keskiviikko 30. toukokuuta 2012

TK poissa kotoa, Radio Rock Cruise VI, Tallinna EST

Radio Rock-risteily VI, 6.5.2012

Katsopas saatana kun meinaa unoihtua koko raportointi. No mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan. Puoleen vuoteen ei siis olekaan päästy rajojen toiselle puolelle vetelemään ja nyt taas heti, ihan Tallinnaan saakka. Pikkusen verran ovelampi keikka on nimittäin tiedossa kun se ajankohta onkin vasta sunnuntaina aamulla ja purkki irtoaa laiturista jo lauantaina keskellä päivää. Laiva on luonnollisestikin loppuunmyyty.
Noh, eipä kuule mittään, yhtye kokoontui länsiterminaalin lauantaina eri suunnista ja kaikki jäsenet laskettiin olevan paikalla. Aikataulu pelattiin sillai varman päälle ettei ykskään myöhästy ja siksipä just oltiin sen verran liian ajoissa ettei terminaalin aulabaari ollut ees auennut vielä. Fak. Rydi muisti nähneensä joskus että mulla oli matkalaukun piilolokerossa Tallinasta tuotu hätävaraviruvalge. Koska ei oltu yhtään varmoja mitä mieltä tulli on sen viinapullon viemisestä takaisin Viroon ni aateltiin Rydin kanssa ihan varmuuden vuoksi hörpätä se pois poikkeen siinä terminaalin portailla. Olis siitä ehkä saanut palautuspullon hinnan kaiketi?
Auto paattiin ja ukot myös. Yhtyeet Apulauta ja Viikate ilmestyivät paikalle myös. Kiva retki tästä tulee, mie tiijän. Niin, lauantai-ilta ja ohjelmassa ei ole muuta kuin kollegojen arvostelua ja nimenkirjoittelutilaisuus kannella 6 klo 23.30-24.00, suatana että onkin järjestelmällistä meininkiä. 

Mukavasti oli backstagejuomat laiteltu jo tyrkylle vaikka keikka onkin vasta huomenna. Kovasti päiviteltiin sitä että tämähän olis hyvä ihan vakiokäytännöks, mentäis aina venuelle päivää ennen ihan vaan juomaan ja sit seuraavana aamuna soitettais se keikka pois. Tosi hyvä olis ehkä se. Radiokanava oli hoitanu meille sinne bäkkärille oikein palvelijat jotka kantoivat pahvilaatikolla yhtä tuotetta pöytään, hyvin hoidettu! Pariairokaksikko Janne ja P aloittivat välittömästi äänekkään säveltämisen ja ikkunan takana paparazzin ominaisuudessa tätä seurasi Mr Klaus Flaming.

Apulanta ja Viikate veti kyllä tasalaatuiset ja hyvät keikat, hienoja yhtyeitä ovat molemmat. Se jokin brittibändi oli melko joutava, mie en ainakaan keksiny yhtään syytä miks olisin kuunnellu sitä yhtään pitempään. Sonata Arctica veti kai ihan jees, minussa se musiikki ei vaan kummoisia tunteita herätä, mut ne on minun tunteet ne. Tuo meijän miksaaja Tegelmeister lähtee kai miksaamaan niiden maailmankiertueen, se herättää minussa tunteita, valitettavasti.

Tätä lukiessasi yrität todennäköisesti samalla ennustaa että varmaan unohtivat kännissänsä sen nimmaritilaisuuden. Hah, eipä unohettu, nimittäin viinoo tarjottiin sielläkin. Khalifan Teukka paimensi siellä meitä jottei meno aivan villiintynyt käsistä. Joillakin juhlat jatkui, toisilla ei. Vastuuntuntoisimmilla oli mielessä että kamat pitää heilauttaa autosta lavalle noin seittemän kerrosta ylemmäs klo 0930 aamulla!!!

Sunnuntaiaamu klo 0930, vastuuntunnottomia solisteja lukuunottamatta kaikki ovat paikalla. Tämä oli täysin ennustettavissa. Kamat lavalle. Lokaalit apukädet puhuvat jotain venäjän tyyppistä, ei mulla niille tosin mitään asiaa olis ollutkaan. Yks biisi äänentarkastusta sai riittää näissä olosuhteissa. Meille oli annettu hieman armoa ja keikan alku oli siirretty iltapäivään klo 1430, ihan viksu veto, sopii tilanteeseen kuin syylä korvaan. Vesku Jokinen ja Sundinin Pojat veti ennen meitä vielä yleisön lämpöiseks. Ennen noita poikia oli vielä kuitenkin rokkibingo, herrat K.Viikate ja Flaming jäivät sinne yläparvelle bingon lumoihin, minun piti poistua asentamaan huulipunaa paikalleen.

Keikka oli oikein hyvä, jopa kiertuemanageri Tegelführer kehui. Viimesessä biisissä Raaka Pöö tilas koko eturivin urokset ilman vaatteita lavalle, ja lavalla olikin kai 30 ylimääräistä alastonta junttia, silloin pysähtyi venäläisteknikollakin monitoritiskin takana purukumi. Vähän pelotti kuinka väkivallattomasti se osais suhtautua tähän tilanteeseen, se oli kuitenkin semmonen shwarzeneggerin kokoinen, ja hieman näköinen. Loppu hyvin, kaik hyvin. Yleisö taputti ja samalla tuli alus satamaan. 

Outoa on myös mennä suoraan keikan jälkeen himaan niin että kello on 1700? Rouva piti mulle keskivertoa tiukemman puhuttelun ja mököttelyn ku mie en ollut muistanut soittaa hänelle illalla/yöllä, voi juudas minua. Painakaapa nyt kalloihinne koiraspuoliset lajitoverini: Helevetin paljon helepommalla selviätte kun muistatte ilmoittautua. Ihan aiheesta mökötti, ens kerralla muistan. Ihan varmasti muistan.

Seuraavana Tavastia, tere!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti