maanantai 30. marraskuuta 2015

Hane matkoilla, syyskuu 2015, day 14, Honolulu

day 14, Honolulu

Sunnuntai. Välipäivä. Jotenkin tämä kuumuus ja kosteus on vieny voimat. Ei jaksais nyt sinkoilla mihinkään ku ei oo pakko. Normaalit aamurutiinit siis: Burger King, aamu-uinti meressä, vaimo altaalle aurinkoon ja ite tein työt sillä välin ajan tasalle. Lounaaksi riisiä, perunasalaattia ja hawaiin style BBQ kanaa. Kymmenen pistettä ansaitsi se ruoka, helevetin hyvä oli. Vaan olisko kuitenkin jotain minun suolelle epäsopivaa siinä ollut kun vatsaan tuli hieman epävarma olo loppupäiväksi. Ehkä senkin takia meni ihan kotona makoiluksi koko sunnuntai.
Sen verran nyt kuitenkin piti käydä ulkoilemassa että lähikaupasta juomisia ja ilta- sekä aamupalaa. Tuossa meidän hotellin ja viereisen rakennuksen välillä on semmoinen kaks metriä leveä kuja mikä on täynnä ilmeisesti vuokrattavia skoottereita. Aina iltapäivisin se vuokraamon ukki tulee siihen päivystämään ja myymään ananaksia sekä pilkkomaan kookoksia sapelillaan. Eilen huomasin että siinä oli kaks poliisipartioo pysähtynyt sitä kuulustelemaan jostain asiasta. Sen verran kuulin että kyselivät ainakin hänen poikansa perään. Äsken kun menin ohi ni siinä oli neljä poliisiautoa parkissa ja kyselivät niistä sen skoottereista. Taitaa olla jokin monialamafioso koko ukki. Tupakka pitää aina pistää täällä piiloon ku näkee poliisin, on nimittäin vielä tiukempi tupakkalaki kun Suomessa. Kadulla saa polttaa vain siten että lähimmälle yleisen tilan ovelle on vähintään 20 jalkaa matkaa. Rannalla, altailla, terasseilla ja sisätiloissa ei laisinkaan. En oo halunnu heidän lakejaan kyseenalaistaa sähkötupakoinnilla, maassa maan tavalla. Sen kun sais vielä kalloon noille ”turisteille” suomessakin.
Väkisin keksin vielä itelleni semmoisen homman että postikortti pitää lähettää jollekin kotisuomeen. Varmaan nykyaikana melko unohdettu tapa, mutta hieno tapa. Mieti nyt kuinka siitä ilostuu ihminen kun saa yllättäen tissikortin vaikka teneriffalta ja siinä kerrotaan että 1) Ei oo vielä koti-ikävä, 2) On lämpimämpää kuin vastaanottajalla 3) Terveisiä kotijoukoille ja kaikille tutuille ja 4) Viinoo on muistettu ottaa ja ihan just otetaan lisää. Semmoisen minä lähetän ja kohdekin on jo valittu sekä osoite selvitetty. Ei löytyny oikein semmosia torremolinos-tyylisiä tissikortteja ni piti tyytyä vieläkin retrompaan. Postimerkkejä meillä myydäänkin vain 10 kappaleen erissä. Nyt tämä siis tarkoittaa sitä että täytyy ostaa vielä yhdeksän korttia ja selvittää niihin jotkin osoitteet. Kauhea homma ja projekti tästä pääsi muodostumaan mut eipähän mulla tässä oo tulevalle viikolle mitään muuta sovittunakaan. Mukavaa. Olspa faksi.
Uutiset ja sää. Aloitan loogittomasti jälkimmäisestä. Se Jimena-hurrikaani taas näyttää menevän ohi pohjoispuolelta mutta kaikkien saarten etelä- ja itärannoille on annettu huomisiltaan saakka high surf warning ku aallot on pahimmillaan 18-jalkaisia. Uutisosuus: Tuon edellisen joutui karvaasti kokemaan yks US Navyn korpraali kun oli eilen iltalomillaan menny sinne Sandy Beachin kupeeseen kalliolle istumaan. Siellä on semmoinen yks nähtävyyden tapainen, semmoinen luonnon itsensä kalliosta muovaama silta jonka nimeä en muista ja tuossa paikallislehdessä se olis mutta rillit on kaukana kirjoituspöydällä että en jaksa niitä nousta sängystä saakka hakemaan joten googlettakaa. Hieno silta. Ni se oli istunu siinä ja aalto pyyhkäisi sen mereen ja sinne jäi. Mukana olleet kaks vosua soittivat apua, ja toinen niistäkin oli meinannu lähteä aallon mukaan. Helikopterit ja merivartioston veneet etsi puol tuntia ja sit ne löys ruumiin 100 metrin päässä rannasta. Mitn ei ollut tehtävissä. Oma vika, oli varoitettu ja se oli ”off limit”-aluetta. Good night ja sleep tight.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti