perjantai 15. heinäkuuta 2011

TK poissa kotoa, Pioneerifestivaali 2011

Perjantai 15.7.2011. Huomenna olis ohjelmassa Pioneerifestivaali Korialla, siinä ihan Kouvolan kuppeessa Kymijoen rannalla. Valoirma Jounin kanssa suunniteltiin että prätkillähän sinne aamulla lähetään vaan tuo huominen sääennuste ei sitä ideaa puoltanut. Meikälle tulikin sitten kuninkaallinen idea että lähen kikkailemaan sinne nyt heti ja pidän semmosen vapaapäivän siellä. Jopi ei tähän ideaan saanut kotiväeltä lupaa ku oli menny jonkin perheillan lupaamaan hätäpäissään. Noppee puhelu festivaalille ja Susse (10 pistettä) hois meikälle huoneen Vaakunasta pariks yöks. Mopo tulille ja kohti uusia seikkailuja siis.

Keli oli kohillaan ni mikäpä oli ajellessa. Mikkelissä pysähyin Bobbyn pikkuveljen kaveriks kahville ja sittenpä se alkoikin satamaan. Loppumatkan tihkutti mutta onneks niin hiljaa että ilmavirta kuivas saman tien kun muisti vaan pitää matkavauhdin tarpeeks kovana. Mopo parkkiin, rojut hotelliin ja alkupalaks aulabaarissa lonkeri. Jippu olis näemmä keikalla hotellin baarissa illalla, vaan omasta mielestäni oon jo kiintiön täyteen kuullu sitä kuinka paskoja on kaikki miehet. Ei tullu kauppoja, lähen Rytmi-Katin kautta Korialle.

Backstagella alkoikin tulla sitten liuta yllätyksiä, onneksi vain positiivisia. Ensinnäkin lonkeri on oikeeta merkkiä, pudotti kiven sydämeltä heti kärkeen. Toiseksi bäkkärillä oli päällepäsmärinä yks Grunge (10 pistettä), se on vähän AD/HD-juippi mutta hommat taittuu aina mallikkaasti. Ja saman tien kertoi että meidän rider tulee ajallaan paikalle ja tismalleen niin kuin paperissa lukee, pikkuse hyvin oli asiat siis. Tuo Grunge järjesti taannoin semmosta Harvester Rockia tuolla Pielaveden perukoilla ja me käytiinkin siellä silloin pikahälytyksellä yhtä sakemannia nimeltä UDO tuuraamassa.

Ai, niin, alkuviikostahan meille meinas käydä nolompi kömmähdys kun vanha herra Tegelman muistutti että hänhän ei sitten ole miksaamassa koska lähtee ison rahan perässä huoraamaan Ilosaareen. Katottiin sit Pioneerin bändilistaa josko siellä olis joku tuttu miksaaja jonkin muun bändin messissä vaan ei olevinaan ollut. Paskan vitut, Temi oli Melrosen mukana, herra Kurki miksas To/Die/Forin, Esa teki Uniklubia ja olis ollu vielä Kukkosen Kallekin talkkarina siellä. Noh, varman päälle mentiin ja saatiin Sumi Kuopiosta messiin, ajoi autonkin mennen tullen. Hyvä Sumi! Niin, keikan jälkeen yks maturempi rouva huuteli lavalle kun Sumi paketoi kamoja, "ootko sinä ollu joskus naitvissin roudari, mie muistan sinut?" Oonhan minä, sanoi Suopo.

Drinkkiähän siinä sit hyvissä porukoissa otettiin koko ilta. Petri Nygårdin keikka piti tsekata ihan alusta loppuun, hyvin se ottaa yleisönsä, täytyy vähän arvostaa. Niin vauhdikkaasti livahti ilta että millähän sitä nyt Kouvolaan? Ihan helpoin rasti ei oo tuolla kellonlyömällä saada taksia festivaaliolosuhteisiin, ja Uniplugin limusiinistä myöhästyin täpärästi. Igor jeesas minut sit vitunmoisen jonon ohi siihen festaribussiin, ni eikö joku pikkusieluinen voittaja ollu aamulla kirjoittanu festarin vieraskirjaan että on se kumma kun artisteja saatellaan noin vain jonon ohi. Kuulepas, onko joku kieltäny sinua perustamasta bändiä ja alkamasta rokkitäheks, häh? On kuule helppoa elämä sitten, glamouria ja rahanpaskoo tullee ovista ja ikkunoista. Ja herra siunaa sitä etuoikeuksien määrää, busseihinkin kävellään jonojen ohi ihan tuosta vaan. Tiijätkö, minun ei olis ees tarvinnu maksaa sitä bussia mut maksoin ihan vittuillessaan kun on nimittäin rahhoo, häh! Käyn lääkekaapista nitron ja jatkan.

Kello oli vielä nuori ja ilta jatkui Rytmi-Katissa, älyttömän hyvvää oli palvelu ja ginitonikki siellä. Mukavia irmoja oli palvelemassa ja sen mukavimman nimi oli Oona, mie selvitin. Hotelliinkin illan päätteeks pääsin ja siellä välittömästi aloitin Oonaan kohdistuvan nykyaikaisen facebook-vonkauksen/stalkkauksen. Tämä piti kertoa siksi että oonpahan nyt vongannut kahta kouvolalaista Oonaa koska tuo ei sattunut ihan oikeeseen persoonaan osumaan ekalla kerralla internetitse. Hyvvee yötä, parempi tuuri huomenna.

La 16.7.2011 Tännään on juhlapäivä, ensimmäinen keikka Myötätuulen ja sairaalareissun jälkeen, vähän jännittää taas oikeesti. Tänään mulle tulee myös huonekaveri tähän luukkuun, nimittäin herra Speggel junailee tänne ihan juuri. Se oli eilen ollu keikalla Hammer Open Airissa jonkin satanistibändinsä kanssa, miepä soitan ja kysyn onko minkälainen krapula. Vastas puhelimeen tarkalleen näillä sanoilla: "Et usko Hane vittu mikä krapula!" Oli se mullakin, aivan täydellinen, helevetin hyvä, kymmenen pisteen krapula. Nyt, ennen ku tulee se lääkärin kieltämä tykytyskrapula, ni Rytmi-Kattiin aamupalalle tsekkaamaan onko Oona töissä. Ei ollut. Rydi saapui ja en oikein ymmärrä miks, mutta kahella taksilla peräkkäin ajettiin Korialle musisoimaan. Varmaan siks ku on vittu sitä rahhoo ja etuoikeuksia.

Eiku nyt mie muistan, en kerenny oottaa Speggeliä messiin kun mulla oli kiire tsekkaamaan Anna Puun keikkaa, onhan se huomattavasti viehättävämpi kuin Speggel. Munilleenhan se kuitenkin meni ku ei ollu kello Kouvolan ajassa, vaan kerkesin kuitenkin morjenstamaan heitä ennen kuin poistuivat. Sen bändissä on kitarassa tuo Kajanuksen Antti jonka kanssa soitettiin viime vuosituhannella Riki Sorsassa, juujuu, oltiin nuoria ja tarvittiin rahaa.

Jumalattoman kaunis neiti oli hoitamassa meidän nesteytystä bäkkärillä, mie rakastuin ensipläjäyksellä, ei mittään järkee. Nimi oli Virve (kuva alla)  ja välittömällä nopeudella aloitin huomaamattoman vokottelun. Taijettiin Grungen kanssa luvata sille töitäkii Kuopiorockista jotta saadaan se Savoon. Jossain vaiheessa olin lonkeripäissään jo niinkin rohkee että treffit sain sovittua samalle illalla kello puol kaks. Mutta asiaan, olis vielä se keikka soitettavana.

Muu orkesteri oli löytänyt reitin perille myös ja tilannekatsaus pidettiin ruokailun merkeissä. Safkat olivat erinomaisia kaikki tyynni, kiitos. Melkein tunti oli aikataulutettu vaihtoaikaakin bändien välille mikä tuli kyllä tarpeeseen koska backliner Julma J oli jossain suopotkupallokisoissa ja tämän johdosta artisti joutui ruumiilliseen työhön itse. No joo, oli se aiemmin mainitsemani Undertaker Junior vähän jeesaamassa. Sankalla joukolla oli natiivit tullu kannustamaan ja mikäpä nottei, Bobby oli laatinut hyvän biisilistan ja bändi tuntui olevan vireessä.

Kuvaajia oli välillä lavalla enemmän kuin muusikoita. Omassa pumpussa tuntui komppi kiihtyvän pari kertaa setin aikana mutta kestihän tuo loppuun asti. Rydi teki jossain vaiheessa taas ilman lupia jotain pissitemppuja mut onneks yleisö ei näyttänyt huomaavan. Vaan mikä oli mielestäni outoa, oli astunut voimaan uusi laki mikä kieltää lavalla tupakoinnin yleisötilaisuuksissa? Kyllä, kieltolappuja oli ympäri lavaa! Vitut, poltin silti. Lopun aplodeerauksesta oli pääteltävissä että pitemmällekin setille olisi ollut tilausta, vaan aikatauluja noudatetaan kun semmoset on tehty. Sumi kehui keikan jälkeen stereoita ja Jopi lamppuja, eli sekin meni hyvin. Tattista vaan kaikille paikalla olleille, meillä oli ainakin mukavaa.

Suunnilleen samassa ajassa joka kului Hannun naaman pesuun, oli auto jo paketoitu pelivälineillä ja bändi lähössä Kuopioon. Mie jäin Rytkösen kanssa vielä valvomaan bileet loppuun, lähtökohtaisesti paska idea. Jotenkin minä sen  kadotin, tai se minut, joten jatketaanpa siitä mihin jäätiin, olihan tässä vielä treffit tulossa illemmalla. Sillä aikaa piti toteuttaa koko päivä kytenyt idea kaverikuvasta Nykäs Matin kanssa siten että mun osoittavassa sormessa lukee "tuo se joutuup linnaan", ja onnistuihan se.

Pitkä tovi Matin kanssa turistiin ja lonkerohommiinkin yritin houkutella, vaan ei kuulemma maistu nykyään kun menee niin hyvin sen uuden rouvan kanssa. Linnahommat käytiin myös läpi, tod näk pari kuukautta luuli joutuvansa istumaan ja sit koevapauteen. Meikä yritti kannustaa että eihän tuo oo paljon mitään, helppo nakki, mut vituttaa se kuulemma silti. Rautaisen keikan se veti, mulle kelpas ainakin, rokkiukkoja sanon mie. Meijän Matti.

Oli vähän pelko perseessä että se Virven työilta venähtää, ni varasuunnitelmia täytyi alkaa hiomaan. Nätti rouva oli myös noiden kisojen juontaja ja hyvin pientä peliä täytyikin yrittää varmuuden vuoksi. (kuva alla, vapinasta päätellen kuvaajakin tuntui kiihottuvan yhtä lailla).

Tosin tuotakin peliä voi jatkaa parin viikon päästä Kuopiorockissa koska hän juontaa myös siellä. Radio Suomipopilta yks Petra, se aamulypsyn juontaja, lupas näyttää mulle tissit. Sitten kun tämän aika tuli ni minua oli kuulemma kiinnostanutkin lonkeri enemmän, just hyvä Hannu. Virvenkin kadotin, tähän semmosen paskan hymiön laittaisin jos osaisin. Jollain vehkeellä sieltä sit Kouvolaan ja Rytmi-Kattiin taas. Oona oli töissä ja tunnusti seurustelevansa, nyt ei oikein hannulla lähe.

Ja jatkoa seuraa, en löytäny hotelliin, eksyin. Jonkin hautaustoimiston takaovelle sain pienen puhelinkiukuttelun seurauksena taksin ja siitäpä sitten 100m taksilla hotelliin. Jos ei mulla ni ei se Rydilläkään lähteny. 7.00AM soittaa respan rouva mulle että jokin spurgu järjestää kohtausta täällä respassa ja väittää asuvansa sun huoneessa? Laita vaan rouva se hippi hissiin ni mie peittelen sen tuohon viereen.

Tuhlaajapojat pötkölleen ja sunnuntaina Tuomas junalla Tampereelle, mie mopolla Kuopioon. Polliisiaseman kautta tosin, puhalsin varmuudeksi. Niin, missäs ne minun tavarat? Mopon avaimetkin on siellä! Soitto festareille ja Riia (10 pistettä) toi mun kamat välittömällä nopeudella hotellille. Pikkusen mukava käydä tuommosissa bakkanaaleissa soittamassa kun kaikki toimii ja vittuilematta. Kiitos.

Ens viikon ohjelmassa on Ke ja To Hannun tutkimista sairaalassa, Pe Wanajafest Hämeenlinnassa, La Tuskan jatkoklubi Virgin Oilissa. Saas nähä kuin käy?

2 kommenttia:

  1. Jep kusi broidin hattuun. Mikäli oikein havaitsin :D Broidi vittuillakseen heitti semmosen vitun nygård kalastaja hatun sinne lavalle. Ei se mitään meinannu loisto setti. Ja hienoa että Hannu viihyit tääl päin suomee!!!

    VastaaPoista
  2. Ne Korian sapuskat OLI hyvejä! Melko hienoa että jossain oikeasti otetaan entisistä mokista opiksi.

    VastaaPoista