maanantai 16. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2015, day 2, Hollywood

Day 2, Hollywood

Heräsin kolmelta aamulla ja aloin töihin. Periaatteessa taidankin säilyttää tämän unirytmin ni tulee nuo päivittäiset työt tehtyä ennenku vaimo herää. Se näkyy osaavan nukkua missä vaan ja kuinka pitkään vaan. Aamulla oli ihan mukava kikkailla tuolla sunset bulevardiakin kun oli vielä kohtalaisen viileää mut heti kymmeneltä alkoi kalifornian aurinko posottamaan niin että meinas olla mullekin liikaa. Hotelli tarjoili mannermaisen mutta ihan kelvollisen aamupalan. Hotelli on tässä Melrose Avenuen ja Vine Streetin kulmassa. Äsken minulle kerrottiin että Melrose Place on oikeasti vain pieni ja asuttamaton kadunpätkä tässä ihan lähellä ja se sarja niin ikään on kuvattu jossain tässä lähellä. Tarina ei kuitenkaan kerro että onko se oikeasti kuvattu tässä hotellissa, tää kyllä muistuttaa erehdyttävän paljon just sitä lavastetta. Ehkä täytyy kaivaa Heather Locklear-veehooässät kellarista ja varmistaa asia.
Lähettiin hotellin ovesta ulos ni suoraan edessä silmiimme siintää parin kilometrin päässä se HOLLYWOOD-kyltti. Vaimo meinas tukehtua ja pakahtua riemusta ja meinas kai sillä itkukin tulla, se meni ihan kummalliseksi, häkeltyi.
Sit käytiin pällistelemässä niitä jalkakäytävässä olevia tähtiä. Niitä oli vitusti. Kuulemma 2500 tai jotain, en mie muista. Mutta tiesittekö että joillain sankareilla on useampiakin? Ennätys on 5, Gene Autrylla. Se on saanu tähden jokaisesta kategoriasta eikä mulla oo vitunkaan hajua kuka se on. Frank Sinatralla on kaks, epäilisin että musiikista ja näyttelijäansioista. Larry Hagmanin tähden bongasin, siinä on osunu palkinto kohilleen. Vai onko se nyt sitten palkinto kun siitä pitää ite maksaa jollekin akatemialle 20 000 dollaria? Marilyn Monroen tähti oli McDonaldsin varauloskäytävän kynnyksen edessä, aika juhlallista.
Hirveesti oli teattereita rivissä Hollywood Bulevardilla, siinä yhessä Kevin Costner pelasti Whitney Houstonin kuolemalta taannoin. Teattereiden edessä oli kaikenlaisia hahmoja kerjäämässä rahaa, Hiiren Minni ja Krugerin Freddie oli siinä ainakin. Ja sitten oli maailman paskin se semmoinen mikä se on se ihminen joka yrittää liikkua kuin robotti, oli muuten ihan oikeesti paska. Kaikki muutkin nauroi sille, varmaa se oli jokin opiskelija. On nimittäin näyttelijä- ja ohjaajakouluja ihan joka korttelissa. Kinnostais tietää millä prosentilla valmistuneet työllistyy omalle alalle. Siellä McDonaldsilla kodittomat (ehkä näyttelijäkoulusta valmistuneet) kyttäsivät muilta jääneitä ruoantähteitä. Kodilliset henkilökuntaan kuuluvat (ehkä näyttelijäkouluista valmistuneet hekin) häätivät pummeja ulos.
Viimeaikaisilla kaupunkilomilla on kehittynyt ajatus hop on hop off-bussin hyötykäyttämisestä. Sehän on oikeasti ummikolle ensikertalaiselle aivan loistava keksintö. Nyt pantiin haaveet toteen ja hypättiin yhteen semmoiseen joka kiertää vain hollywoodin, west hollywoodin ja beverly hillsin. Hyvä idea oli se vaikka perse hikos kahdessa tunnissa aika pahaksi. Haluatteko että kerron teille pari opittua asiaa? En minäkään niitä tienny vielä eilen. 1) Aikoinaan kun Hollywoodissa oli kieltolaki ni Sunset Strip perustettiin kiertelemään tuohon vuorten juurelle aivan kaupungin rajan toiselle puolelle jottei polliisi puutu juomiseen. Silti ne baarit pidettiin siellä salakapakoina ja Speak Easy-käsite lähti sieltä. 2) Bevery Hillsissä menee asutusten takana omat tiet roska-autoille etteivät ne vähennä rikkailta silmäniloa. 3) Beverly Hillsissä keltaiset palopostit maalattiin myöhemmin hopean värisiksi edellä mainitusta syystä. 4) Pollo Loco (?) -nimisessä kanansiipiravintolassa oli keltainen maskottilintu jota näytteli nuori näyttelijälupaus Brad Pitt. 5) Siinä vieressä oli viinakauppa ja sen vieressä asuivat gunsnrosesit. Ne kuluttivat siitä kaupasta erittäin vahvaprosenttista kalifornialaista valkoviiniä nimeltä Night Train. Debyyttilevyn kolmas raita kertoo tästä tuotteesta.
Tultiin ”kotiin” ja pistin vaimon uima-altaaseen. Arvatkaa kuinka monta erilaista varoituskylttiä pitää olla ihan normaalissa amerikkalaisessa altaassa että sinne on ihmisen turvallista mennä. 10 pitää olla. Ikuistan kuvan todisteeksi.
Niin, siis vaimon laitoin altaaseen ja ite läksin autovuokraamoon. Apulannasta tuttu basistikollega Mäkisen Ville laittoi just viestin että on tulossa sunnuntaina tänne ja on vuokrannut valmiiks Mustangin ja että otettaisko kaljoo. Harmillisesti me keretään just vaihtamaan osavaltioo lauantaina siten että kaljoittelu ei tule kysymykseen mutta tuo Mustang alkoi kiinnostamaan. Vuokraamon pihalla oli tuoretta vuosimallia oleva aivan saatanan sähäkän näköinen keltainen Camaro, aloin ensin sitä kyselemään että jos sais vähän keulittua mäkiselle tässä asiassa mut oli vähän turhan kallis vehe hauskanpitoon se. Otin loppuviikoks semmoisen samanlaisen avomustangin minäkin, ei ollu näillä mersuja ees luxury-luokassa. Tai ainakin ne lupas mulle huomisaamuks jostain sen Mustangin hoitaa. Vittu jos tuleekin taas jokin ”vastaava” auto ja se on vaikka saab ni en ala. Ihan hyvin saattaa olla, näille saab on luxury-auto. Saankohan mie nyt nukuttua yhtään ens yönä?
Kotipuolessa autohommat meni tavallaan vähän munilleen myös. Oon jo vuoden verran kyttäilly yhtä just tietynlaista mersua ja sitä ei vaan tunnu Suomesta löytyvän sit millään. Kesällä kun polliisi otti ylinopeuksista ajokortin hetkeksi pois ni ajattelin että nyt myyn vanhan mersun veke ja käyn hakemassa saksasta uuden heti kun saan kortin takas. Oikean sorttinen yksilö löytyi saksasta mut se apina kerkesi myydä sen kaks päivää ennenku siat palauttivat minun ajo-oikeuden. Oon nyt siitä lähtien kyttäillyt aamuin illoin saksalaisia autokauppoja tuloksetta kunnes viime viikolla taas sopiva löytyi ja nyt olis ollut viikko aikaa se hakeakin. En tosin arvannut kuinka hidasta voi olla kommunikointi saksalaisen kanssa. Ensimmäinen kysymykseni oli ”Do you speak english?” Meni neljä päivää kunnes Mustafa Dkmar (nimeä ei muutettu) vastasi minulle: ” Yes I can small english.” Arvatkaa onko minulla sitä autoa edelleenkään. Jatkan tätä projektin kuukauden päästä suomesta käsin. Nyt on alettava nukkumaan vaikka lokaali kello osoittaa vasta 19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti