnuntai 12. tammikuuta 2014

TK matkoilla, Teknodiktator-tour, Klubi TKU & Rytmikorjaamo Seinäjoki 3.-5.10.2013

Kiertueen keikat on ollu tähän asti loppuunmyytyjä ja levy meni Rumban listalla suoraan ykköspaikalle, mutta nyt kohdataan todellinen haaste kun allakka näyttää torstaita ja kaupunkina on Turku. Mersun koneeseen eivät oo virittämöllä vieläkään löytäny puuttuvia tehoja ni otin vuokraamosta semmoisen turbo-Opelin, ihan hyvä vehe, vähän oudon näköinen. Turkuun mennessä kävin Haven-yhtymältä ostamassa semmoiset pikkuset PA-kaiuttimet studiolle treenitarkoitukseen, vaikuttaa pelottavasti siltä että tämä yhtye aikoo jossain vaiheessa opetella oikeesti soittamaan. Kuopion siipi saapui Turkuun pelipaikalle samoihin aikoihin ja kuten oon varmasti aiemminkin maininnut niin Turun Klubin roudaus on saatanasta. Pitkä matka ja vitusti portaita mutta tilaaja oli kyllä järjestänyt pyydetyt apukantajat, kiitos.


Lämppärinä meillä kouhotti Mysore-niminen turkulaislupaus, katselin vähän aikaa, hauska bändi, oikein hauska. Normaali, eli hyvä, keikka vetäistiin ja paikalle saatiin vissiin vajaa 300 kuulijaa. Täytyy olla tulokseen tyytyväinen, Turku on haasteellinen kaupunki torstaisin. Alakerran baarissa jatkettiin hieman iltaa ja siinäpä se.


Perjantaiaamu ja tässä on nyt semmoinen juttu että kiertueeseen on asennettu välipäivä. Kyllä, ja ihan tarkoituksella. Tänään nimittäin juhlitaan yhtyeen pikkujoulut. Soiteltiin Seinäjoen hotelliin että tullaan päivän verran etuajassa. Hotellin vierestä varattiin myös koko illaks yks saunaosasto. Turbo-ooppeli edellä ja lusikkahaarukka-yhdistelmä perässä lähettiin kohti pohjanmaata. Heti kun Turun moottoritien viitat hävis näkyvistä ni ajoneuvoyhdistelmässä alkoi vilkkumaan laturin merkkivalo. OMS, ovatko yhtyeen pikkujoulut vaarassa peruuntua? Julma Jiin kanssa mentiin jo niin paljon edellä että eipä ollut mitään hyötyä kääntyä takas auttamaan, varsinkin kun kummankin autosähkötuntemus on huonointa B-luokkaa. Antero ajoi yhdistelmän jollekin nyrkkipajalle ja mekaanikko hakkas laturia vasaralla 5 minuutia, taas toimii.


Seinäjoella rojut hotelliin ja kylpemishommiin. Siinä jossain rautatieaseman nurkilla on semmosessa puutalossa hieno tilausravintola ja niillä on takapihalla erillisessä rakennuksessa sauna. Otettiin yhtyeen haltuun koko paketti. Ensin pidettiin saunan neuvottelutiloissa osavuosikatsaus. Tarkasteltiin kuinka kuluva vuosi on sujunut ja millaisia tuulia seuraavaa vuosi puhaltelee. Yhtyeen tila ja tulevaisuus näyttää hyvältä, sen verran voin tuosta huippusalaisesta palaverista paljastaa. Sitten ropsautettiin saunoa ensimmäinen kierros ja pestiin selät, Mikolta tippui saippua ensimmäisenä. Sitten ravintelin puolelle syömään. Yhtiön piikkiin syötiin chatobriääniä ja juotiin gordonblöötä. Hyvä lasku tuli tästä illasta, oikein hyvä. Illalla tutustuttiin Seinäjokelaisiin ravintoloihin. Se Duudsonien baari oli vissiin paras.


Lauantai-aamu Seinäjoella, pieni aamuhönö. Onneks ei tarvii ajella montaa sataa kilometriä keikalle, Rytmikorjaamo on nimittäin tuossa kahden kilometrin päässä. Se on mesta paikka, talkoovoimilla pyörivä kompleksi missä on ihan viimesen päälle tilat ja vehkeet ja hullun kokoinen sisälava. Kai tuohon saliin mahtuis se 2000 ihmistä, en mie tiijä, arvio perustui minun omiin silmiini ja laskupäähän. Viimesen päälle oli myös pukuhuoneet ja eväkset laitettu. Tämmöstä kun se olis joka paikassa ni sitä varmaan alkais luulla jo itseään rokkitähdeksi.


Hyvissä ajoin kun oltiin ni saatiin tehä soundcheckiäkin ihan rauhassa ilman kiirettä. Iltapäivällä oli jo joku gootahtava tyttö tullut pihalle oottamaan että saa varmasti parhaan eturivin paikan. Hyvä, ei meidän siis tarvii ainakaan aivan tyhjälle salille soittaa. Itse asiassa ennakkolippua on liikahtanut jo oikein esimerkilliseen tahtiin.


Illan koittaessa ryhmää saapui mökkiin niin että piti vähän suu auki ihmetellä itsekin. Keikka oli rutiininomaista suorittamista alusta loppuun, enkä tarkoita tätä huonolla tavalla. Tarkoitan että uuden levyn biisitkin alkaa tulla jo luista sekä ytimistä joten muusikko voi keskittyä enemmän kikkailuun ja hyvältä näyttämiseen. Yleisöllekin tuntui kelpaavan ihan alusta loppuun. Epävirallisen tiedon mukaan lippuja meni reilusti yli kuusisataa kappaletta. Yhtä epävirallisen tiedon mukaan tämä oli tasan puolta enemmän kuin Michael Monroe-yhtyeellä edellisenä iltana. Miellyttää, näitä raportteja lukeneet tietää kyllä miks.


Jokohan sinne ens kesän Provinssirockiin olis aika ottaa keikalle jokin kuopiolainen yhtye? Milloinka on ollu viimeks joku savolainen bändi siellä? Ei ainakaan 2000-luvulla, vai onko? Reckless Love? Rubik? Tarot? Kuuleeko Koivisto, häh? Hymiö. Kotiin ajellessa Suomen virallinen lista kertoo radiossa että levy meni sillä listalla ensimmäisellä viikollaan neljänneks. Jehuu, ennätys meille, rasti seinään.


Ensi viikonloppuna täräytellään kaupungeissa Tampere, Kouvola ja Mikkeli. Tahti on hyvä mutta kova.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti