perjantai 18. marraskuuta 2011

H poissa kotoa, Ilosaari Summit

17.11.2011 Torstai.  Ennen kukonlaulua pari tuntia tiukasti töitä ja sit Joensuuhun. Mennessä viedään Julma Jiin urheilumersu huoltoon ja jatketaan Hanen mersulla perille. Notta mitäkö Joensuuhun? Siellä on menossa Rokumentti, se on pohjoismaiden suurin rock-elokuvafestivaali ja siinä sen kyljessä oli semmonen Ilosaari Summit mihin oli kutsuttu viskaaleja (ja minut) puhumaan. Jarkki läks mukaan kannustamaan ja vähän työnsäkin puolesta kikkailemaan kun se hoitelee noita Kuopion nuokkarin bändiostoja töikseen.

Aiheina siellä oli rokki-klubien haasteet, festareiden turvallisuus, digital marketing ja business in russia. Mua pyydettiin osallistumaan tuohon ensimmäiseen, hyvä niin, koska noista muista en olis tiennytkään hevosen vitun vertaa. Enkä varmaan paljon sen enempää tuostakaan mut kävinpähän ilmoittamassa mielipiteitäni ihan julkisesti ja minähän saan moisesta tunnetusti tyydytystä. Muita saman alan bisnesmiehiä tuossa paneelissa olivat Oulun nelivitosen ja Tampereen Telakan päälliköt, sekä Panu Kerubista ja Eeka Nosturista. Mukavaahan se taas oli ja ihan asiaakin vissiin puhuttiin. Mie tosin olin Jarkin mukaan puhunut erittäin sekavin käsittein, mut se johtui vaan siitä että jouduin olemaan selvin päin, päissään lähtis tuokin paljon luontevammin ku ei jännittäis. Mie oikeesti jännittelen aika paljon asioita ja usein keikkojakin. Terve jännitys takaa yleensä parhaan suorituksen vaan ei nyt. Päätteks kävin antamassa vielä pienen haastiksen jollekin Rokumentti-TV:lle, änkytin siinäkin. Selväpäinen julkisuus ei ole näköjään minua varten.

Pakolliset kuviot olivat siis hoidetut mutta kävin vielä kaks paneelia kuulemassa kun oli oikeesti aika kiinnostavat aiheet. Ekassa oli puhumassa kaks brittiä pikkuse markkinoinnista, ne oli suunnitelleet mm. Mobyn, Radioheadin ja Nick Caven promootion ja tehneet staran mm. Adele-nimisestä tuntemattomasta irmasta. Hyviä pointteja oli niillä. Sit siinä viimeisessä oli venäläisiä keikkajärjestäjiä puhumassa Venäjän kuvioista. Siinä oli yks todella ärsyttävän oloinen ja marcelocabulin näköinen leso hippa aurinkolaseineen mukana elvistelemässä. Teki mieli katkoo polvet ja palauttaa se maan tasalle kun ei siltä ääntäkään oikein lähteny. Mut kyllä se asioista ties ja oli järkänny uukakkosen ja madonnankin Moskovaan keikalle. Saat anteeks, marcelo!

Sit oli alaan liittyvät kuviot paketissa ja aika siirtyä vapaalle, samoissa seurueissa toki. Ohjelmassa rokkikeilauksen epäviralliset SM-kisat, ai mitenkäkö tämä minuun liittyy? Noh, siinähän kävi niin että Viikatteen Kalle joutui perumaan osallistumisensa ja silloin soitettiin hane hätiin. Joukkuekavereina mulla oli Koljosen Tiekiistasta Hirvoskimmo, sekä Lutakosta Matti ja Jenna. Alku oli melko raju, ensimmäiset kolme heittoa vuosikausiin ja multa lipsahti kolme täydellistä kaatoa. Viereisellä radalla teoston joukkue alkoi jo vaatia jotain korvauksia noin näyttävästä suorituksesta. Sitten alkoi lipsua kun joukkuekaverit rupes kittaamaan kossuvissyjä ja minä en. Lopun aikaa sit keskityttiin vaan olemaan hyvännäköisiä ku ei päästykään finaaliin.

Seuraavaks Kerubiin tarkastamaan Danko Jones. Olipahan taas klubibändi vailla vertaa. Tampereen Klubilla näin kerran ja oli ehdotonta rautaa sielläkin. Kuopiorockissa taas ei mun mielestä oikein ihmeellinen ollut. Klubibändi on se, ei festaribändi.

Muut jatkoi juhliaan ja mie hotelliin köllöttämään. Niin, join muuten baarissa 6 tölkkiä batterya, 5 pulloo vettä ja jokusen limpparin, keho oli ihmeissään että mikäs meininki tämä on. Aseman Grillin tympeälle rouvalle ei lisäpisteitä irronut. Olin lähestymässä hänen kioskiaan ja matkaa oli noin 7 metriä enää ni akka laittoi saatana luukun kiinni ja sanoi että ei ruokaa enää. Olisit nyt voinu vaikka kylmän lihapiirakan jääkaapistas myydä vaikka työaika loppui minuutti sitten. Olisin muuten maksanu sulle satasen siitä, mut ei sitten. Vituttaa tuommoset ammattiliittoihmiset, fukk.

Aamulla siirtyminen Kouvolaan keikalle, mukavaa. Rouvakin junailee itsensä sinne. Saattaa tuurillansa päästä Hane Cumuluksessa rakasteluhommiin,  pikkuse hyvä.

Tsaui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti