maanantai 13. tammikuuta 2014

TK matkoilla, Teknodiktator-tour, Klubi TRE & House Of Rock Kouvola & Stoppari Mikkeli 10.-12.10.2013

Riski on otettava ja lähdettävä junalla Tampereelle. Hölmöä kai se olis tämmöstä kolmen keikan excursioo kahdella autolla ajella peräkkäin. Klubi on mukava paikka Tampereella. Yks Viikari ostelee sinne bändit, tutustuin siihen 2000-luvun alussa Berliinissä, otettiin viikko viinoo. Siellä se oli paikalla eikä ollu muuttunu aikojen saatossa yhtään. Paikalla oli myös meidän keikkamyynnin ihmiset Nem Agencyltä, se o manselainen virma se. Siellä oli Rowan, meidän keikkamyyjä/firman iso johtaja/valkoinen afrikkalainen neekeri ja siellä oli Joni, meidän kiertueen tuottaja ja sit siellä oli Jore joka on meidän rahojen makselija. Hyviä ja asiallisia tekijöitä joka ukko, ensimmäinen vuosi on suunnilleen takana tuossa agentuurissa ja eipä voi kyllä näitä äijiä moittia yhtään vittu mistään, nyt on meidän livehommat hyvissä käsissä.


Uusia markkinoinnilisia tuulia on ilmassa taas. Illan keikka nimittäin ammutaan livenä nettiin. Kyllä, hintaan 5€ se oli nähtävissä streaminä netissä ympäri maailman. Hyvillä äänillä ja monikamerakuvauksena. Siellä lavan katossakin hyrräsi semmoisia robottikameroita vaikka missä. Homman teknistä puolta siellä hoiti Stam1na-yhtyeen pianostakin tuttu Eemil, mukava mies. Tuo meijän rumpali kun on kunnon kapitalisti ni se kaivoi heti taskulaskimen esille kun kuuli että meillekin jää noista jokaisesta vitosesta pikkunen slaissi. Se laski mihin tulotasoon päästäis jes esimerkiks kaikki latinalaisen amerikan rekisteröityneet TK-fanit katsois homman netistä. Ja jos kaikki 50 000 ihmistä TK:n FB-ryhmästä katsois sen myös. Noh, ihan tähän hänen ennustamaansa tuloon ei päästy mutta kyllä tuo stream kiinnostusta herätti kivasti ja on ihan varmasti tulevaisuuden olympialaji. Soundcheckcissä vähän kesti kun sinne nettistreamiin piti tehdä äänelle tavallaan eri miksaus.Lämppärinä veteli niin ikään kuopiolainen Black Light Discipline, se yhtye kyllä ansaitsis pikku hiljaa kunnon breikkauksen, ne on hyviä. BLD:n rokkikukot hyväksyttiin meidän ankkurikerhoon ja käytiin niistä muutama leimaamassa Pirkkalassa, samaan syssyyn saatiin meijänkin kanttorille kerhon tunnus. 
Mökki näyttäis olevan ihan täys, onpa kiva vedellä. Nehän yritti huutaa meitä lavalle vielä toista kertaa takaisin. Ei kuulu sopimukseen sellainen. Hullu yleisö. Klubi oli kolmea lippua vaille loppuunmyyty torstaina, oho? Mistä tämä tämmöinen yhtäkkinen suosio johtuu? Ollaanko me vihdoin mainstreamia, voi vittu?Perjantai-aamu. Koko syyskiertueen miksaava Mikko Tegelman on kuskaava ryhmän Kouvolaan. Kaikkia pelottaa. Kouvolassa paikka on House Of Rock ja kenellekään ammattilaiselle ei liene salaisuus se että jos jonkin paikan äänentoisto kaipaa päivitystä ni se on tämä. Tilailtiin sinne vähän kaikenlaisia veheksiä ympäri itä-suomee että saatais jollain lailla kunniallinen sundi syntymään. Ja syntyi kai se. Ainakin yleisö tykkäs ja sitä oli taas riittämiin, en tiijä oliko loppuunmyyty mut hyvältä näytti ja tuntui. Täällä kuvattiin muuten seuraavat pätkät siihen aiemmin aloitettuun TK-dokumenttiin. Baarin yläkerrassa on bändeille semmoinen kommuunimajoitus mutta yhtyeestä on tullut niin mukavuudenhaluisia nirppanokkia että piti tilata 5 superioria Cumuluksesta, on rahhoo.Aamulla oli meikän vuoro ohjastaa ja suuntana Holmstedtin Jukan valtakunta Mikkeli. Illan venue on nimeltään Stoppari On The Rocks. Minkä takia tuommoinen nimihirviö on pitäny baarille antaa? No mutta ei nimi baaria pahenna, hyvä mesta, hyvä lava, hyvät kamat. Vähän enemmän vois tietysti tilaa olla siellä kun lipsahti heti kärkeen loppuunmyydyksi tuo illan keikka, yks rasti seinään lisää. Takahuonetta siellä ei oikein ole niin haistiin sitten ravintolapäällikön pienessä konttorissa. Tässä vaiheessa kiertuetta Rydin esiintymisasusta lähtevä haju on nimittäin jo käsin kosketeltavissa ja veitsellä leikattavissa.


Keikka oli silkkaa rautaa ja yleisö taputti käsiään. Jukan kanssa käytiin vielä tarkastuskierroksella Vaakunan yökerhossa, otettiin pienet ja suunniteltiin oveluuksia tulevaisuutta varten. Niistä kerrotaan ehkä myöhemmin teillekin lisää. Kuopion osasto liikkui jo yöllä kotiin koska siirtymä oli heillä niin lyhyt. Rydin kanssa lähdettiin aamujunaan. Junassa kuuntelin radiosta että Teknodiktator on toisella viikollaan edelleen molemmilla listoilla top kympissä, miellyttää. Seuraavana viikonloppuna aiomme konsertoida taas kolmen keikan verran kaupungeissa Pori, Jyväskylä ja Oulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti