perjantai 21. kesäkuuta 2013

TK poissa kotoa, Kivenlahtirock 2013, Espoo ja hieman Roomaa...

Kevätjuhlakiertue saatiin siis päätökseen ja seuraavana olis vähän toistakymmentä festarivetoa ohjelmassa. Nehän on mukavia kun saa ulkoilmassa pöljäillä ja isoille yleisöille. Mutta ootkos ikinä törmänny siihen ongelmaan ettet keksi vaimolles syntymäpäivälahjaa? Minä tuossa taannoin painin just tämän probleeman kanssa. Uutta imuria ei kuulemma kannata ostaa ku sen se saattaa ottaa vihjeenä tai vittuiluna jne, perusjuttuja. Käsistäni kun olen näppärä niin askartelin lahjan itse. Muistin että vaimo on aina halunnut Roomaan, enkä oo siellä käynyt itsekään ni askartelin semmosen lahjakortin ja vein sen viikoks Italiaan.

Se on melko jylhä kaupunki. Suuruudenhulluja on olleet ne roomalaiset niissä rakennushommissaan. Kaikki oli kivestä, niin niin, siis raaka-aineena oli käytetty pelkästään kiveä, ei kivestä. Ja ne hökkelit oli ihan saatanan isoja, ei mittään järkee.  Mitään nykyaikaista ei infrastruktuurissa näkynyt. No toisaalta jos Kuopio on 200 vuotta vanha kaupunki ja Rooma laitettiin pystyyn 3000 vuotta sitten ni kyllä siinä pitää silmälläkin se ero silloin hoksata. Colosseumia piti ihan suu auki ihmetellä, hurjat ne on ollu ehkä ne bileet silloin 2000 vuotta sitten ku leijonille on syötetty orjia ja gladiaattorit on tapellu oikeeta vapaaottelua eikä nykypäivän samettihousuvässyköiden mattopainia.

Rooman keskusta on hyvin pienellä alueella. Joka nurkan takana on jokin nähtävyys tai sitten ainakin aukio jonka keskellä on suihkulähde. Joka paikassa on suihkulähde. Busseja tai metroa tarvis oikeastaan vain mennessään Vatikaaniin, eläintarhaan tai jalkapallopeliin. Kaikissa käytiin. Vatikaanissa kävin paskalla, eipä juuri muuta. Vitusti siellä käveli vastaan niitä liperikaulaisia rikollisia. Kyllä, minä stereotyyppaan ne kaikki seksuaalirikollisiksi koska ne valehtelematta näyttivätkin siltä. Miks vaikka YK ei vois kieltää sitä niiden järjestöö? Ai niin, koska uskonto.

Ruoka hyvvee ja juoma halpaa jos malttoi pysyä joen oikealla puolella. Asuttiin hippien puolella Trasteveressa mut ei se haitannu, nätti ja siisti hotelli oli. Joen yli tullessa hinnat aina tuplaantui. Nykypäivänä vois olettaa että jos tilaa kinkku-mozzarella-leivän ni saat sen leivän siihen etees valmiina vaan ei. Siellä tuotiin eteen raaka-aineet ja työkalut. Tee ite. Mut hyvvee silti. Ensimmäisen kerran kun italiassa kävin, pari vuotta sitten kolme keikkaa TK:lla vetelemässä, petyin pizzoihin. Ne oli ihan kusta ja paskoo siellä pohjoisessa, molempia. Roomalaiset korjas kyllä tilanteen, täällä oli pizzatkin erinomaisia. Litran vodka-red bull aperitiivinä 15€, ei ollenkaan paha.

Rooman eläintarha oli isompi ku Korkeasaari, eipä eronnut juuri muuten. Isompia apinoita siellä oli ja ne kaiveli perseitään, mut niin kai ne apinat Suomessakin? En oo koskaan käyny KuPSin peliä kummoisemmassa jalkapallo-ottelussa ni siksipä piti mennä tarkastamaan onko se italialainen jalkapallokulttuuri yhtä hullua ku väitetään. Oli se. Lippuja sai semmosesta pukumiesten mafiatoimistosta passia vastaan. Passi piti olla mukana myös siellä pelissä. Näillä tiedoilla ja turvakameroiden kuvilla ne jakaa kuulemma huligaaneille penalteja niihin peleihin ja karsinoivat niitä vähän omiin katsomolohkoihinsa. Tosin siellä pelissä järjestysmiehet hävis huligaaneille ihan pystyyn. Huithapelit meni niiden aitojen yli ihan miten halus, ei siihen väliin kukaan uskaltanu mennä. Pommit ja soihdut lenteli ja hirmuinen laulu raikui Rooman Olympic Stadiumilla.  Ihan en ymmärtänyt miks ne heilas natsitervehdystä siellä katsomossa vähän väliä? Vaimoo pelotti ja vähän minuakin. AS Roma-Napoli 2-0 ja mie hävisin betseissä satasen, ei paha. Yritänpä laittaa tähän ihan videonkin jos onnistuis... Ei kai siellä muuta. Uudestaan sinne tekis mieli käymään mutta näkemättä on vielä liian paljon muitakin paikkoja.

Kivenlahtirock 2013. Festarikesän aloitus ihan kotinurkilta minulle. Tuomaksen ja vaimojemme kanssa liipaistiin tyylikkäästi taksilla keikalle, on helppoo. Juomiset oli oottamassa nätisti jääkaapissa melkein kaikki ja loputkin tuotiin hyvin pienellä muistuttelulla. Aurinko paistoi kuumasti ja oltiin poijat hetkellisesti ihan ilman paitoja. Vaimoja meillä oli siellä mukana mut niillä oli paidat päällä.

Yks omituisen tuttu naama hiippaili siellä bäkkärillä ja lähempi tarkastelu osoitti hänen olevan Macke Mackelainen Ruotsista. Tuo sama veijari joka hoiti meidän backlinea noilla Painin rundeilla. Se oli täällä Hardcore Superstarin kitarateknikkona. Olipa mukava nähä, hieno mies. Vanhasta muistista se olikin keikan jälkeen pakkaamassa meidän kamoja autoon, meidän autoon.

Oltiin kakkoslavan viimeisenä esiintyjänä lauantaina. Se kakkoslava oli räppilava, vai eikö muka kuulosta siltä: Karri Koira, Stig, Paleface, Raappana, Turmion Kätilöt ja juuri tässä järjestyksessä?

Eipä se, tyytyväisiä ollaan ja nöyriä aina kun soittamaan päästään johonkin. Tunnin setti, taustanauhan perusteella 51 min discoa ja 9 min keskinkertaisia puujalkoja biisien välissä. Puujalkojen mitta olikin ennakoitua pidempi ja yks hitti sieltä loppupäästä piti vielä vetämättä jättää ettei mee ylitöiks.

Tuossa kevään keikkojen aikana Raaka Pee oli saanut semmoisen oudon päähänpinttymän että sen pitää saada soittaa Teurastaja-kappaleessa jotain soitinta. Valitettavasti se soitin on osoittautunut yleensä bassoksi. Ekalla kerralla Haminassa se kiilas kiipparikioskiin ja pisti Jannen eturiviin tulkitsemaan kappaletta. Tämän jälkeen se oon poikkeuksetta ollut minä joka on lauluhommiin joutunut. Ja kyllähän mie huudan kun siitä kerran maksetaan. Ei sitä oo kenenkään pakko kuunnella eikä katsella, olette vapaita poistumaan paikalta. Varoitinpahan jo nyt koska pahoin pelkään että tämä kuvio tulee toistumaan tänä kesänä joka saatanan keikalla.

Keikka paketissa ja pieni känni päällä. Muitakiin kuopiolaisia rokkitähtiä oli paikalla ni otettiin sitten viinoo ja puhuttiin yhteistä kieltämme. Illan päätteeks poijat hotelliin ja itse vaimon kanssa kotiin köllölleen. Ihan kelpo aloitus tälle kesälle. 

Seuraavana juhannusaatto Visulahdessa, voipi olla erikoiskeikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti