maanantai 13. helmikuuta 2012

TK poissa kotoa, Kerubi JNS

3.2.2012 Perjantai. Kerubi, JNS. Pitkästä aikaa Joensuuhun. Pakkasta edelleen aivan saatanasti ja mersusta hajos webasto, kuinkahan tässä nyt? Webasto luottomekaanikolle korjaukseen, rouva Kuopion lentoasemalta kyytiin ja Joensuussa auto Iso Myyn lämpöiseen parkkihalliin. Muu ryhmä ajelkoon perässä Osasto-A:n lusikkahaarykkayhdistelmällä.

Kyllä, Iso Myy, sen niminen kauppakeskus on Joensuussa. Mainostoimiston AD on nimittäin nyt pistäny ihan parastaan tässä kohtaa. Ai mikskäkö en hotellin parkkihalliin voinut sitä autoain viedä? Johtuen siitä että yöpymämme hotellin omistaa osuuskaupan väki, eli sosialistit. Niiden mielestä lämpimällä autolla ajelu on kapitalistista hapatusta joten parkkihalli lienee sitä myös.

Kerubi, se on legendaarinen kapakka suomalaisella keikkakartalla. Sivistymättömille haluan valaista että tätä nykyä se sijaitsee keskellä kaupunkia, siinä oikeessa Ilosaaressa, Karjalantalon yläkerrassa. Siellä alakerrassa oli Kellari, jossa käytiinkin pari kertaa aiemmin täydelle salille vetämässä. Tai on se siis siellä vieläkin, tai siis nyt se on Kerubin Kellari, tai jotain? Vittu mie menin ihan sekaisin, vejin nimittäin eilen illalla kaks unilääkettä yhden sijaan, oikeestaan vahingossa. Olin ehkä jopa hivenen nukkumattia nopeampi siinä nukahtamishommassa. Tämä kostautuu näköjään hitautena näin aamutuimaan.

Hattusen Panu on siellä johtajana, hieno mies. Entisen minäni jälkeen Suomen kovin lonkerinkittaaja on Panu, todella hieno mies. Se on laittanut siellä puitteet niin viimesen päälle että ei voi popparia paljon saapuessaan mikään vituttaa. Professori Vihavainen oli virkannut audiovisuaalisen kalustonkin niin viimeiseen timmiin että jösses! Olispa joka paikassa hommat hoidettu kuten Kerubissa tai Henkassa ni varmaan sairaanhoitopiirit säästelis paljonkin hulluuntuneiden muusikoiden yhteiskuntaan palauttamisessa ja/tai ainakin sen yrittämisessä.

Ai milläkös kokoonpanolla sitä nyt ollaan? No ihan sillä melkein oikeella eli Tegelman taas huoraa jossain ja Apulannasta saatiin miksaajaks Arska. Tai no joo, olihan meillä Kalle "Kaija" Pakarinen korsetteineen taustalaulussa mutta muuten oli lähes normaaliuden multihuipennus koko ilta. Eli ennakosta myytiin melkein kaikki liput ja loput sit ovelta. Keikka oli omasta mielestä normaalitimanttia. Spiikit joka kerta vaan normaaliakin paskempia. Arska humaltui normaalisti keikan aikana. Keikan jälkeen nopea pakkaspakkaus ja ukkelit normaalisti Kuopivoon. Tälläpä erää normaaliuteen tuli kuitenkin pieni poikkeus. Tsäh!

Jäätiin nimittäin Pertsan (Petra) kanssa Joensuuhun dokkailemaan ja kikkailemaan kun siinä sattui ton meidän punkiyhtyeen rumpali paikalle. Siitä kai se ajatus sitten lähti, joogassa tyhmyys tiivistyy! Tämä Kimmo läväytti pöytään vielä semmosen uutisenkin että ei se ainakaan vähentänyt sitä kossubatteryn pöytäänvirtaustahtia. Kertokoon teille ite sen, ei oo minun homma se. Politiikkaa puhuttiin myös ja vissiin pari vihertävää suvaitsemattomuuden uhriakin suututettiin. Mutta aitoa ja oikeeta hauskaa meillä oli ihan pilkkuun saakka siellä alakerran baarissa. Henkilökunnalle myös kiitostarallaa, helevetin hyvä ryhmä siellä on kyllä duunissa, hattua nostaisin jos sitä käyttäisin!

Aamupan... aamupalan jälkeen puolen päivän puhallus respassa. Tuloksen perusteella ei keretäkään MC Raaka Peen järjestämälle perinteiselle TK-illalliselle Kuopioon. Tulos 0,39. Ja kappas vaan, herra Spektaakkeli oli myös jäänyt öisestä kuopion kyydistä ja napottaa respassa niin ikään, otetaan toki koukkunokka kyytiin ja soitetaan sille koko kotimatka mökkitietä ni tietää olleensa pahoilla teillä. Olishan tuolla puhallustuloksella voinut jo toki ajaa, mutta selkärankaisena johdatin taksilla ryhmän Gloriaan aamumehuille. Tuomas oli vissiin mehuille allerginen ja vaihtoi heti tuotteen alkoholiin.

Rahalla saa ja mersulla pääsee, eli illalliselle kerettiin kuitenkin. Vuosittain yllättää se että kuinka paljon on tullut uusia tenavia tähän meidän TK-perheeseen, ei pysy enää laskussa eikä muista kaikkien nimiä mutta hyvä että sieltä on kakkosketju sikiämässä ja jatkamassa tätä juttua jahka meiltä hupenee voimat. Anoppi on muuten alkanu aika suorasanaisesti kehottaa mua naimisiin ja lapsentekoon, eikä yhtään helpota että Pertsa on tuossa samassa salaliitossa. Oonkohan mie nyt ihan kusessa vai enköhän mie oo?

Ai niin, minuahan vituttikin se että nyt laitetaan kaikki vittumaiset asiat Jyrkin ja Saulin syyks. Vihreät ja vasuritko ei olis noita kyseisiä säästöjä vaalien jälkeen tehneet? Teillä pitäis olla joka saatanan lähiö omana kuntanaan, maksaa mitä maksaa? Terveyskeskus pitäis olla vähintään joka toisen kerrostalon porraskäytävässä että saatais ne naapurin puliukon lonkat kuntoon ilman että sen tarvii hanen verorahoilla ajaa taksilla yhtään pitemmälle? Nokian puhelimia ei sais Kiinassa tehä, Salossa vaan ja kalliilla ku ei niitä paskoja kuitenkaan kukaan enää osta? Vasureiden mielestä varuskuntiakaan ei olis tarvinnut lakkauttaa, niin no, teidän sielunkumppanithan ne on meidän armeijaa historian saatossa pääasiassa työllistänykin. Sitä en tosin minäkään ymmärrä että miks just Joensuusta lopetetaan varuskunta, mahdollinen sotilaallinen uhka on kuitenkin huomattavasti uskottavampi Venäjältä kuin Ruotsista päin. Pah, ei enempää politiikkaa, ei ainakaan tällä erää.

Minulla on paha tapa kuunnella myös viereisten pöytien keskusteluja. Taannoin kuulin kutosen mambassa kun joukko keski-iän juuri ylittäneitä konttorirouvia pui työpaikallaan ilmennyttä järisyttävää ongelmaa. Ai mikä mamba? Se on suoraan radioviskaali Juha Perälältä lainattu ja osuva synonyymi raitiovaunulle. Vihreä ja kiemurtelee siis. Niin näillä rouvilla oli ongelmana se että eivät saa työpaikallaan somistaa omaa työpistettään mieleisekseen. Edes taustakuvaa ei saa "päätteelleen" vaihtaa? Mittee vittua? Pitäiskö tällä tehokkuuden aikakaudella kuitenkin keskittyä sen työn tuottavuuteen? Olishan se tietty mukavaa kuolata Samuli Edelmania taustakuvana pelargonioiden ja siskonpojan lastenlasten kuvien keskeltä, tai siis enhän minä tiedä, mutta luulen että hirmuisia fantasioita olis toimistorouvan mielessä. Mutta onko mielessä ees käynyt että se työnantaja odottaa sinulta vähän jotain muutakin? Kun omaa uraani aloittelin betoniraudoittajana siltatyömaalla helevetinmoisessa pakkasessa ja vuonna 1991, ni ei käyny mielessä työpisteen somistaminen, ei ollenkaan. Siinä rouvaporukassa oli vielä oikein osuvasti mukana semmoinen ehkä vähemmän hetero miespuolinen rouva, ai suatana kun se oikein innostu siitä aiheesta. Enpä mie selvin päin uskaltanut siihen keskusteluun osallistua, täällä vaan jälkeen päin selän takana purnaan.

Yks keikkavapaa viikonloppu olis nyt tässä välissä ja sit onkin oikein mukava pläjäys tulossa. Siellä olis torstaina tarjolla show Jyväskylän Lutakossa ja siihen päälle tuplakeikka kotikentällä Kuopivossa. Kaiken kukkuraks tehdään vielä nuo kolme keikkaa 2 Times Terrorin kanssa, joten sopii mulle kuin pultti jengoihin. Nyt mie lähen rouvan kainaloon Rööperiin, korkeutta on 4km, aurinko paistaa ja ropelit on päin vittua!


Bujaka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti