maanantai 13. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, maaliskuu 2014

Sosiaalinen mediakatsaus:

Venäjä muistuttelee olemassaolostaan ja jännästi kaikki jotka vastustavat Suomen liittymistä Natoon ovat nyt hiljaa. Vain pientä huokailua kuuluu että entäs jos ne hyökkää Puolaankin kun se on jo tuossa melko naapurissa. Voin kertoo että Venäjä ei hyökkää Puolaan koska Puola kuuluu Natoon. Puolalaiset ovat siksi aivan turvassa.

Olympialaisissa ei oikein pärjätty. Yksi kiistanalainen kultamitali voitettiin viekkaudella ja loput lajit hävittiin. Mitalitilastossa saavutettiin 18. sija ja edelle menivät mm. perinteiset verivihollisemme hiihtolajeissa, Etelä-Korea ja Kiina. Kuntoilu- , pelailu- ja hurvittelulajeja oli tullut taas kisaohjelmaan lisää vaikka kuinka. Yksi paremmalle hävitty hopeamitali tuli käsittääkseni jossain semmoisessa mäenlaskuhommassa mistä yksikään tämän lehden lukijoista ei ollut aiemmin kuullutkaan, hetkinen kun googletan sen, joo, slopestyle. Hieno laji, mutta ei urheilulaji. Edelleen ne kolme lajia jotka vaativat talvikisoissa tuon urheilu-sanan alkuperän mukaista urheutta ovat mäkihyppy, syösylasku sekä jääkiekko joitain maita vastaan. Onneksi formulakausi alkaa viikon päästä, se on sentään urheilua.

Mutta se kaikkia kohahduttanut ja painokoneet pysäyttänyt uutinen oli kun kansalainen nimeltä Paavo oli ottanut vapaapäivänään viinaa. Tää Paavo on valtion hommissa ja suuren enemmistön mielestä hänen ei siksi sovi ottaa vapaallakaan sitä viinaa. Ei ainakaan niin paljoa että nukahtaa sen viinanoton päätteeksi. Ikinä en olis uskonut vasuria puolustavani julkisesti mutta nyt kanssaihmisyys ja lajitoverin ihmisoikeudet ajavat vasemmistolaisuuden yli. Se on sillä tavalla että kun suomalainen lähtee reissuun ni se ottaa sitä viinaa. Matkan ei tarvitse olla pitkä, naapurikuntakin on jo kyllin kaukana. Jos se lähtee kauemmaksi niin viinanoton määrä on yleensä suoraan verrannollinen sen matkan maantieteelliseen pituuteen. Venäjällä vielä paikallinen juoma- ja juhlintakulttuuri saattaa jopa edellyttää vieraalta osallistumista juominkeihin. Sattuikin vielä niin että tämä Paavo on ammatiltaan kulttuuriministeri. Vapaa-ajallaan ja omilla rahoillaan ei malttanut olla ottamatta tarkemmin selvää venäläisestä kulttuurista. Ihailtavaa omistautumista.

Maassa maan tavalla ja niin pitkään kun Paavon harrastukset ovat sen kyseisen maan lain mukaisia niin ei minulla eikä sinullakaan ole vara arvostella hänen vapaa-ajan aktiviteettejaan. Niin pitkään kun Paavo ei ole humalassa neuvottelupöydässä jonkin muun, tai vaikka omankin valtion virkamiehen kanssa, niin kuuluu meidän olla hiljaa hänen juomisestaan. Kekkonen ja Brezhnev toimittivat aikoinaan humalassa suurimman osan asioistaan, vihkivät mausoleumeja ja vakavammat asiat sovittiin saunassa mutta ei selvin päin. Kukaan ei uskaltanut kauhistella eikä heittää ensimmäistä kiveä. Ai kauhea kun se Paavo oli ottanut viinaa jääkiekkojoukkueen mitalijuhlissa, ai kamala! Uskokaa täi älkää niin Paavo käy kakallakin joka aamu.

Monelle vasemmistotantallekin tekis hyvää vähän avata nutturaa, jättää juhlahatusta se kukka pois ja ottaa kunnon kännit. Paavon tyyliin kun vielä ajoissa väsähtää ni ei siinä kerkee ees sössiä mitään uutiskynnyksen ylittävää. Mie suosittelen!

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja soittaa Turmion Kätilöt-yhtyeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti