maanantai 27. huhtikuuta 2015

Hane matkoilla, syyskuu 2014, day 20, Bangkok, Thaimaa

Aamupalaan Balilla kohdistuu isot odotukset koska hotelli on uusi ja hieno. Aamiainen on kuitenkin lievä pettymys. Kai ne parhaansa yrittää mutta kun maa on köyhä ni se sitten on. Toisaalta köyhyys ei selitä sitä että kana pitää grillata aivan rutikuivaksi. Croissanteista ja parvekeolosuhteista myönnetään kuitenkin plussat. Eurojackpot ei natsannut vieläkään, 2 oikein. Joku oli liipaissut suomeen 61,2 miljoonaa, paljon onnea. Se joka väittää ettei raha tee onnelliseks ni haistakoon paskan, olet ihan tyhjän paskan jeesustelija sinä.
Pakkaaminen on helppoa koska ei noita laukkuja juuri kerenny purkamaankaan. Respassa tehtiin tilit selväks ja security-upseeri huitoi meille oikean taksin. Ja nyt oli oikea taksikuskikin. Jumangega että veteli kuin ari vatanen parhaina päivinään, tämmöistä kuuluu taksikyyti ollakin, ainakin Aasiassa. Se eilinen hiacehomo olis voinu ottaa vinkkejä tältä.
Balin lentoasema on rakennusteknisesti hieno ilmestys ja hommatkin toimii mukavan sutjakasti. Tosin en oo oikein koskaan ymmärtänyt näissä kehitysmaissa sitä lippujen ja lappujen täyttelyn määrää. Viisumin vielä jotenkin tajuan mutta nuo kaikki arrival cardit ja departure cardit ja tulli-ilmoitukset on kaikki ihan yhtä tyhjän kanssa. Omilla silmilläni näin kun viimeks jonnekin, ehkä kuubaan, mennessä piti täytellä hirmu tarkat kupongit rahoistaan ja tavaroistaan ja sit tullissa ahmed keräsi ne pois ja ihan siinä silmien alla tumppas kaikki lukematta roskiin? En myöskään ymmärrä tuota kahden läpivalaisun taktiikkaa, näkkyykö toisella vehkeellä mukamas vain jotkin tietyt pommit ja toisella taas erilaiset? Egyptissä läpivalaisuja oli kolme peräkkäin, mut egyptiläiset ovatkin rosvoja ja paskahousuja kaikki.
Just ennen Air Asian kuulutusta kerkesin ottaa ensimmäisen Gin Tonicin kolmeen viikkoon, ai herra kuinka jumalaiselta se maistui. Heti koneessa otan kyllä lisää. Instant pettymys, ainoa koneessa tarjoiltava alkoholi on olutta. Sitä sitten ja uusimmat Angry Birds-päivitykset on pelattava läpi. Alta tunnissa lentokentältä hotelliin lienee jonkinlainen ennätys Bangkokin olosuhteissa. Fy fan, kuinka hieno hotelli onkaan tullut varattua, nyt on viimesen päälle hommat. Vielä kun olis aikaa enemmän nautiskella ni kyllä kelpais. Nyt pitää kuitenkin rientää shopauttelemaan, vaimolle on tullu jo vierotusoireita kun ei saanu rahaa kulumaan oikein mihinkään Gilillä. Vissiin vähän vääriin ostoskeskuksiin eksyttiin ku ei näissä oo kuin Rolexia ja Guccia. Olis ees piraattia mut kun on ihan aitoo. Typerää maksaa semmoisista. Nyt himottaa McDonalds, kyllä.
Takas hotellille. Continent Hotel Bangkok. Huone kerroksessa 25 mut hyvä feng shui. Ikkunat on koko seinän kokoiset ja kylpyammekin on siinä aivan niinku ikkunan reunalla. Nice. Kylpyammeen verhot toimii sähköllä ylös ja alas. Nice. Kivaa että naapuritornissa nähdään kylpemiseni. Kerroksessa 37 sijaitsee H2O-allasbaari, sinne siis. Hieno baari ja hyvät fasiliteetit. GT on ihan suomen hinnoissa mutta kyllä saa näillä maisemilla ollakin. Nyt kuitenkin nukkumaan koska huomenna se vasta aikainen herätys onkin.
Tietoisku tai -huomio, tai ehkä ennemminkin kysymys sinulle: Air Asian koneissa tulee aika helevetin monella kielellä se kuulutus että mitä laitteita pitää sulkea nousun ajaksi. Siellä luetellaan varmaan kymmenellä kielellä siinä listassa myös Walkie Talkie? Onkohan se mitenkä kovasti muodissa vielä Aasiassa? Mutta siis se pointtini oli kumminkin se että kaikilla muilla kielillä se rouva kuulutti wölkki tölkki mutta ranskaksi se onkin tölkki wölkki? Miksi näin päin ranskaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti