maanantai 21. tammikuuta 2019

Hane matkoilla, tammikuu 2019, day 8, Tel Aviv, Israel

Herätys 02 ja kävin jo illalla tilaamassa valmiiks taksin lentokentälle 02.30. Kaikki ylimääräinen eli pesuaineet, vanhat vaatteet jne täytyy nyt jättää pois kyydistä koska vaimon uudet villatakit vievät tilaa laukuista hieman ennakoitua enemmän. Huone luovutettu ja vaikka taksi hieman myöhässä olikin ja huomattavasti edellistä hitaampi niin kentällä oltiin aivan ajoissa. Kovasti varoittelevat että tälle kentälle kannattaa varata 3 tuntia aikaa koska muodollisuuksia ja tarkastuksia on melko lailla enemmän kuin kentillä yleensä. Se on toki ymmärrettävää kun ajattelee millä alueella ollaan ja minkälaista se on tuo lähihistoria ollut heillä. Rouva on joutunut tällä matkalla jo kaikissa tarkastuksissa huume- ja räjähdysainepyyhkäisyihin ja niin käy nytkin. Minulla meinas mennä hermo yhen turvatarkastajarouvan kanssa kun se ei uskonut että shortsien vyö on ommeltu housuihin kiinni. Se vaan intti että vyö pois. Olisin kovasti halunnut ottaa mielenosoituksenomaisesti housut pois kokonaan mutta en tiennyt että onko alastomuudesta rangaistuksena kivitys vai ristiinnaulitseminen ni en uskaltanut. Otin sit vaan sen vyön pois kun ei se ollu oikeesti ommeltu kiinni, yritin vain päästä helpommalla ja aina aiemmin se on onnistunut.


Lähtökuulustelu oli ihan helppo. Nyt kysyttiin vain siviilisäätyä ja että kuka on pakannut laukut ja että onko joku pyytänyt viemään jotain ”paketteja” lentokoneeseen. Osattiin kaikki vastaukset oikein ja saatiin punaiset maastapoistumisluvat. Edelleenkään passeihin ei tullut mitään merkintöjä Israelissa käymisestä jotta jatkossa päästään esim Arabiemiraatteihin. Just luin semmoisen vinkin että jos se virkailija meinaa laittaa sulle leiman passiin niin voit keskeyttää sen toimenpiteen ja pyytää häntä antamaan mielummin tuon irtokupongin sen leiman sijaan. Vaan ilmeisesti se tuo kuponki tulee nykyään automaattisesti, ainakin Tel Avivin kentällä. Kentällä pienet aamupalan tapaiset ja klo 6.05 departure kohti Prahaa.


Huomenna olis lähtenyt Finnairin suora lento Helsinkiin mut sillä vaimo ei olis kerenny pitämään uutta akrobatiakurssiaan joka alkaa huomenna illalla. Finnair lentää tänne ja takas suoria lentoja tiistaisin ja Norwegian tekee saman lauantaisin. Meille jäi nyt ainoksi vaihtoehdoksi mennä Smartwingsillä Prahaan ja sieltä parin tunnin vaihdon päälle Czech Airlinesilla Helsinkiin. Jo eka lento oli reilusti myöhässä ja se oli muutenkin jokin kankea ja ahdas halpisyhtiö. Prahassa vaimoa alkoi jo kiukuttamaan, silä oli nälkä. Perusjuttu, hoidin sille ruokaa ni heti helpotti. Kiukutti sitä myös se että ei saatu vikalle lennolle vierekkäisiä paikkoja ku kone oli täynnä.


Myöhässä on kovasti tämäkin lento mutta ei niin paljon että sais haettua taloudellista hyötyä takas päin. Tämä tsekkien yhtiökin on jokin halpalentofirma koska ne ei oo maksanu helsingin kentällä edes putkiloparkkipaikkaa vaan matkustajat (300 pax) viedään busseilla terminaaliin vaikka kyseessä on ihan Boeing 737. Kyllä pitää jatkossa vältellä näitä halpalentoyhtiöitä ni elämä helpottuu siltäkin osin. Nyt siihen vaan oli aikataulun asettama pakko. Äkkiä taksilla kotiin vapauttamaan anoppi kissanhoitotehtävistään ja nukkumaan. Kotona odotti valkosipuliperunoita ja sian sisäfilettä. Nou kosher. I <3 my anoppi.


Jos nyt pitäis valita ne 5 paikkaa maailmassa mihin aion mennä vielä uudelleen tässä elämässä niin ne olisivat Havanna, Gili T, Honolulu, Hollywood ja Jerusalem. Suosittelen Israelia vahvasti jos etsit tuommoista erikoista lähialuelomaa. Vain 4,5 tunnin lento, nykyaikainen meno TA:ssa ja historiallinen ätmös Jerusalemissa. Hieman kallista mutta ei sen kalliimpaa kuin Suomessa. Mitään ei tarvinnut pelätä kun vaan käyttäydyt edes jollain lailla korrektisti etkä ala halveeraamaan muiden uskontoja ja jumalia.


Saatan jatkaa raportointia yhtyeemme euroopan kiertueelta joka starttaa ensi kuun lopussa. Kyllä se vaan elämä on aika ajoin melko jesjes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti