sunnuntai 26. tammikuuta 2014

TK matkoilla, Teknodiktator-tour, Nosturi HKI 21.12.2013

Syksyn kiertue aloitettiin maamme pääkaupungista ja sinne se myös lopetetaan. Ollaan otettu jokajouluiseksi perinteeksi järjestää MetalOrgy goes Xmas-nimiset pikkujoulut Nosturissa, ainakin mikäli kukaan meistä ei satu olemaan infarktin kourissa sairaalassa. Tällä kertaa oli joka ukko pelikunnossa. Jos nyt ei sitä lasketa että Raaka Pee syntymäpäivähumalassa rikkoi toisen etujalkansa ja esiintyi kyynärsauvan kera.
Jonkin verran on kuulijakunta kyselly että miks ei saa enää sitä ensimmäistä ja legendaarista TK-paitaa enää mistään. Joululahjanomaisesti teetettiin sit pieni erä sitä retropaitaa tälle keikalle myyntiin, pistettiin siihen toki selkään jouluinen iskulause nykypäivän elämästä. Ennakkolippua oli myyty varsin mallikkaasti ja salaa toivottiin että olishan se komeeta myydä Nosturi loppuun ku sinne kuitenkin mahtuu se 900 henkee. Eri laskutavoista ja tietolähteistä riippuen tuosta tavoitteesta jäätiin kuitenkin noin 20 lipun verran. Voitaneen kuitenkin sanoa että tässä onnistuttiin kohtalaisesti.
Julma Jii oli tullut jo edellisenä iltana Helsinkiin katsomaan jotain jalkapallopeliä joten oltiin tapahtumapaikalla ennen muita. Suunniteltiin siinä paitakioskin ulkoasua ja otettiin parit kaljat muita ootellessa.
Meidän lisäksi lauteita oli lämmittämässä Fear Od Domination, Diablerie ja ErilaZ. Nää kaks muuta orkesteria on ollu meitä supportoimassa aiemminkin ja useaan otteeseen mutta Diablerie oli ainakin minulle uusi tuttavuus. Tais olla monelle muullekin kun ne ei ihan hirveetä discomyllyä aikaan saaneet, vaikkakin ihan kelpo yhtye oli, en minä sillä.
Pääesiintyjän roolista johtuen jouduttiin odottelemaan soittovuoroa yli puolen yön. Tämä tarkoittaa sitä että piti olla tarkkana sen juomisen kanssa. Se raja missä mennään liian pitkälle on hyvin hämärä ja vaikea hahmottaa. Onneks vaimo oli mukana vahtimassa ja koordinoimassa minun keikkakunnon optimaaliin. Siinä ohessa se valvoi myös koko yhtyeen valmistautumista ja kuvasi omaan videoblogiinsa pätkän, se löytyy tästä linkistä ja se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Tupa täynnä väkeä ja yhtye elämänsä kunnossa, aika hyvä mieli tuli päättää kiertue tähän. Koko syksy oli lipunmyynnillisesti menestys ja meni reilusti yli odotusten. Täydet mökit Helsingissä kiertueen aloituksessa ja lopetuksessa sekä Seinäjoella myydyt kuusisataa lippua jäi ehkä päällimmäisenä mieleen. Täydet salit saatiin aikaan myös Kuopiossa, Joensuussa, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Tampereella ainakin. Kiitos kuuluu enimmäkseen teille jotka tansseihin tulitte. Silloin on taottava kun rauta on kuumaa ja tuote myy, joten päätettiin että tehdään samanlainen Suomen kierros myös keväällä ja päivämäärät julkaistaan jouluaattona lahjaksi meiltä Teille.
Kuten aiemminkin, on artistin lähdettävä nyt kiertueen päätteeksi lomalle jonnekin missä se ei oo ikinä ollut. Äkkilähtöarpajaisten tuloksena lähen vaimon kanssa jouluna Kuubaan. Kerron seuraavia kuulumisia sit sieltä. Hou hou!

Sähkösikarit pikkujouluihin tarjosi Paul Saar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti