sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Erilainen juhannus, päivä 2/666

Huomasin että on alkanut tekstissä livahtaa nimien eteen automaattisesti sana 'ystäväni', vissiin eristyksessä päivittäisistä piireistä alkaa jotkin asiat nousemaan tärkeysjärjestyksessä.

Torstai 23.6.2011 klo 07.00 Herätys, eikä mitään kipuja missään, tää on hyvä merkki. Ensinnäkin siksi että ukko taitaa olla kunnossa ja toisaalta Turmion Kätilöt Nummirockin päälavalla lienee tosiasia. Ennen aamiaista otetaan pätkä sydänkäyrää paperille ja kymmenkunta putkea verta, varmaankin ihan kontrollimielessä, luulin ma. Positiivisin tunnelmin aamiaiselle, vaikka se sairaalaruokahan on paskaa. Ei se muuten oo, parin päivän jälkeen siihen vähäsuolaisuuteenkin tottuu ja nyt se maistuukin ihan normaalille kotiruoalle. Siis semmoselle mitä muiden kodeissa syödään, ei minun. Toinen viikko täällä vierottais minut makkaraperunoista aivan varmasti. Syönnin jälkeen köllölleen, sitähän täällä tehdään, syödään että jaksetaan nukkua ja päinvastoin. Ennen seuraavaa ruokaa olisi tuleva lääkärin kierros ja Hanelle lupa poistumiseen.

Ei tullut, ei. Tai siis se tohtori kyllä tuli. Infarktia sulla ei ollut, tai jos oli niin se oli sen verran lievä ettei se jättänyt jälkiä sydämeen. Veretkin sulla on hyvät, pikkusen on tulehdusarvot ja sydänentsyymit kohollaan. No minä että eiköpä Hannu sitten tästä keikalle lähe, ni ei. Heikolla hetkellä siellä ensiavussa olin möläyttäny että faija sai ensimmäisen sydänlaakin kolmekutosena, ja siitäkös nämä innostui että nyt tutkitaan kaik perin pohjin ja käännetään jokainen kivi. No entäs jos huomisaamuna klo kuus lähtisin kuitenkii pohjanmaalle keikalle? No, katotaan sitä iltapäivällä, nyt otetaan sinulta 22 putkea verta. PALJONKO? Kyllä, 22 tuubia valuttivat ja alkoivat tutkimaan. Positiivisena juippina oletin että tänään vielä pois päästään, mutta varasuunnitelmia oli aika alkaa kehittämään. Viimeks kun letkuissa makas Bobby niin silloin Nosturissa oli häntä tuuraamassa Pakarisen Kalle, monessa liemessä keitetty kelmi. Kallehan olisi juhannusaattonsa uhrannut jos niikseen tulee mutta se olis vaatinut treenit tulevana yönä ja siitä suorilla pohjanmaalle ja keikan jälkeen takas ja töihin. Fyysisesti ja logistisesti aivan paska suunnitelma.

Odotettiin siis iltapäivään mun kotiutumista ja kello tuli jo puol viis. Aloin utelemaan että missähän kotiuttava lääkäri on, ni nepä on lähteny puol tuntia sitten juhannuksen viettoon, ei onnistu kotiin lähtö. Saatoin hieman korottaa ääntäni että minulle luvattiin päätös iltapäivän aikaan, nyt toimikaa tämän asian eteen. Noh, meidän talossa on yksi päivystävä kardiologi joka tämän päätöksen voi tehdä mutta hänellä on jokin akuutimpi situation päällä. Yhtyeen kesken pidettiin puolen tunnin välein puhelinpalaveria aiheesta ja päätettiin että takaraja on klo 19, sit perutaan keikka. Raaka Pee ja rouvansa muotoilivat asiasta lehdistötiedotteen jo valmiiksi. Klo 18 tuo päivystäjä saapui viestinsä kanssa. Minä en halua olla se lääkäri joka on päästänyt sinut keikalle jonne sinä olet kuollut. Vitun vittu. Toisaalta ymmärrän häntä hyvin.

Selvän teki, tieto Nummirockiin ja lehdistötiedote maailmalle jahka Festivaali on ensin asian julkaissut. Paska homma. Kerran aiemmin ollaan keikka peruttu, se oli juuri niiden Kauhajoen koulusurmien jälkeinen viikko. Silloin ei ollut meidän mielestä oikein mennä huudattamaan Kauhajoen ihmisille Teurastajaa. Ystäväni Mynni yhtyeestä Ajattara oli spiikannut Nummessa tekstiviestiterveiseni jotka pyysin häntä välittämään ja sittenpä liipaistiin dramaattinen tiedote lehtiin. Hyvinhän tuo palstatilaa sai, ja me otettiin se tylysti vastaan, mediapeliä. Ystäväni Samuli Väänänen Voicen toimituksesta pisti vielä hyppysellisen leikkaussalidramatiikkaa uutiseen, ehkä vahingossa, mutta kiitos.


Keikka peruttu. Paska fiilis. Minun lisäkseni juhannussuunnitelmat pelkästään TK-organisaatiossa muuttuivat 8:lta hengeltä perheineen. Tosin perheet ottivat muutoksen ilomielin vastaan. Onnekseni myös faneilta tullut palaute oli pelkästään ymmärtävää ja positiivista, hyvä näin. Huomenna festivaalin päälavalla klo 15.15 ei siis esiinny Turmion Kätilöt, vaan tuuraamassa nähdään samasta firmasta Ajattara. Festivaalin järjestäjä oli myös hyvin ymmärtäväinen peruutuksen suhteen ja saatoin mennä nukkumaan hymyssä suin, vaikka tämä oli paska päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti